Dodaj do ulubionych

Nowy Recaro Young Sport

03.10.10, 21:14
Jesteśmy na etapie zakupu dla syna (14 m-cy) fotelika do drugiego samochodu. Mamy Romera King Plus, teraz wybór padł na Recaro Young Sport. Będzie to fotelik dodatkowy.
No i okazało się że Recaro wypuścił drugą serię Young Sport podobno lepszą. Mam pytanie na ile warto zapłacić więcej jakieś 150 zł, czy wprowadzane zmiany znacznie poprawiają bezpieczeństwo czy to tylko "bajery".
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Nowy Recaro Young Sport 03.10.10, 22:21
      są tam trzy zmiany, według mnie najważniejsza to klamra do zaciskania pasa do której miałem zastrzeżenia, bo czasami była za słaba i nie trzymała za mocno pasa samochodowego, elektronika i lepsza cyrkulacja powietrza, no cóż ja lubię nowinki i gadżety i teraz tylko do jakiego samochodu przykładowo jak masz Toyotę i klimatyzację to można sobie darować te nowinki
      • hiljo Re: Nowy Recaro Young Sport 04.10.10, 08:21
        Fotelik miałby być na już do Peugota 206SW 2002, a za jakieś 4 m-ce do Clio 2010 lub Focusa 2008.
        No i dziecko bardzo ruchliwe więc mnie ten sygnał dźwiękowy też przekonuje wink
        • ilhenny Re: Nowy Recaro Young Sport 04.10.10, 14:21
          w wymienionych autach nie ma pasów z trybem fotelikowym więc warto
          • ka122 Re: Nowy Recaro Young Sport 14.11.10, 21:11
            Czy fotelik będzie pasował do Skody Fabi?
            Jak nie ten to jaki z cash testem?
            • ilhenny Re: Nowy Recaro Young Sport 14.11.10, 21:20
              są dwa foteliki pasujące do 99,9% samochodów, właśnie Recaro Young Sport i MC Priori XP
              • mrukumaster Re: Nowy Recaro Young Sport 15.11.10, 14:40
                I dodatkowa jeszcze zmiana. Zaobserwowałem, że teraz guzik rozpinający pasy w foteliku ciężej chodzi i dziecku będzie sie trudno samemu rozpiąć.
                • kofie86 Re: Nowy Recaro Young Sport 19.11.10, 12:40
                  Mnie osobiście w nowym modelu podoba sie alarm dźwiękowy informujący o wypięciu pasów.
                  dodatkowo znalazłem ten fotelik w promocji www.ekids.com.pl/p/recaro_new_young_sport_asphalt_grey-2346
                  • kofie86 Re: Nowy Recaro Young Sport 29.11.10, 15:19
                    kofie86 napisał:

> Mnie osobiście w nowym modelu podoba sie alarm dźwiękowy informujący o wypięciu
                    > pasów.
                    > dodatkowo znalazłem ten fotelik w promocji www.ekids.com.pl/p/recaro_new_young_sport_asphalt_grey-2346

Są to foteliki z nowej kolekcji sprzedawca mówił że są w tej cenie ponieważ zamówili ich ponad 100 a poza tym jest to nowy sklep wiec chcieli dać promocje, żeby przyciągnąć klientów
                • ilhenny Re: Nowy Recaro Young Sport 19.11.10, 16:39
                  kofie86 19.11.10, 12:40
                  Mnie osobiście w nowym modelu podoba sie alarm dźwiękowy informujący o wypięciu pasów.
                  dodatkowo znalazłem ten fotelik w promocji

niestety ale to stara wersja
                  • mrukumaster Re: Nowy Recaro Young Sport 19.11.10, 18:59
                    Zerknąłem na tego linka i tam był w opisie New, dodatkowo że jest sygnał dźwiękowy tylko na asphalt greya jakąś mega hiper promocje sobie zrobili bo był tańszy od starej. I stare zdjęcie dali. Ogólnie to zastanawiają mnie ceny Recaro w tym sklepie bo reszte firm mieli w normalnych cenach.
                    • ilhenny Re: Nowy Recaro Young Sport 19.11.10, 20:46
                      odkryłem link jak ktoś chce to niech szybko kupuje
                      cena jest rewelacyjnie niska prawdopodobnie błąd sprzedawcy
                      • jowitka345 Re: Nowy Recaro Young Sport 19.11.10, 20:56
                        Ale gdzie ten link?
                        • ilhenny Re: Nowy Recaro Young Sport 19.11.10, 21:06
                          dodatkowo znalazłem ten fotelik w promocji www.ekids.com.pl/p/recaro_new_young_sport_asphalt_grey-2346
                          • jowitka345 Re: Nowy Recaro Young Sport 19.11.10, 21:10
                            ilhenny napisał:

> Mnie osobiście w nowym modelu podoba sie alarm dźwiękowy informujący o wypięciu
                            > pasów.
                            > dodatkowo znalazłem ten fotelik w promocji www.ekids.com.pl/p/recaro_new_young_
                            > sport_asphalt_grey-2346

Czy ten fotelik rozkłada się tak jak MC priori xp?
                            • ilhenny Re: Nowy Recaro Young Sport 19.11.10, 21:48
                              niestety nie
                              można go rozłożyć, ale przed wsadzeniem dziecka i kąt jest mniejszy, jednak użytkownicy nie narzekają na to, bo dziecko śpi przytulone do boku, jest bardzo dobrym fotelikiem dla dużych dzieci i jako dyżurny do różnych samochodów i dzieci, jest najbardziej uniwersalnym fotelikiem na rynku
                              • aneckey Re: Nowy Recaro Young Sport 26.11.10, 17:49
                                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2523904,2,1,jula-smacznie-spi.htm
                                Można rozłożyć jak dziecko śpi,ja jestem małą kobietką (158 cm! ) i daję radę wink
                                • ilhenny Re: Nowy Recaro Young Sport 26.11.10, 21:51
                                  jak dajesz radę to znaczy że masz za słabo naciągnięty pas smile
    • kofie86 Re: Nowy Recaro Young Sport 29.11.10, 16:15
      Są to foteliki z nowej kolekcji sprzedawca mówił że są w tej cenie ponieważ zamówili ich ponad 100 a poza tym jest to nowy sklep wiec chcieli dać promocje, żeby przyciągnąć klientów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka