Dodaj do ulubionych

Britax First Class Plus a mondeo kombi

16.10.10, 20:09
witam,proszę o radę: planuję kupić fotelik 0-18 Britax First Class Plus ew. Bebe confort iseos neo. Moje dziecko ma 10 kg i nie mieści się do Maxi Cosi Cabrio w ramionkach, a już w kurtce zimowej jest skleszczone. Zależy mi aby nadal jeździło tyłem do kierunku jazdy. Moje pytanie: czy mondeo kombi rok 2006 ma wystarczająco dużo pasa do fotelika Britax First Class Plus? W moim mieście nie mam możliwości przymierzenia do samochodu ani britaxa ani bebe confort. Podoba mi się Britax bo pięknie się rozkłada do tyłu, nie wiem jak Bebe Confort. I jeszcze jedno: czym różni się Britax First Class od Plus-a?
No i nie mogę pojąć dlaczego w roczniku 2006 nie ma ISOFIX-a? szkoda, że ford nie pomyślał o dzieciach sad a tak lubię tą markę
proszę o pomoc, muszę szybko kupić fotelik, a w grę wchodzi tylko internet
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Britax First Class Plus a mondeo kombi 16.10.10, 22:20
      większość fotelików z testowałem na tym samochodzie i nie spotkałem fotelika który by nie pasował, ale trafiłem na mondeo i fokusa, w których były za cienkie pasy i nie najlepiej pasował King i Recaro Young Sport
      co do dwóch zaproponowanych lepiej pasuje neo PLUS ze względu na zabezpieczającą klamrę jednak gałka do rozkładania-poszerzania jest mało wygodna, first class troszkę dzwoni na dołkach , foteliki są bezpieczne i pasują do mondeo, a przemawia malkontenctwo, żeby dążyć do ideału
      • e-planetta Re: Britax First Class Plus a mondeo kombi 16.10.10, 22:25
        baaaardzo baaaardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź smile
        • mrukumaster Re: Britax First Class Plus a mondeo kombi 18.10.10, 09:13
          A pytanie, ile dziecko ma miesięcy, bo 10kg już jest więc nie wiem jak wiekowo bo może już przodem albo Besafe Combi.
          • e-planetta Re: Britax First Class Plus a mondeo kombi 19.10.10, 21:28
            ma 10 miesięcy. Nie jest gruby ale duży, długi. Czytałam żeby jak najdłużej wozić dziecko tyłem, dlatego wybrałam te dwa modele. Tyle, że przed chwilą natknęlam sie na informację o Britaxie, że tyłem do kierunku jazdy dla dzieci do 10 kg? czy to prawda, że tylko do 10? czy większe dziecko nie zmieści się? przeszkadza kanapa? nie wiem już sama co zrobić sad pomóżcie
            • e-planetta Re: Britax First Class Plus a mondeo kombi 19.10.10, 21:31
              BeSafe Combi chyba jest niestety z Isofixem a moje mondeo kombi niestety nia ma isofix, masakra, samochód jest z 2006 r. uncertain
              • bitabob Re: Britax First Class Plus a mondeo kombi 19.10.10, 22:45
                Britax First Class Plus można używać tyłem do 13kg Strona Britax/Roemer
                Besafe Izi Combi produkowany jest też w wersji montowanej pasem 3 punktowym Besafe izi combi
                • mrukumaster Re: Britax First Class Plus a mondeo kombi 20.10.10, 10:58
                  Jeżeli chcesz wozić tyłem to besafe Izi Combi x3 (bez isofixu) nie mylić z Besafe Izi Combi Isofix X3 (z isofixem). Możesz go także montować przodem do kierunku jazdy. Lub wybierz dobry fotel przodem np. Romer King Plus, w Twoim samochodzie nie powinno być problemu z montażem fotelika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka