mama_nikodemka 24.01.11, 17:46 czy ten fotelik allegro.pl/recaro-young-sport-stm-starlight-blue-2011-w-wa-i1417730435.html jest taki sam jak ten? allegro.pl/recaro-young-sport-2-0-2011-9-36kg-gratisy-od-reki-i1419081427.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenuszek Re: recaro young sport a stm starlight 24.01.11, 18:30 te same z tego co się dowiedziałam w sklepie (szukając fotelika dla córki), tylko starlight ma tapicerkę z gorszych materiałów (i faktycznie gołym okiem widać różnicę), reszta podobno taka sama Odpowiedz Link
ilhenny Re: recaro young sport a stm starlight 24.01.11, 18:46 zgadza się, tylko na pierwszym linku STM jest zdjęcie wersji 1,0 i w opisie brakuje, że jest nowa klamra i nowy zamek szelek, jednak w tytule aukcji jest napisane że to wersja 2,0 Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 09:58 czyli ktory lepiej zakupic? czy pod wzgledem bezpieczenstwa obydwa sa takie same? i jeszcze jedno pytanko, ktora tapicerka jest najbardziej oddychajaca i dziecko najmniej sie poci? bo wydaje mi sie ze te wszystkie zamszowe musza byc niezle grzejace a taka najmniej grzejaca to ta wersja z zoltym kolorem, czy mam racje? acha, i moge prosic o linka z tym fotelikiem starlight 2.0 bo jestem zielona w temacie i nie wiem na czym polega roznica, dziekuje Odpowiedz Link
ilhenny Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 10:10 to jest fotelik STM, firma Recaro kupiło upadającą firmę i nadal produkuje ich foteliki z swoim logo i tapicerkami znanymi z foteli samochodów rajdowych i po tuningu fotelik jest identyczny różnica między 1,0 a 2,0 w nowym jest lepsza klamra blokująca pas samochodowy, nowy zamek szelek z brzęczkiem i troszkę więcej gąbki w tych fotelikach dzieci się pociły i pocą dlatego ja dokładam w gratisie maty AeroSleep jak na razie jedyny system na niepocenie Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 10:29 ilhenny napisał: > w tych fotelikach dzieci się pociły i pocą dlatego ja dokładam w gratisie maty > AeroSleep jak na razie jedyny system na niepocenie czy u Pana mozna zakupic fotelik? Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 10:46 a czy moglby Pan polecic jakis inny fotelik z przedzialu 9-36, oprocz cybexa bo nie podoba sie zarowno mi jak i synkowi ten sposob zapinania w tej chwili mamy concorda ultimax 0-18kg ale synek nie lubi w nim jezdzic bo tam pozycja siedzaca jet pochylona i synek strasznie sie denerwuje, wazy niecale 13kg wiec troche jeszcze musimy poczekac zanim kupimy fotelik od 15kg,teraz oczekujemy drugiego dziecka wiec pomyslalam ze concorda przejmie mlodsze a straszemu kupimy nowy, nie chce tez kolejnego fotelika do 18kg, w ogole od poczatku nie mozemy trafic z fotelikiem, na poczatku mielismy nosidelko x-car, porazka totalna, jak synek mial 4 m-ce nie miescil sie w nim i musielismy kupic kolejny, kupilismy concorda, pojezdzil pare m-cy puki nie przesiadl sie przodem do kierunku jazdy i wtedy zaczal sie denerwowac przez ta pozycje polsiedzaca, podroze to byla masakra wiec kupilam chicco key 1 dla sprawdzenia czy faktycznie chodzi o pozycje fotelika czy maly po prostu nie lubi jezdzic no ale w chicco mogl jezdzic godzinami, na dluzsze wypady bralismy concorda bo podrozowalismy glownie noca wiec maly spal, teraz zima wiec maly ma kurtke, kaptur to ta pozycja tak bardzo mu nie przeszkadza no ale na wiosne musimy wymienic fotelik bo ten chicco jesli chodzi o bezpieczenstwo to porazka, chcialabym kupic dobry fotelik z przedzialu 9-25 lub 9-36, najbardziej polecane sa wlasnie te recaro i cybexy, chyba ze cos mi umknelo..bede wdzieczna za pomoc Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 10:48 mama_nikodemka napisała: teraz zima wiec maly ma kurtke, kaptur to ta pozycja tak ba > rdzo mu nie przeszkadza mam na mysli concorda Odpowiedz Link
ilhenny Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 12:42 mam takie same spostrzeżenia jak twoje, z tym że x-car, cybex aton, bbc creatis, to foteliki zrobione jak kask, dają mniej miejsca na nogi ale są bezpieczniejsze ciężko w inny sposób posiąść wiedzę, jak nie przez szkolenia i ciągłą sprzedaż, ja mam ten komfort że przychodzę o której chcę i wychodzę o której chcę, ale mam ciągle kontakt z klientami i przede wszystkim mogę je montować w różnych samochodach, jeśli chcesz kupić u mnie to napisz maila 9-36 jest jeszcze Evolva jednak nie do każdego samochodu pasuje Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 13:44 mamy renault lagune 2008, recaro bedzie pasowal? Odpowiedz Link
ilhenny Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 13:48 i tak i nie, Laguna ma dość mocno pochyloną kanapę i jak się źle zamontuje to fotelik jest cały czas na leżąco, a wtedy dziecko nie śpiące wystawia głowę Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 15:57 ale przy dobrym zamontowaniu wszystko jest ok? pozycja siedzaca jest w pionie czy tez pod katem? kurcze to ja juz nie wiem jaki fotelik kupic najbardziej zalezy mi na bezpieczenstwie i wygodzie dziecka czyli pozycji siedzacej prawdziwie siedzacej no i zeby nie siedzial jak sledz w tym foteliku Odpowiedz Link
ilhenny Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 20:13 to może zwykła Nanie RACE SP, albo BELINE z dobrej linii tapicerek, tani prosty fotelik, powiedzmy miejski bez rozkładania do spania a samego Yang Sporta trzeba wgnieść w siedzenie i mocno naciągnąć pas, wtedy lepszy jest w wersji 2,0 bo ma porządną klamrę blokującą pas samochodowy Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 25.01.11, 22:31 ilhenny napisał: > to może zwykła Nanie RACE SP, albo BELINE z dobrej linii tapicerek, tani prosty > fotelik, powiedzmy miejski bez rozkładania do spania a te foteliki w ogole sa bezpieczne? firma taka nijaka..z tych tanszych mam chicco i jak wsiadam do samochodu a maly w nim jedzie to sie zegnam na stracie i modle obym szczesliwie dojechala chce kupic dobry, porzadny i przede wszystkim bezpieczny fotelik, wolalabym z opcja rozkladania do spania, nawet minimalna ale zeby choc troche byla > a samego Yang Sporta trzeba wgnieść w siedzenie i mocno naciągnąć pas, wtedy le > pszy jest w wersji 2,0 bo ma porządną klamrę blokującą pas samochodowy bede musiala przejechac sie w takim razie do sklepu i zamontowac fotelik w samochodzie i zobaczyc jak to wyglada... Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 27.01.11, 23:55 kupilismy wczoraj recaro a dzis..go oddalismy fotelik ogolnie bardzo fajny, ale ma bardzo zabudowany zaglowek a nasz synek lubi obserwowac jak jezdzi wiec w tym foteliku nie chcial sie w ogole oprzec, mowil ze nic nie widzi i ze on bedzie tak jezdzil, czyli z broda przy klatce piersiowej stwierdzilismy z mezem ze dojezdzi do 15kg w tym co mamy a potem kupimy mu fotelik wlasnie z przedzialu 15-36 Odpowiedz Link
ilhenny Re: recaro young sport a stm starlight 28.01.11, 00:00 a ja dzisiaj kupiłem swojej córce Young Sporta 2,0 będzie zamontowany u dziadków, jeszcze nie jeździliśmy ale też mogę mieć problem, bo w Tobim i Kingu siedzi wysoko a tu będzie niżej no ale cóż nie ma idealnego fotelika p.s. ja jeździłem, a żona jeździ w rajdach samochodowych i taka zabudowa nie przeszkadza wszytko widać Odpowiedz Link
pumeczka Re: recaro young sport a stm starlight 28.01.11, 08:45 a ja nie zamieniłabym tego fotelika na inny synek 2,5 latek nie miał problemu z przestawieniem się do tego typu zabudowania dzieciaki moich koleżanek również, jakoś dawały radę wszystko sobie zobaczyć i to nawet na bardzo długich trasach no ale wiadomo,każdy ma swoje preferencje i dobrze, bo inaczej niektóre firmy by zbankrutowały powodzenia w odkryciu złotego środka Odpowiedz Link
mama_nikodemka Re: recaro young sport a stm starlight 28.01.11, 16:00 idealnego to nigdy nie znajde ale mamy juz takie przejscia z fotelikami ze nie chce ryzykowac jak to sie mowi jak dziecko juz na starcie wyraza niechec..jakbym kupowala fotelik zaraz po nosidelku to wybralabym ten recaro bo ogolnie bardzo mi sie podoba i wyglada na porzadny, zajakis czas bede szukac z przedzialu 15-36 Odpowiedz Link
eli-85 Re: recaro young sport a stm starlight 26.11.11, 17:58 inhenny można jakieś namiary na tój sklep jakiej caenie masz recaro 9-36 i czy bedzie pasoał do audi a6 c4 97r.? Odpowiedz Link
mrukumaster Re: recaro young sport a stm starlight 26.11.11, 18:47 pasować będzie i pisz na ilhenny@gazeta.pl Odpowiedz Link