Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie

29.03.11, 14:50
czy warto ubezpieczyć foteliki? jak to wygląda gdy faktycznie coś się stanie?trzeba mieć paragon, że się miało taki fotelik i ile kosztował?
np.w hestii można ubezpieczyć cały bagaż samochodowy, na 5000 zł, za 90 zł/rok. nie można samych fotelików. tak się zastanawiam czy warto?
czy ktoś ubezpieczał?czy tylko ja jestem taka nadgorliwawink
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: ubezpieczenie 29.03.11, 14:55
      fotelik liczy się jako wyposażenie samochodu i jest ubezpieczony
      po wypadku trzeba przedstawić dowód zakupu
      • aniakoles Re: ubezpieczenie 29.03.11, 15:27
        ale jak jest ubezpieczony?z OC czy AC? jak rozmawiałam z moim ubezpieczycielem to właśnie mówił, że wyposażenie trzeba dodatkowo ubezpieczyćsad to ja ma takiego beznadziejnego ubezpieczyciela? czy w innych jest inaczej??
        • ilhenny Re: ubezpieczenie 29.03.11, 15:33
          jest w OC sprawcy wypadku w AC jest różnie w zależności od firmy
          • aniakoles Re: ubezpieczenie 29.03.11, 17:05
            dzięki, faktycznie znalazłam w warunkach ubezpieczenia, jako wyposażenie dodatkowe. mój ubezpieczyciel nie wiedział, że w tym są też fotelikiuncertain ma mi teraz wyliczyć składkę, ciekawe ile wyjdzie. myślisz że warto?bez problemu wypłacają jak jest np. samochód po stłuczce i nie wiadomo, czy fotelik jest ok czy nie?
            • fasol-inka Re: ubezpieczenie 30.03.11, 13:16
              ja z kolei w ogóle nie dopłacałam (w zeszłym tygodniu) za fotelik - PZU powiedziało, że wystarczy dopisać w opisie wyposażenia samochodu
              aha - co istotne, powiedzieli, że w ten sposób liczy się u nich fotelik montowany na isofixie - jako stały element samochodu; za fotelik montowany na pasach trzeba u nich dopłacić...
    • thea19 Re: ubezpieczenie 21.11.16, 20:01
      cycki opadaja bo rece to juz dawno leza
    • mariken Re: ubezpieczenie 22.11.16, 09:48
      ja mam ubezpieczenie w pzu, firma ponoć zakłada, że jeśli wożę dzieci to wożę je w fotelikach, więc mam dopisek że są dwa fotele (kiddy cruiserfix pro i britax max way).
    • liveveb Re: ubezpieczenie 25.11.16, 21:07
      gosiarut26 gratuluje czytania ze zrozumieniem!
      BTW ile placą za takie posty??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka