Dodaj do ulubionych

mobi, tobi, romer king plus-dylematy

16.04.11, 15:52
obecnie synek (13m, 10kg)wsiadł do MC Priori ale będziemy dokupywać drugi fotelik. Będziemy też niebawem zmieniać auto, jedno jest służbowe i też co chwilę zmieniane, nie mogę więc kupować fotela pod konkretny samochód. W mobi oczywiście kusi mnie to, że jest montowany tyłem, jednak obawiam się momentu, że synek się zbuntuje, zwłaszcza że obok siedzi starszy syn przodem do świata w MC Rodi. Nie mam też gdzie przymierzyć mobi, bo ściągną go na zamówienie a ja chcę najpierw przymierzyć. Potem mam do wyboru Tobi albo Romer King +, tu w sumie już chyba bez większej różnicy, cena podobna, ilość gwiazdek chyba ta sama o ile dobrze pamiętam ale który będzie bardziej 'uniwersalny' jeżeli chodzi o fotele samochodowe? modele bez isofixu.
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: mobi, tobi, romer king plus-dylematy 17.04.11, 18:29
      Jeżeli ma być fotel uniwersalny to ani Tobi ani King plus do takich nie należy. Zastanów się nad zakupem MC Priori XP albo jeżeli nie jest ten drugi samochód często używany to np. Recaro Young Sport 9-36kg
      • mmala6 Re: mobi, tobi, romer king plus-dylematy 18.04.11, 23:05
        dziękuję. A dlaczego polecasz Recaro YS?
        chciałabym z czterema gwiazdkamisad mam już jeden z trzema, chciałabym aby ten drugi był lepszy....
        • ilhenny Re: mobi, tobi, romer king plus-dylematy 18.04.11, 23:24
          same gwiazdki nie pomogą
          fotelik musi być dobrze zamontowany a łatwo montowalny i uniwersalny jest Priori i Recaro YS
          zwłaszcza że jest to drugi fotelik czyli rzadziej używany 9-36 wystarczy na dłużej a sam YS powinien pasować do większości samochodów
          jeśli już chodzi o same gwiazdki to bardzo prawdopodobne że YS w najnowszej wersji dostanie 4 bo poprawiono go a w ostatnim teście nie wiele mu zabrakło
          • mmala6 Re: mobi, tobi, romer king plus-dylematy 19.04.11, 14:41
            dzięki, w takim razie wezmę pod uwagę obasmile
            Samochody są używane tak samo, jeden mój, drugi męża, dzieci jeżdżą prawie z tą samą częstotliwością i jednym, i drugim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka