Dodaj do ulubionych

Fotelik 15-36 isofix 4* Cybex, czy inny? Wygodny?

16.07.11, 22:03
Przymierzam się do zakupu fotelika 15-36 z isofixem z 4* w testach.
Oglądałam fotelik Cybex Solution X2 isofix - fotelik podoba mi się, jednak mam obawy co do jego szerokości. Czy nie jest on wąski, a jeśli jest to czy wygodnie jest jeździć w nim dziecku? Przymierzałam synka (115 cm, 20 kg) teraz w letnim ubranku to jest ok, ale nie wiem, jak będzie w zimie, czy w kurtce zimowej nie będzie wąski, a przez to ciasny?
W sumie chciałam kupić fotelik do 550 zł. Jakie macie doświadczenia z tymi fotelikami?
Jak dla mnie to najwygodniejsze są foteliki 9-18 (teraz mamy Maxi Cosi Priori XP, ale głowa to jest już wyżej od fotelika), idealny na długie trasy, nie wyobrażam szczerze sobie jazdy w długie trasy - kilkugodzinne w fotelikach 15-36! Jak sobie z tymi fotelikami radzicie.
Proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • sdec Maxi Cosi Ferofix 16.07.11, 22:48
      Jak się sprawdza ten fotelik? Cena jest dość wysoka, ale jeśli jest wygodniejszy to tez go rozpatrzę.
      Do samochodu Ford Mondeo 2009.
      • aribeth1 Re: Maxi Cosi Ferofix 17.07.11, 16:54
        Odpisałam Ci już na forum zakupowym:
        forum.gazeta.pl/forum/w,583,127083213,127088767,Re_Maxi_Cosi_Ferofix_.html
        Mogę jeszcze dodać, że przed chwilą wróciliśmy z wycieczki, młody przespał w drodze ponad godzinę i ani raz nie opadła mu głowasmile Ja polecam, ale trzeba przymierzyć do samochodu.
        • mrukumaster Re: Maxi Cosi Ferofix 17.07.11, 19:42
          A ja powiem, że mojemu synowi jest wygodniej jeździć w fotelu 15-36kg niż w 9-18kg, przestała mu głowa opadać i spokojnie sobie śpi. My używamy Cybex solution x.
    • bebewawa Re: Fotelik 15-36 isofix 4* Cybex, czy inny? Wygo 20.07.11, 21:52
      Ja mam i Cybex i Romer. Cybex jest strasznie mocno zabudowany, przez co dziecko bardziej się w nim poci. Romer ma dużo lepszą do utrzymania w czystości tapicerkę no i w razie wyjęcia go z auta bardzo łatwo się to robi. W jednym i drugim synkowi opada głowa jak zaśnie. Ratujemy się zagłówkiem, który może sobie położyć na szyi - wtedy głowa nie obciąża tak szyi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka