Dodaj do ulubionych

czy to prawda

29.07.11, 22:02
że w krajach unii nie mozna już używać fotelików podstawek, czyli tych ostatnich dla najstarszych dzieci. Dzisiaj poszliśmy z mężem do sklepu kupić właśnie cos takiego dla syna bo już mu głowa wystaje z fotelika 9-18kg a tu nam sprzedawca oświadcza że już się nie używa takich podstawek i tylko w Polsce jeszcze nie wprowadzono tego przepisu. Zosatłam w kropce bo teraz nie mam pojęcia co kupić. Syn ma 4 lata 105cm wzrostu i waży 17kg. Czy pozostaje mi kupić fotelik9-25kg?
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: czy to prawda 29.07.11, 22:14
      alez skad. w polsce mozna uzywac podstawek dla 4latkow
      www.youtube.com/user/SeguridadVialRACE?blend=21&ob=5#p/u/15/9ld0WQmHPuo
      tylko po co?
      kup dziecku fotelik..
    • abigail83 Re: czy to prawda 29.07.11, 22:32
      Nie,pozostaje ci kupic fotelik, 15-36 kg.
      • bitabob Re: czy to prawda 29.07.11, 22:58
        Podstawka VS fotelik 15-36 z pełnym oparciem Różnicy chyba nie trzeba komentować...
        Polecam też poczytać na fotelik.info Cybex odradza używania siedzisk bez oparcia! Siedziska bez oparcia nie gwarantują ochrony
    • azymut17 artykuł na temat 29.07.11, 22:53
      fotelik.info/pl/news/siedziska_bez_oparcia_nie_gwarantuja_ochrony,76.html
    • 1mzeta Re: czy to prawda 29.07.11, 23:41
      I ty czteroletnie dziecko na czymś takim chciałaś przewozić ?
    • najszczesliwsza Re: czy to prawda 30.07.11, 16:42
      Co to za sprzedawca, wyślę mu czekoladę! smile
      Oby więcej takich...

Sam mam do sprzedania fotelik jakiego potrzebujesz...

• ilhenny Re: czy to prawda 30.07.11, 17:17
        są już prowadzone bardziej zaawansowane prace nad zakazem używania podstawek
        na razie nowe konstrukcje nie dostają homologacji a czołowi producenci fotelików nie zezwalają na odłączanie oparcia do samego siedziska
    • lenats31 Re: czy to prawda 31.07.11, 11:36
      I don´t know which seat he has right now. He could still be in a 5 point harness if the seat has a 25 kg weight limit for rearfacing. But he is 4 years old, so it is not as important as it was when he was younger.

Forget the booster cushion and spend the extra money on a decent highback booster. It is going to be worth it if you crash!

Lena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka