Dodaj do ulubionych

Pytanie do sprzedawcow

19.12.11, 18:06
Witam Was,
poniewaz stoje przed zakupem fotelika dla mojego 15 miesieczniaka postanowilam popytac gdzie w moim miescie (badz co badz duzym czyli w Krakowie) moglabym przed zakupem przymierzyc mojego syna do interesujacych mnie fotelikow. Ze o przymiarce fotela do wita nie wspomne ... Nie powiem jakie bylo moje zdziwienie ze jedynie w 1 sklepie posiadani na stanie jeden z czterech interesujacych mnie fotelikow! Moglam w nim przymierzyc dziecia do fotela ale juz fotel do auta nie.... wiec podziekowalam. W 2 i 3 sklepie maja te foteliki w ofercie jedynie pod zamowienie, czyli jednym slowem mam kupic fotelom w ciemno! Czy ja mam wygorowane oczekiwania czy cię jednak nie tak w podejsciu w/w sklepow do klienta? A co byliby jesli zamowiony prawdę mnie fotel do mojej kanapy nie pasowal? Albo gdyby mi z jakiegos powodu jednak nie podszedl ten fotel? Poza tym chcialbym moc miec e czym wybrac zanim whloze pol mojej pensji... To tak jakby kupowac ubranie bez przymiarki... przy niewielkich kwotach jestem w stanie zaryzykowac ale nie przy kwotach siegsjacych blisko 800 zl...
Jestem zdziwiona postawa tych (nie malych zreszta) firm...
Czy to normalna praktyka? Czy trz mam za duze wymagania?
Obserwuj wątek
    • renowa Re: Pytanie do sprzedawcow 19.12.11, 18:10
      Przepraszam za literowki- pisze ze smaftphona i slownik robi mi psikusy podmieniajac slowa smile
      • ilhenny Re: Pytanie do sprzedawcow 19.12.11, 20:42
        wiem że teraz sprzedawcy schodzą z stanów żeby nie mieć za dużych remanentów, dodatkowo wchodzą nowe kolekcje które jeszcze nie są dostępne, a stare już nie są dostępne, tak więc nie jest łatwo pod koniec roku kupić to co się chce, dodatkowo wszyscy czekają na nową stawkę VAT do tej pory było 7-8% na foteliki, a będzie 23%
        • renowa Re: Pytanie do sprzedawcow 19.12.11, 21:29
          No dobra. Ale facet byl mi w stanie sciagnac po statek cenie... Wiesz ale czy nie mozna by miec takich fotelikow ekspozycyjnych? Zeby miec dla ludzi tylko do przymiarki i wciągnąć sobie takowy w koszty albo za rok sprzedac jako pkekspozycyjny taniej? Przeciez trz nie wszystkich stac na foteliki z najnowszych kolekcji, nie?
          A propo remanentu to wolalabym liczyc foteliki niz drobnice w spozywczaku wink
          • ilhenny Re: Pytanie do sprzedawcow 19.12.11, 22:04
            mój ulubiony sklep ma wszystkie foteliki nawet te których nie chce sprzedać a jedynie pokazać do porównania
            wszytko można tylko jest kryzys i walka o przetrwanie
            • kwap666 Re: Pytanie do sprzedawcow 19.12.11, 23:12
              a pieprzenie smile co do spozywaczaka to ja akurat wolalbym placic podatek od marchewki a nie od foteli tongue_out przymiarki w samochodzie? u mnie mozna, a u tych co nie mozna to tez rozumiem. czemu? wasza wina drodzy klienci. niestety ale bardzo czesto klient wyglada tak (sie tyczy nie tylko fotelikow, ale wozkow i zabawek za 50zl tez):

"dzien dobry a niech mnie pan pokaze te krzeseleczko, a ten kolor to ladny taki, a dotknac moge, a dziecko tez przymierze? ale ladnie! no fajne fajne! to chodz mnie pan do fury przymierz ten tron czy pasuje. ze co? ze deszczyk pada i fotelik ciezki? to pan se kurteczke zaloz bo przecie w ciemno nie kupie, nie? no i ladnie zes sie pan napocil, fotelik pasuje cacy lalunia, dziecko tez zadowolone. to ja ten, narazie to wszycho, mily z pana gosc, polecac bede, ale ja osobiscie to dziekuje bo na necie piec dyszek taniej kupie. przecie frajer nie jeste i przeplacac nie bede, nie?"
              • renowa Re: Pytanie do sprzedawcow/Kwap666 20.12.11, 08:27
                Drogi Kwapie smile
                Też wolałabym płacić podatek od marchewki niż od fotelika tongue_out wink
                Dla mnie to skandal! I tyle....no comment...

A co do spożywczaka to pisałam o remanencie smile Jednak fotelik trochę większy od proszków do pieczenia czy innych pierdółek - i licz to wink

I proszę mnie tu nie porównywać do "Tych" klientów wink
                Ja akurta z tych wymagających jestem w tej kwestii wink I kłody pod nogami na każdym kroku przy zakupie tego fotelika smile
                Wiesz jeszcze bym rozumiała, gdyby to byli mali sprzedawcy ale to duże sieciowe sklepy, które spokojnie mogłyby mieć choć kilka foteli do przymiarki wink A o "profesjonaliźmie" co poniektórych panów w sklepie nie wspomnę smile "po co dziecko wozić tyłem skoro nadaje się do fotelika przodem?" - to kiedyś usłyszałam.... hehehe. Moja wiedza wyniesiona z Waszego forum bywa większa od co poniektórych panów sprzedających. Oczywiście nie generlizuję bo jak widac TU na forum jest też kilku całkiem konkretnych smile.
                Wiesz ja sama czasem jak jestem wśród znajomych i słucham i widzę jak oni podchodzą do sprawy bezpieczeństwa to włos mi staje na głowie. Ja rozumiem,że ludzie niemajętni będą chcieli oszczędzić ale czasem część z nich to całkiem majętni ludzie, których spokojnie stać na najnowszy i najlepszy na rynku fotel a wożą dzieci w fotelikach "no name". A jak im powiedziałam że chcę kupić fotelik z średniej półki i z testami zderzeniowymi i za ile to mnie wyśmiali i powiedzieli że chyba mam za dużo kasy.... Załamka...

Sama kiedyś w handlu pracowałam i wiem co to praca z ludźmi .... grrr...

Nadal szukam w moim mieście - został mi jeszcze jeden sklep o którym sobie wczoraj wieczorem przypomniałam. Mam nadzieję, że choć tam będą mieć ....
                To moja ostatnia nadzieja a ja nie to czeka nas podróż na śląsk....

Pozdrawiam
                • jotka_k Re: Pytanie do sprzedawcow/Kwap666 20.12.11, 08:47
                  nie wiem co prawda jakie foteliki Cię interesują bo nie piszesz ale do auta fotelik można mierzyć w Entliczku, na pewno na ul Wyki i na Dobrego Pasterza
                  • renowa Re: Pytanie do sprzedawcow/jotka_k 20.12.11, 09:17
                    Piszę ale w innym wątku smile
                    O tu:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,97434,131554539,131677405,No_to_musze_sie_spieszyc_vat.html
                    Na Wyki byłam wczoraj i jedyny jaki mają to Britax First Class Plus w jednym jedynym kolorze (ale to nie problem bo zamówią inny kolor jeśli trzeba będzie). A ja chciałabym mieć porównanie w co najmniej 2 różnych fotelikach. No i tego, na którym mi najbardziej zależało na przymiarce czyli MC Mobi nie mają uncertain
                    W ogóle Pan był lekko zdziwiony, że tak duże dziecko chcę wozić tyłem wink

Znalazłam jeszcze jeden sklep ( o którym zapomniałam wcześniej) i jeszcze tam podpytam jak z dostępnością do przymiarki. Bo na swojej stronie internetowej mają 3 z 4 mnie interesujących - w tym Mobi...
                    To moja ostatnia nadziej a na kupno fotelika w Kraku.

Szkoda że Kolorino się wyniosło z Kraka bo tam koleżanka mierzyła kilka różnych fotelików - w tym nigdzie nie dostępnego na żywo BeSafe Combi wink
                    • jotka_k Re: Pytanie do sprzedawcow/jotka_k 20.12.11, 09:25
                      wiem bo sama tam BeSafe Combi kupowałam smile natomiast na Dobrego Pasterza mają BeSafe Combi, przynajmniej jakieś 2 miesiące temu mieli więc może Mobi też
                      • renowa Re: Pytanie do sprzedawcow/jotka_k 20.12.11, 10:32
                        ok. Zadzwonię smile
                        Dzięki
                        • renowa Re: Pytanie do sprzedawcow/jotka_k 20.12.11, 10:46
                          Nie ma Mobiego w Entliczku sad
                          • ilhenny Re: Pytanie do sprzedawcow/jotka_k 20.12.11, 17:11
                            jest sklep w Krakowie
                            napisz pod ten adres
                            opiekun2@marko-zabawki.pl Tomek poda ci namiary na sklep w Krakowie
                            • renowa Re: Pytanie do sprzedawcow/jotka_k 20.12.11, 17:27
                              Hmmm. Juz umowilam sie w Katowicach w sklepie dystrybutora. Ale dzieli za pomoc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka