Dodaj do ulubionych

Romer Kid SICT-problem

04.03.12, 11:18
Kupiłam w/w fotelik parę dni temu i mam głupi problem. Syn ciągle mi się z niego wychylasad siedzi jakby pochylony do przodu, oczywiście zwracam mu uwagę, że ma się oprzeć całymi plecami o fotelik co też robi, ale tylko na chwilę. Co zrobić? mam mu przyczepić głowę gwoździamitongue_out a może źle ustawiam wysokość? już sama nie wiem. Fotelik jest super, tylko dlaczego moje dziecko tak siedzi? czy musi się przyzwyczaić?
Z góry dziękuję za pomocsmile
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: Romer Kid SICT-problem 04.03.12, 11:42
      rozmawiac, tlumaczyc, a jak nie pomoze to mlotek kupic wink moze sprobuj mu pas zablokowac przed podroza? innych pomyslow nie mam
      • fantaisie Re: Romer Kid SICT-problem 04.03.12, 11:55
        Ja nie jestem subtelna mamusiatongue_out więc już wczoraj usłyszał , że jak będzie się tak wychylał to od razu przybijam łeb do fotelika największymi gwoździami z castoramy, więc dorzucę jeszcze młotekbig_grin
        Dzisiaj będę dalej walczyć!
        • kwap666 Re: Romer Kid SICT-problem 04.03.12, 11:58
          chyba jedyne wyjscie, powodzenia smile
          • kiniak22 Re: Romer Kid SICT-problem 04.03.12, 16:32
            jezeli to jego pierwszy "dorosly" fotelik to najprawdopodobniej musi sie przyzwyczaic, moje corki tez tak "szalaly" ja sie przesiadly do wiekszych fotelikow bo to dla nich byla ogromna roznica i w koncu wreszcie mozna bylo sie np wychylic
            • fantaisie Re: Romer Kid SICT-problem 04.03.12, 20:19
              Pierwszysmile i dzisiaj dalej się wychylał, ale po kilku upomnieniach było lepiej, więc mam nadzieję że teraz to już pojdzie z górki.
              • mrukumaster Re: Romer Kid SICT-problem 05.03.12, 10:27
                A ja się zapytam od strony ludzkiej nie bezpieczeństwa czy Ty jadąc samochodem jedziesz przyklejona do siedzenia fotela czy się ruszasz? wink Się przyzwyczaić dziecię musi a i wychylać też się będzie.
                • fantaisie Re: Romer Kid SICT-problem 05.03.12, 10:30
                  wiem, wiemsmile ale byłam przyzwyczajona, że siedział jak przyklejonytongue_out a teraz miota się w tym foteliku z błyskiem w oczach, że wreszcie możnasmile
      • monna16 Re: Romer Kid SICT-problem 05.03.12, 17:14
        Kwap o jakim blokowaniu pasa myślisz?
        • kwap666 Re: Romer Kid SICT-problem 05.03.12, 22:55
          jak szarpniesz mocno pas bezpieczenstwa to sie zablokuje - tak dziala napinacz podczas zderzenia. ale ta rade potraktuj jako zart, bo w praktyce albo dziecko bedzie skrepowane tak ze nastepnym razem za nic nie wsiadzie do auta albo jesli zostanie troche luzu to napinacz po chwili pusci i nici z blokady wink
          • monna16 Re: Romer Kid SICT-problem 06.03.12, 10:02
            Ok kumam smile Moja znajoma (nadgorliwa mamuśka) kiedyś zapinała swoje dziecko w 15-36 też blokując pas ale nieco inaczej (mają w aucie pasy fotelikowe, więc nie trudno sobie wyobrazić co by było gdyby)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka