Dodaj do ulubionych

Maxi Cosi FeroFix

18.06.12, 14:09
Witam. Chcialam zapytac o fotelik dla czteroletniego dziecka do Vauxhall (opel) Astra kombi z 2006 roku. Dziecko wazy 22 kilo i ma 110 cm wzrostu. Ostatnio poradziliscie mi Recaro Monza Nova Isofix, Besafe izi up x3 fix, Romer Kidfix lub Kidfix SICT. I owszem Romer super i juz mialam go zamawiac ale przymierzylam corke w sklepie i jedyny problem to boki fotelika. Mam wrazenie ze mimo iz fotelik owszem obszerny to jednak w zime w kurtce bedzie ciasno juz nie mowiac jak dziecko podrosnie. Duzo bardziej spodobalo mi sie rozwiazanie w Maxi Cosi Rodi i Maxi Cosi Ferofix. W obu boczki sa regulowane. Bardzo prosze o jakies opinie na temat tych fotelikow a szczegolnie o Ferofix bo on ma isofix. I czy w ogole ktorys bedzie pasowal do Astry. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Maxi Cosi FeroFix 18.06.12, 14:53
      Zacznijmy od dopasowania. Trzeba zerknąć bo fero ma "sztywny" isofix i wystarczy że isofix jest nisko lub wysoko i już jest problem z prawidłowym montażem. Zwróc uwagę, że boki w romerze czy recaro rozszerzają się ku górze. Ja mam dziecko, które przy wzroście prawie 120cm bezproblemowo w Kidzie się mieści. Co do kurtki. Właśnie to jest ten problem z wożeniem dzieci bo teoretycznie kurtką mówi się nie w fotelikach samochodowych. Fero po rozszerzeniu wcale nie jest jakiś szeroki do tego (to samo tyczy się Rodiego) jednak boki lepsze są w Romerze, Recaro oraz Besafe (czyt. Jakoś tak sprawiają masywniejszych i lepiej chroniących) Jak szukasz szerokiego fotela to np. Besafe izi up x3 fix lub jeszcze Sunshine kids monterey chociaż Recaro czy Romer do najmniejszych także nie należy.
      • magda77.0 Re: Maxi Cosi FeroFix 18.06.12, 16:41
        Bardzo dziekuje za pomoc. Chyba jednak kupie Britax tzn Romer bo jednak i wizualnie i jakosciowo najbardziej mi podpasowal i corci sie wygodnie w nim siedzialosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka