Dodaj do ulubionych

Storhenmuhle Solar Seatfix

08.07.12, 15:17
Witam,

Musze zmienic fotelik i chce kupic cos od 15 do 36 kilo. W testach na ten rok najlepiej wypada Storhenmuhle Solar Seatfix. Orientuje sie moze ktos, czy bedzie on pasowal do Vectry? Nie mam mozliwosci przymierzyc, musialabym kupic zdalnie.
Obserwuj wątek
    • joasiazdaleka Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 08.07.12, 15:31
      Jeszcze jedno - z tegorocznych fotelikow jestem w stanie kupic jeszcze Cybex Solution X2, ale tez zdalnie, wiec bez mozliwosci przymierzenia.
      Jakies rady? A moze jakis jeszcze inny fotelik polecicie?
    • sabina_online Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 08.07.12, 19:48
      Potrzebna waga i wzrost dziecka
      • joasiazdaleka Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 08.07.12, 20:37
        100 cm i 16 kilo. Ma niecale dwa i pol roku.
        • sabina_online Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 08.07.12, 21:17
          W jakim obecnie foteliku jeździ?Czy krawędź fotelika jest powyżej linii oczu?
          • joasiazdaleka Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 08.07.12, 22:57
            Maxi Cosi Axiss. Miesci sie w niego, bo on do 18 kilo przeciez i pewnie jeszcze troche by pojezdzila, ale chodzi mi o pasy. Nie mozna regulowac wysokosci pasow i pasy spadaja jej z ramion, nawet jesli mocno zaciagniete. Pasy z fotelika wychodza na wysokosci lopatek, wiec jak sie je zapina, to musza pojsc do gory, potem opieraja sie na ramieniu i znow ida w dol. A to sprawia, ze zamiast przyciskac ja do oparcia fotelika - wciskaja ja w dol i po chwili zjezdzaja na boki.
            • dol-ger Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 09.07.12, 21:48
              Dziecko w tym wieku lepiej żeby jeździło w foteliku z własnymi pasami, ale nie wiem jak ze wzrostem dziecka, czy wejdzie. Może experci coś doradzą.
              • joasiazdaleka Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 09.07.12, 21:53
                No nie wiem, czy lepiej w tym przypadku, bo sytuacja wyglada tak, ze ona jest przypieta jedynie pasami w pasie. Pasy, ktore powinny byc na ramionach wisza luzno w okolicach lokci. O ile mozna to poprawiac, jadac w dwie osoby i ktos siedzi z tylu, to nie ma fizycznej mozliwosci, zeby pasy byly na swoim miejscu, jesli jade z nia sama.
                • sabina_online Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 10.07.12, 06:57
                  Może pomoże łącznik pasów niech wypowiedzą się fachowcy.
                • dol-ger Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 10.07.12, 21:50
                  Chodziło mi o to żeby rozejrzeć się za fotelikiem z przedziału 9-36 kg, który jest wyposażony we własne pasy a nie jeździć w foteliku, który opisałaś, bo to bezpieczne nie jest.
                  • dol-ger Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 10.07.12, 22:02
                    Tylko nie wiem czy dziecko mające 100 cm wzrostu zmieści się w fotelik z własnymi pasami, np Recaro Young Sport, jest również tańszy odpowiednik STM tego fotelika. W jakimś wątku było napisane do jakiego wzrostu wystarczają pasy wewnętrzne w tym foteliku. Jak znajdę dodam link.
                    • joasiazdaleka Re: Storhenmuhle Solar Seatfix 10.07.12, 23:51
                      Dziekuje bardzo.
    • joasiazdaleka A co z Concord Transformer Pro 11.07.12, 12:34
      Z fotelikow 9 - 36 najlepiej chyba wypada Concord Transformer Pro. Nie mam mozliwosci go obejrzec i znow musialabym przez siec kupowac. Nie wiecie, czy ma regulowana wysokosc pasow? Czy on jest w ogle bez pasow, tylko z ta klamra na brzuchu?
      I czy bedzie pasowal do Vectry?
      • dol-ger Re: A co z Concord Transformer Pro 12.07.12, 14:43
        Concord Transformer Pro jest tzw. "poduszkowcem" nie posiada pasów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka