Dodaj do ulubionych

Który z tych fotelików

24.07.12, 20:43
Witam!Mam synka 15 miesięcy 80cm i 10kg budżet ograniczony do 400zł.Samochód VW Passat 1994r.Myślałam o:
Cosmo Fisher-Price
Driver SP Nania
Cosmo SP Ferrari
Maxi Cosi Priorii
Który będzie największy i najszerszy oraz tapicerki mało pocące?
Gdzie mogę sprawdzić, czy dana firma/sprzedawca ma polską gwarancję?
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • dol-ger Re: Który z tych fotelików 24.07.12, 22:50
      Z tych moim zdaniem Maxi Cosi Priori:
      jest największy z podanych, ma dość dobre tapicerki (na bank lepsze niż pozostałe). Myślę, że do auta powinien pasować, bo to jest dość uniwersalny fotel pod tym względem. Ja mam Priori XP montowałam go w VW Golf '94 Polo '95 i w Zafirze - we wszystkich leży bardzo dobrze.
      Fisher-Price, Nania i Ferrari to ten sam fotelik, ale różni się tapicerkami.
      ps. ok 550 zł kosztuje MC Priori XP, ma wyższe oparcie od Priori i dodatkowy napinacz pasa samochodowego, który dodatkowo stabilizuje fotelik.
      • zadowolonaz Re: Który z tych fotelików 25.07.12, 12:49
        Jaka jest różnica w cm xp od "zwykłego"?
        • dol-ger Re: Który z tych fotelików 25.07.12, 13:41
          W sklepach internetowych jest napisane, że oba mają wysokość 58 cm, ale XP ma jakby bardziej wysunięty w górę tył (oparcie).
          Priori Xp
          Wymiary: Waga:
          - szerokość wew.: 30cm 9,2kg
          - głębokość siedziska: 31cm
          - wysokość wew. oparcia: 58cm
          - szerokość zew.: 44cm
          - głębokość zew.: 52cm

Priori
          Wymiary: Waga:
          - szerokość wew. : 30cm 6,8kg
          - głębokość siedziska: 30cm
          - wysokość wew. oparcia: 58cm
          - szerokość zew. : 47cm
          - głębokość zew.: 52cm
          - wysokość zew.: 69cm
          • mrukumaster Re: Który z tych fotelików 25.07.12, 14:17
            Jest ciutke inna głębokość siedziska i tu tkwi różnica oparcia wink Co do kolejnych różnica XP ma lepsze tapicerki, łatwiejszy system regulacji wysokości pasów oraz najważniejsze napinacz pasa samochodowego. Pozostałe wymienione fotele typu Cosmo sp czy driver sp możesz nie zamontować w tym samochodzie a MC na pewno wejdzie.
            • zadowolonaz Re: Który z tych fotelików 25.07.12, 18:55
              Myślałam,jeszcze o besafe comfort x3 trochę drogi,le bezpieczniejszy jak priorii i gabarytowo większy?Może ktoś podpowie.Z góry dziękuję
              • jombusiowa Re: Który z tych fotelików 26.07.12, 10:14
                Ja mam besafe, kupując miałam ze 2 do wyboru-polecone przez fachowców forumowych. Wg mnie fotelik bardzo wygodny dla synka (choć jest on z tych o drobnej budowie), rozklada się całkiem nieźle, my jeździmy w 99% przypadków w trasy, syn nie narzeka. Co do potliwości to jak jest cieplo to się poci (klimę włączam na tyle,żeby nie umrzeć z gorąca, nie ma bardzo zimno))-myślę,że nie ma innej opcji-fotelik z bawełny nie jest, pod spodem też są materiały, poza tym ja go tak dociągam pasami że opiera się bez przerwy, więc jak ma się tam nie pocić? Na lato na fotelik zakladam tetrę-to mi wsiąka w materiał przynajmniejwink
    • dol-ger Re: Który z tych fotelików 27.07.12, 16:01
      Pallas nie wystarczy do 12 roku życia, bo tapicerka nie wytrzyma, a poza tym takie małe dziecko schowa się za tą poduchą i będzie musiało trzymać ręce do góry.
      • zadowolonaz Re: Który z tych fotelików 27.07.12, 18:14
        Na pewno dla tak małego dziecka nie wybiorę opcji 9-36 mam porównanie, bo posiadam fotelik 15-36kg i ten od 9 kg na pewno tak długo nie wystarczy.
        Mam tak ą zasadę, że jeśli jest coś do wszystkiego to nie zawsze się sprawdza, a na bezpieczeństwie nie będę oszczędzać.
        Szukam opinii n/t besafe comfort, bo mam izi up x2 i ma świetną tapicerkę alcantrę brąz i o takiej myślałam do comforta.Może priori xp ma lepszą tapicerkę.Wiem, że to sprawa drugorzędna, ale ważna.
        Pierwsza sprawa, to, który jest większy, szerszy i ma lepszą tapicerke.
        Proszę o informację.
        • dol-ger Re: Który z tych fotelików 27.07.12, 20:22
          Z tego co się orientuję, to Priori jest większy wewnątrz na szerokość na pewno. BS jest porównywalny do Tobi. Co do tapicerek nie mam pojęcia bo BS na żywo nie widziałam, ale ja z mojej w Priori XP, jestem zadowolona, a mam jasną, taką
          https://www.kidscomfort.eu/pic/Maxi-Cosi-Priori-XP-Bubble-Dream-Design-2010.2783t.jpg
          • mrukumaster Re: Który z tych fotelików 28.07.12, 10:17
            Beafe ma lepsze tapicerki ma dłuższe plecy itd ale w cenie Comforta masz jeszcze lepszego Romera King Plusa ale znowu zacznę od tego, że ani Romera ani Besafe nie zamontujesz prawidłowo do tego samochodu bo masz zamki pasów na metalowej długiej lince.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka