IP: *.radom.pl 21.07.05, 08:22
Gdzie mozna kupic najtansze paliwo PB 95?.W Radomiu przybywa nowych stacji paliw a miejsc pracy zero.Zeby jeszcze ceny byly umiarkowane,szkoda slow.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: taki tam Re: paliwo IP: *.udn.pl 21.07.05, 09:15
      Najtańsze o ile wiem jest na stacjach Neste, prawdopodobnie dlatego, że nie ma
      tam obsługi:)
      Kiedyś jeszcze dość tanie paliwo było na stacji Esso przy Rondzie Warszawskim,
      ale nie jestem już na bieżąco. Jeżdżę na gaz:) A gaz nalezy tankować nie
      najtańszy, tylko najlepszy.
      Pozdrawiam
      • Gość: gość Re: paliwo IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 21.07.05, 13:06
        gdzie w takim razie tankujesz gaz (najlepszy)? ;-)
        • Gość: adam Re: paliwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:36
          JET gaz ma z BP a cena jest nizsza. A tak naprawdę to nie opłaca się tankować na
          stacjach prywatnych. Np stacja przy il. 11-go Listopada w reklamie ma gaz z
          Norwegii i jak dzwoniłem do dostawcy tego gazu to odpowiedział mi, że na
          początku sprowadzali gaz z Gdyni (czyli ponoć z Norwegii) ale ze względu na
          koszta zaprzestali. Ale reklama cały czas wisi i oszukuje klientów! Tankując na
          stacjach znanych firm mamy większą pewność, że jest lepszej jakości. Sam się o
          tym przekonałem bo samochód spala mi od prawie 1.5 litra gazu mniej i po
          przejechaniu 15 tyś km zmieniając olej zajzałem do filta gazu i okazało sie jest
          w czałkiem niezłym stanie. A jaka ulga dla samochodu!
          • Gość: gość Re: paliwo IP: *.radnet.pl 21.07.05, 23:26
            popieram - i także tankuję na JETcie na Wernera :)
            Może się kiedyś minęliśmy? ;-)
    • Gość: kier 2 Re: paliwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:41
      Kier zastanów się co piszesz bo to nie ma sensu! Skoro powstaja stacja to muszą
      zatrudnic osoby.
      • Gość: statysta Re: paliwo/kier 2 IP: *.radom.pl 21.07.05, 15:43
        Powstawanie stacji to chamowanie bezrobocia-----puk,puk panie kier 2.Z twojej wypowiedzi tak wynika!!!(przeciez powstaja tez stacje gdzie kierowcy sami tankuja paliwo,a pieniadze lyka automat)to gdzie w tedy zatr.ludzi do pracy?.A jesli sa zatr.to jaki to jest procsnt wsrod ludzi bezrobotnych?.Policz sobie ile powstalo nowych stacji benz i ile to osob ma prace?.
        • Gość: x Re: paliwo/kier 2 IP: *.udn.pl 21.07.05, 21:44
          Ale dlaczego paliwo jest droższe niż w Niemczech?
          • Gość: JJK wróciłem parę dni temu IP: 193.111.144.* 21.07.05, 21:55
            i ceny : austria 1.05-1.07, włochy 1.22-1.26, czechy 28,5-29,5 koron
            czyli u nas nie jest jeszcze tak źle,
            z drugiej strony co za różnica czy to jest 4,05 czy 4,25 czy nawet 4,5 i tak
            relatywnie benzyna jest bardzo droga.
            • Gość: sorry Re: wróciłem parę dni temu IP: *.udn.pl 21.07.05, 23:36
              Wróciłeś niedawno i nie zauważyłeś, że tam inaczej zarabiają? Pięć dziesięć
              razy więcej niż my. A ceny u nas już podobne do zachodnich. Jak te komuchy
              rządzą?
            • Gość: Helmut No to teraz przelicz sobie ile litrów PB kupisz IP: *.udn.pl 22.07.05, 09:06
              za średnią wyplatę w Radomiu. Przyjmijmy, że jest to 1100 zł netto a w niemczech
              1100 E miesięcznie.

Polak - 265 litrów przy cenie 4.15 ( a nie jest to najwięsza cena)

Niemiec - 1028 litrów - przy najwyższej cenie jaką podałeś.

Teraz rozumiesz o co chodzi ? Ceny mamy zbliżone a zarabiamy 1/4 mniej niż sąsiedzi.
        • b4rtek Re: paliwo/kier 2 28.07.05, 22:42
          > Powstawanie stacji to chamowanie bezrobocia-----puk,puk panie kier 2.Z twojej w
          > ypowiedzi tak wynika!!!(przeciez powstaja tez stacje gdzie kierowcy sami tankuj
          > a paliwo,a pieniadze lyka automat)to gdzie w tedy zatr.ludzi do pracy?

:) Tam gdzie zaniesiesz swoje zaoszczędzone na stacji samoobsługowej pieniądze
          :) Dokładnie tam.
    • Gość: kierowca Re: paliwo IP: *.radom.pl 27.07.05, 20:01
      A paliwko znow od jutra drozeje,szerokiej drogi!(tym ktorzy maja pieniazki)
      • Gość: egon76 Re: paliwo IP: 12.165.164.* 28.07.05, 16:41
        Wlasnie jestem w USA i paliwko jak oni twierdza tez bardzo drogie od 2.19$ do 2.29$ ..... za galon. wychodzi jakies 2PLN za litr. rzczywiscie drozyzna.
        pozdr. all
        Wlasnie jestem w USA i paliwko jak oni twierdza tez bardzo drogie od 2.19$ do 2.29$ ..... za galon. wychodzi jakies 2PLN za litr. rzczywiscie drozyzna.
        pozdr. all
        pozdr. all
        • Gość: kier Re: paliwo IP: *.radom.pl 01.08.05, 13:41
          DWA zlote za litr to naprawde drogo w tym USA.
          A u nas znow zdrozalo paliwko!!!

Szerokiej drogi

pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka