Dodaj do ulubionych

Przedłużenie pasów

19.08.12, 16:42
Czy można użyć takiego przedłużacza allegro.pl/przedluzacz-przedluzenie-pasow-bezpieczenstwa-pasy-i2534900319.html aby dobrze zapiąć fotelik? Na tylnej kanapie dwa boczne siedzenia już zajęte przez foteliki, a środkowe siedzenie ma bardzo krótki pas (samochód peugeot 307), co zrobić? Kupić ten przedłużacz czy może macie już jakiś sprawdzony pomysł?
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: Przedłużenie pasów 20.08.12, 09:24
      z calym szacunkiem ale co chcesz zamontowac na srodkowym siedzeniu? lodowke? przy uzyciu takiego przedluzacza nie dasz rady zamontowac zadnego fotelika, bo klamra bedzie pol metra od kanapy - czyli gdzies w lub na foteliku. gosc w opisie aukcji nie wie co pisze, nieporozumienie jakies, napisz mu maila i zapytaj czy kiedykolwiek montowal fotelik przy uzyciu tego czegos i jakie homologacje ma ten wynalazek. "zastosowanie: dla kobiet w ciazy", ja pi#@$*le, spalic to allegro uncertain

jakie foteliki masz zamontowane i co potrzebujesz domontowac?
      • bluejennie Re: Przedłużenie pasów 20.08.12, 10:55
        Mam 3 foteliki - 2 cybex solution x i 1 cybex pallas (synek, który go będzie użytkował ma prawie 2 latka) i właśnie ten chcę na środkowe siedzenie zamontować i nie sięga pas, żeby go zapiąć. Próbowałam pozamieniać miejscami foteliki i też nic to nie daje - środkowy pas za krótki i koniec sad.
        • kwap666 Re: Przedłużenie pasów 20.08.12, 11:05
          hmmm przeciez solution z dzieckiem potrzebuje malo pasa, na srodkowym powinien zapiac sie bez problemu... najrozsadniej byloby posadzic najstarsze na solutionie na przednim fotelu, pallasa za nim, drugiego solutiona za kierowca no i pasazer niestety w srodek miedzy foteliki.
          • bluejennie Re: Przedłużenie pasów 20.08.12, 11:12
            Niestety z poduszką pallasa nie idzie go dopiąć do klamry. A rozwiązanie fotelik z przodu (też tak kombinowałam przez parę dni), przy każdym większym skręcie fotelik mocno wychyla się na boki.
            • kwap666 Re: Przedłużenie pasów 20.08.12, 11:33
              poczekaj bo nie lapie. w jakim wieku sa dzieci? po co dajesz poduszke pallasa do solutiona? solution z poduszka to juz pallas i w takim ukladzie faktycznie moze brakowac pasa. zgubilem sie i juz nic nie rozumiem, jasniej prosze wink
              • bluejennie Re: Przedłużenie pasów 20.08.12, 13:39
                Już wyjaśniam wink, starsza córka (8 lat - cybex solution, syn (6 lat - cybex solution) i prawie 2- u latek na tym cybex pallas z poduszką (waga synka 12 kg)
                • kwap666 Re: Przedłużenie pasów 20.08.12, 14:10
                  no ok. to czemu na srodku brakuje pasa dziecku w solutionie? pallasa tam nie wcisniesz ale do solutiona wrecz musi wystarczyc. jak bedziesz montowac solutiona na przednim siedzeniu to tak wyreguluj oparcie fotela zeby maksymalnie przylegalo do oparcia fotelika, moze pomoze. a jak nie to poszukaj pasa mocujacego fotel 15-36 do zaglowka
                  • bluejennie Re: Przedłużenie pasów 20.08.12, 14:41
                    Przy zapięciu solutiona na środku kanapy pas, poprzez swoją krótkość jest zapięty na max i uciska uda dziecka (komfort jazdy raczej średni), dlatego szukałam rozwiązania przedłużenia pasa, czy ten przedłużacz pasów rzeczywiście badziew? A jeszcze jedno pytanie (jak można), który fotelik jest węższy od solutiona?
                    • kwap666 Re: Przedłużenie pasów 22.08.12, 09:44
                      przedluzacz do niczego ci sie nie przyda, a fotela wezszego od solutiona nie znajdziesz
                      • niebieska.kokardka Re: Przedłużenie pasów 11.03.13, 16:18
                        Chciałabym troszeczkę odkopać temat. Potrzebuję zapiąć dziecko w nosidełku/foteliku maxicosi cabrio fix na przednim siedzeniu. Mamy peugeota 307sw i pasy z przodu są za krótkie. Czy istnieje jakieś rozwiązanie na to? Czy te przedłużacze to jakiś wynalazek, który rzeczywiście to umożliwia?
                        Dziękuję.
                        • mrukumaster Re: Przedłużenie pasów 11.03.13, 19:45
                          Nie pomoże bo fotel jest źle zapięty. Wystarczy kupić bazę np. easy base. Mnie martwi co innego bo na pewno masz poduszkę z przodu. Wiem wiem pewnie wyłączana ale mnie taka opcja nie przekonuje.
                          • niebieska.kokardka Re: Przedłużenie pasów 11.03.13, 21:02
                            Wyłączana, niby taka jest. Tzn sprawdzaliśmy i teoretycznie ma być wyłączana. W sumie tak, z ta poduszką.. Nie ma co ufać elektronice. Z tyłu dziecko jeździ ale zawsze jeździliśmy we troje, ktoś z tyłu siedział ale ostatnio jechałyśmy same i był problemik. W sumie zaraz pewnie będzie przesiadka.
                            Tak czy siak dziękuję bardzo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka