Dodaj do ulubionych

Ford Focus r.2000

20.09.12, 13:42
Pytam w imieniu koleżanki.
Jeździ samochodem Ford Focus rocznik 2000, jej syn ma 5 lat, waży 17 kg.
potrzebuje zmienić fotelik i kilka jej pokazałam na internecie(m.in. Besafe Izi up x3, Recaro monza nova seatfix, Romer kidfix-sict, cybex Solution X2 fix). Najbardziej spodobał jej się Cybex. Mieszkamy w małej miejscowości i nawet w pobliżu nie ma nigdzie sklepów, gdzie możnaby było zobaczyć na żywo i przymierzyć foteliki. Stąd pytanie czy Cybex bedzie pasował do ww.auta?
Obserwuj wątek
    • sabina_online Re: Ford Focus r.2000 20.09.12, 16:08
      Jaki jest wysoki i jakiej budowy ma ciało tzn. chudy, czy lepiej zbudowany?
      • agaklis Re: Ford Focus r.2000 24.09.12, 10:25
        wzrost 108cm, waga 17kg
        • mrukumaster Re: Ford Focus r.2000 24.09.12, 16:12
          Hmmm z wymienionych cybex jest najgorzej wykonany. Czy fotel ma być z isofixem na przyszłość bo tera go nie wykorzysta koleżanka w samochodzie. Ja zrobię taką listę.

Bez isofixu: Romer Kid, Besafe izi up x3, Recaro Monza Nova, Cybex solution x
          Z isofixe, Romer kidfix, Besafe izi up x3, recaro monza nova seatfix, concord click, susnhine kids monterey, cybex solution x2 fix lub x fix.
          • agaklis Re: Ford Focus r.2000 24.09.12, 16:52
            Czyli rozumiem,że w tej chwili w jej aucie nie ma isofixu? Bo ona zrobiła wielkie oczy jak jej o to zapytałam?smile
            • mrukumaster Re: Ford Focus r.2000 24.09.12, 18:30
              Nie ma smile
              • agaklis Re: Ford Focus r.2000 26.09.12, 09:56
                A który z fotelików będzie najlepszy dla jej szczupłego syna. Z isofixem i bez.
                • mrukumaster Re: Ford Focus r.2000 26.09.12, 12:31
                  A to już zależy kto co lubi ja np. lubię romera, besafe i recaro inni wolą concorda. Przydałoby przymierzyć dzieci i zobaczyć jak siedzi smile
                  • agaklis Re: Ford Focus r.2000 27.09.12, 12:31
                    No właśnie z tym przymierzeniem będzie problem bo w pobliżu nigdzie nie ma ww fotelików. Czytałam kiedyś o fotelikach właśnie, że jedne są lepsze dla chudzielców od drugich. Tylko nie pamiętam o które foteliki chodziło. Czyli z tych co Pań wymienił dla szczupłego dzieciaka będą wszystkie w miarę ok.smile?

[/i]
              • j666 Re: Ford Focus r.2000 09.04.18, 11:29
                Do Focusa MK I można bardzo łatwo dołożyć zaczepy Isofix za obydwoma siedzeniami tylnych pasażerów, pasuje uchwyt Isofix od MK II do kupienia w serwisach Forda (plus osobno śruby, bo do MK II mają inny gwint).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka