Dodaj do ulubionych

Co robić?

30.11.12, 16:37
Witam,
Mam następującą sytuację z fotelikami:
- Starsze dziecko, 6 latka jeździ w Recaro Monza. I tu nie mam problemu
- młodsze dziecko. 3 latek, waga 15,5 kilo, typ taki "nabity". Jeździ w Recaro Young Sport, po starszej siostrze. I mam problem bo mi się w foteliku nie mieści.
Nie mieści się dokładnie w barkach, plecach. Póki ma cienkie spodnie i kurtkę troszkę grubszą jest w miarę OK, ale nie mogę już go porządnie "ścisnąć" i jak mu coś do głowy wpadnie to mi się z górnych szelek wysuwa sam. Na co reaguję bardzo ostro i zapinam go w szelki z powrotem. Obawiam się sytuacji gdy będę już zmuszona założyć mu kombinezon, że go nie zapnę uncertain

Co robić?
Bardzo chętnie kupiłabym nowy Recaro Monza dla syna, ale obawiam się,że mi "wyjdzie" z niego. Nie mam finansowej możliwości kupienia czegoś przejściowego, muszę od razu go przesadzić w następny fotelik. DOdatkowo mnie denerwuje fakt, że jeździ w tak "starym" foteliku. Czy takiego malucha mogę już wsadzić w Recaro Monza?
Ilhenny, jako, że jesteś moim niekwestionowanym autorytetem doradź co mam robić. Czekać i "tuczyć" do 18 kg? smile
Obserwuj wątek
    • amtiredof Re: Co robić? 30.11.12, 17:09
      Moim zdaniem absolutnie najlepszym rozwiązaniem - co nie znaczy, że najtańszym - byłoby kupić Concord Transformer T Pro Isofix.

Jest niezwykle obszerny. Bardzo wygodny - mimo braku pozycji spoczynkowej.

Do 18 kg młody mógłby jeździć z poduszką - barierką.
    • mariken Re: Co robić? 30.11.12, 21:05
      Dlaczego masz tuczyc do 18 jesli recaro jest od 15?? Ile ma wzrostu?
      • sabina_online Re: mariken 01.12.12, 09:55
        W pasach wewnętrznych bezpieczniejsmile
    • zuza-nka88 Re: Co robić? 01.12.12, 08:16
      a jak zamierzasz zapiac dzidcie w kombinezonie w foteliku dla mnie to niemozliwe zeby dociagnac pasy na tyle zebym stwierdzila ze jest ok
      • mrukumaster Re: Co robić? 01.12.12, 10:27
        trzeba zacząć od tego ile dziecko ma wzrostu smile Poducha mogłaby być rozwiązaniem. Concord może wygodny i szeroki ale czasem niestety pozycja spoczynkowa by się przydała. Co do kombinezonów, 3 latka jednak lepiej już ubierać osobna kurtka i spodnie no i w foteliku nie powinno dziecko jeździć w ten sposób ubrane. Podaj może jeszcze jaki samochód i wzrost dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka