24.01.13, 20:35
Witam,
Proszę o radę, który z fotelików 15-36 będzie najlepszy do hiundaia 1x20. Obecnie mamy besafe izi upX3, i w niedługim czasie będziemy musieli zakupić drugi z przedziału 15-36 dla drugiej córki. Problem w tym, że pomiędzy fotelikami musi zostać jeszcze miejsce dla dorosłej osoby, więc fotelik nie moze byc zbyt szeroki.
Z góry dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: fotelik 24.01.13, 20:45
      Jeżeli osoba ma normalną budowę ciała to przy żadnym fotelu 15-36kg, który ma 4* z tyłu nie usiądzie wygodnie osoba, mają już teraz jednego besafe to cokolwiek kupisz będzie naprawdę wąską zwłaszcza, że samochód nie za duży.
      • aagaa23 Re: fotelik 24.01.13, 20:53
        A który z fotelików 15-36 jest w miarę wąski? Obecnie przy MC Priori i Besafe jakoś z tyłu daję radę. Generalnie mamy do dyspozycji obecnie foteliki: MC Priori, Besafe Izi up, i trójkę dzieci: 5-latka, 3-latka i roczniak. Niedługo przyjdzie moment, że trzeba będzie roczniaka przesiaść, a i średnia córka już przestaje sie mieścić w MC.
        Co w takim razie dla najsterszej wybrać?
        • mrukumaster Re: fotelik 25.01.13, 19:31
          Co nie wybierzesz i tak będzie wąską. Proponuję podjechać do sklepu na przymiarkę bo każdy ma inną budowę ciała ja np. w kia ceed kombi siadam między Romerem Kid i Cybexem Solution x i barki mi nie wchodzą między fotele,jest mega nie wygodnie niestety nie mam wyboru na inną jazdę bo nie posiadam samochodu i wożą nas jeden albo drugi dziadek. Przy trójce dzieci jedno będzie musiało wylądować z przodu (najstarsze) dorosły w środek i przy takim rozwiązaniu wejdziesz ale jak najmłodsze przesiądzie się do 15kg radzę zmieniać samochód smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka