Dodaj do ulubionych

siedzisko samochodowe

21.02.13, 12:35
Poradźcie, czy takie siedzisko samochodowe, tylko pod pupę jest bezpieczne? Pewnie fotelik bezpieczniejszy bo bardziej zabudowany itp, ale czy dla trzylatka można kupić już jakiś fajny fotelik tylko pod pupę, żeby był bezpieczny? Jest to fajna opcja jeżeli trzeba często przepinać foteliki dlatego rozważam właśnie takie coś.
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: siedzisko samochodowe 21.02.13, 12:52
      jest to ciekawe rozwiazanie, na dole posta masz rozpiske bezpieczenstwa siedzska
      osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/01/leksykon-dziwnych-grup-wagowych.html
    • misia90d Re: siedzisko samochodowe 21.02.13, 12:54
      takie siedzisko na pewno nie jest bezpieczne, dziecko w foteliku powinno jeździć do minimum 12 lat i 140cm jedno drugiego nie wyklucza, a trzy latek to powinien jeszcze spokojnie jeździć w foteliku 9-18 kg,
      • berciunia1 Re: siedzisko samochodowe 21.02.13, 17:19
        mój syn jak miał 3 lata niestety wyrósł już z mc priori i dostał wtedy rodi xr
        córka znów ma skończone 4 lata i jeszcze ok 05-1 roku pojeździ w tobim 9-18 więc jak widać wszystko zależy od dziecka.
        co do podstawki to mój synek ma teraz 7,5 roku 130 cm zrostu i nie miałabym odwagi go na niej posadzić a co dopiero 3 letnie dziecko. Rozważ jakiś fotelik 15-36 jeśli dziecko ma już 15 kg i min 100cm wzrostu- foteliki z tej grupy bardzo łatwo się przekłada i zajmuje to chwilkę a bezpieczeństwo najwazniejsze- na poddupniku 3 latek będzie miał górny pas na szyi- jestem tego pewna. poza tym zero ochrony głowy i tułowia.
        • zuza-nka88 Re: siedzisko samochodowe 21.02.13, 20:33
          zapinałam 8mio latke na podkladce, ma ok130cm a pas przechodzil przez szyje
          • sabina_online Re: a13nka 21.02.13, 20:52
            Równie dobrze takie siedzisko można by nazwać atrapą fotelika, który tylko chroni kierowcę przed mandatemsad
            Ja wożę 10 latka w całym foteliku i nie odważyła bym się tak małego dziecka sadzać w takiej atrapiesad
            Nie napisałaś do jakiego samochodu/samochodów podaj markę, rocznik,model i więcej napisz o dziecku wagę i wzrostsmilesą eksperci pomogą na pewnosmile
            • kwap666 Re: a13nka 21.02.13, 22:33
              sabina znajdz swoj watek o combi i odswiez go wpisem bo chyba jest zle zapiety
            • a13nka Re: a13nka 22.02.13, 10:22
              Póki co moje dziecko jeździ w besafe 9-18, ale chcę coś do drugiego samochodu kupić. A może poradzicie jakiś fotelik do Kia Pro Ceed (trzydrzwiowa, no i jak to taki samochód ma niski sufit z tyłu, więc do besafa z isofixem coraz gorzej mi się dziecko wkłada bo fotelik ogólnie jest wysoki sam w sobie). Fajnie jakby był też z bazą.
    • a13nka Re: siedzisko samochodowe 22.02.13, 10:18
      Dzięki, no po tych waszych komentarzach to stwierdzam, że rzeczywiście to bezsensowny pomysł i z bezpieczeństwem nie ma nic wspólnego. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka