Dodaj do ulubionych

Izi Plus vs. MaxWay

17.01.14, 14:07
Bardzo prosze znawcow o porownanie obu fotelikow pod wzgledem ich wielkosci a wlasciwie "wystarczalnosci" smile
Oba są do 25kg, ale co ze wzrostem dziecka? Jak fotele wypadaja w porownaniu? Czy oba wystarcza tak samo dlugo dla naprawde duzego dziecka? (Aktualnie 18mcy 93cm wzrostu)
Pytam bo oba pasuja do auta, a cenowo roznica jest znaczaca. Nie ma u mnie jednak w okolicy sklepu ktory ma oba modele i moge porownac zapas?
Obserwuj wątek
    • urticeaa Re: Izi Plus vs. MaxWay 05.02.14, 14:03
      podbije, bo też mnie interesuje porównanie tych dwóch fotelików
    • motylanoga71 Re: Izi Plus vs. MaxWay 05.02.14, 15:49
      wyciagnij w obu zaglowek na max w gore i zmierz od zapiecia pasow do "siedzenia" dlugosc "plecow". Zmierz tez szerokosc siedziska (srodek) i szerokosc plecow i bedziesz miec obraz ktory fotelik wystarczy na dluzej. Obstawiam ze MaxWay.
      • legion34 Re: Izi Plus vs. MaxWay 07.02.14, 13:33
        znam przypadek dziecka 7lat wzrost 128cm/23kg ktory jezdzi w BS Izi Plus, wszystko zalezy od proporcji tlowia wzgledem nog i odwrotnie.
        • j.u.s.t.i555 Re: Izi Plus vs. MaxWay 07.02.14, 20:51
          7latek tylem...szok! Ale w sumie na +. smile
    • thea19 Re: Izi Plus vs. MaxWay 08.02.14, 14:09
      sa bardzo porownywalne. moje dziecie o wzroscie 102cm ma w izi plusie jakies 4-5cm zapasu. do 4 lat nie dociagnie za chiny bo ma 3 i prawie 2 mce.
      wyslij zapytanie do kangurka w wawie - maja oba na stanie, to moze zrobia fotke porownawcza
      • legion34 Re: Izi Plus vs. MaxWay 08.02.14, 14:40
        szwedzi mowia,ze w Axkidzie dziecko moze podrozowac do 120cm, rodzice zbyt szybko rezygnuja , a proporcje dziecka sie zmieniaja(nogi rosna szybciej wzgledem tlowia)pamietajcie o tym!!!! tempo wzrostu jest rozne
        !
        thea19 napisała:

> sa bardzo porownywalne. moje dziecie o wzroscie 102cm ma w izi plusie jakies 4-
        > 5cm zapasu. do 4 lat nie dociagnie za chiny bo ma 3 i prawie 2 mce.
        > wyslij zapytanie do kangurka w wawie - maja oba na stanie, to moze zrobia fotke
        > porownawcza
        • de-monica30 Re: Izi Plus vs. MaxWay 06.03.14, 20:31
          Mój 4 letni syn jeździł do 110 cm wzrostu w besafe izi combi, spokojnie się mieści, tylko waży już 18 kg. Izi plus jest ponoć większy, więc sądzę że min do 5 lat wystarczy. Ale ludzie mają różne postrzeganie tego czy dziecko pasuje do fotelika-moja koleżanka mówiła że jej 2 latka tam się nie mieści...
    • tata3dzieci Re: Izi Plus vs. MaxWay 12.03.14, 23:15
      To zupełnie inne fotele, inny sposób montażu, pochylenia,cena i też wielkości fotelików, jak nie masz za daleko do Częstochowy to zapraszamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka