Dodaj do ulubionych

Foteliki dla dwójki do Vectry C 2007 hatchback

16.05.14, 13:31
Potrzebuję porady jakie foteliki będą pasować na tylną kanapę Vectry, jeden dla noworodka , drugi dla dziecka 2lata 12kg 90cm. Syn jest drobnym, szczupłym dzieckiem. Czy kupować jeszcze 9-18 czy może już 9-36? Fajnie jakby miał opcję odchylenia do spania. Czy np. Recaro Young Sport będzie dobrym wyborem? Podoba mi się też Besafe izi comfort x3.
Dal maluszka myślałam tradycyjnie o M.Cosi Cabrofix plus baza, chyba że jest jeszcze coś godnego uwagi?
Obserwuj wątek
    • motylanoga71 Re: Foteliki dla dwójki do Vectry C 2007 hatchbac 16.05.14, 21:12
      dla syna 9-25 fotelik. Najlesza jakosc do cena to bedzie Britax MaxWay ale musialbys przymierzyc. Ogolnie, fotelik od 9-18 wzwyz raczej nie beda mialy typowego "do spania". Mozesz jeszcze sprawdzic Axkida w przedziale wagowym 9-25. Jak chlopak jest drobny to spokojnie pojezdzi w nim do 4 lat. Im dluzej bedzie jezdzic tylem tym bezpieczniej. Co do noworodka to nie wiem, juz "wyrosly" mi dzieci z tego.

djulliet napisała:

> Potrzebuję porady jakie foteliki będą pasować na tylną kanapę Vectry, jeden dla
      > noworodka , drugi dla dziecka 2lata 12kg 90cm. Syn jest drobnym, szczupłym dz
      > ieckiem. Czy kupować jeszcze 9-18 czy może już 9-36? Fajnie jakby miał opcję od
      > chylenia do spania. Czy np. Recaro Young Sport będzie dobrym wyborem? Podoba mi
      > się też Besafe izi comfort x3.
      > Dal maluszka myślałam tradycyjnie o M.Cosi Cabrofix plus baza, chyba że jest je
      > szcze coś godnego uwagi?
      • djulliet Re: Foteliki dla dwójki do Vectry C 2007 hatchbac 16.05.14, 22:07
        Niestety do tej pory jeździł przodem (M.Cosi Priori XP) bo mieliśmy starsze auto bez izofixa i żaden z foteli montowanych tyłem nie wchodził w grę, teraz nie wiem jakby zareagował na zmianę kierunku... Dla młodszego będę chciała jak najdłużej utrzymać jazdę tyłem tutaj obawiam się problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka