Dodaj do ulubionych

Fotelik 15-36 bez ISOFIX

01.02.16, 18:15
Byłam zdecydowana na fotelik Kiddy CruiserFix Pro, ale właśnie zobaczyłam, że on był testowany tylko na ISOFIX. Kiddy Cruiser Pro z tego co widzę w ogóle nie był testowany. Więc mam pytanie - które foteliki na pasy są najbezpieczniejsze (4*)?
Z tego co znalazłam na stronie ADAC Romer Kid II wypada bardzo dobrze. Skoro ten fotelik kosztuje ok 400zł, to nie widzę sensu płacić więcej (np za Recaro czy BeSafe). Jeszcze myślę ewentualnie nad Diono Monterey, ale ten jednak ma więcej minusów.
Zależy mi na tym, żeby fotelik dopasował się do oparcia kanapy w samochodzie, ponieważ nie mam możliwości przymierzenia. Diono chyba nie ma takiego ruchomego oparcia jak Romer?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Fotelik 15-36 bez ISOFIX 01.02.16, 19:53
      nie przypominam sobie żeby fotelik renomowanej firmy jaką jest Kiddy, 15-36 z isofixem wypadły gorzej niż bez , w tej kategorii wagowej isofix nie odgrywa istotnej roli , przynajmniej nie jest istotnym elementem bezpieczeństwa
      • eesti_2005 Re: Fotelik 15-36 bez ISOFIX 01.02.16, 20:20
        Przy zderzeniach bocznych z tego co czytałam odgrywa dużą rolę.
        Co do Kiddy "Das ADAC-Urteil bezieht sich auf die Verankerung mit ?ISOFIX?". Czyli testy na pasach nie były przeprowadzane, z tego co rozumiem?
    • ilhenny Re: Fotelik 15-36 bez ISOFIX 01.02.16, 20:37
      oczywiście że odgrywa , bo jak byłby niepotrzebny i nie miał znaczenia to nikt by go nie montował , ale na pewno dobrze poprowadzone pasy lub zdjęcie puchowej kurtki ma większy wpływ niż isofix , ( oczywiście w 15-36)
      • eesti_2005 Re: Fotelik 15-36 bez ISOFIX 01.02.16, 20:55
        Czyli bardziej opłaca się kupić Kiddy Cruiserfix Pro, niż Romer Kid II?
        A Cruiser Pro różni się czymś od Cruiserfixa oprócz braku isofixa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka