Dodaj do ulubionych

fotelik 15-36

13.06.16, 23:08
103 cm, 16 kg, 4 lata.
Cena ważna. Biorę pod uwagę:
- Recaro Milano (nie ma isofixa),
- Espiro Gamma/Omega (z isofixem),
- Cybex Free-Fix,
- Romer Kid II.
Wszystkie ok. 400 zł.
Do tej pory używaliśmy Romera Duofix. Jestem przyzwyczajona do isofixa i fotel bez niego dla mnie "lata".
Pojechałam do sklepu po Espiro i sprzedawca zbił mnie z tropu proponując Recaro.
Który z ww. fotelików jest wart uwagi a który odpuścić? A może coś jeszcze w podobnej cenie znajdę?
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: fotelik 15-36 14.06.16, 08:40
      Espiro sobie daruj, jeśli się nie mylę nie miał testów
    • cocodeville Re: fotelik 15-36 15.06.16, 08:53
      Dokładnie, Espiro to atrapa fotelika bez testów i to czy ma isofix czy nie schodzi na drugi plan w tym przypadku.
      Cała reszta jest ok o ile pasują do auta. Sprawdź jeszcze Maxi Cosi Fero, Concord i Caualplay mają też dobre foteliki z tego przedziału, ja używam Jane Montecarlo R1 z isofix i jest świetny.
    • kapao1 Re: fotelik 15-36 25.06.16, 23:07
      Recaro Milano jak najbardziej jeśli pasuje do samochodu to bym się nie zastanawiał wink
    • dzikafoka Re: fotelik 15-36 01.07.16, 00:05
      Dziękuję za podpowiedzi. Po wizycie w kilku sklepach zdecydowałam się na Diono Monterey.
      • afroddytta Re: fotelik 15-36 14.07.16, 15:14
        Bardzo dobry wybor! Napisze tylko ze mam 6 fotelikow 15-36 w tym milano i zdecydowanie Milano wypada najsłabiej, nie polecam, szczególnie ze w podobniej cenie mozna mieć wlasnie Monterey- mam 3 sztuki, jeden jeszcze logowaniy Sunshine kids i sprawdzają sie super.
    • patrycjaikamil Re: fotelik 15-36 21.11.16, 12:28
      Byłam wczoraj w sklepie kupić fotelik dla dziecka i sprzedawca przekonał mnie do Recaro Milano Seatfix.
      Wcześniej zastanawiałam się nad Romerem i Cybexem, ale po długiej (ponad godzinnej) rozmowie z sprzedawcą, który bardzo dobrze zna wszystkie 3 marki w końcu zdecydowałam się na Milano Seatfix. Super opcją było to, że mogliśmy na miejscu przymierzyć fotelik w naszym aucie. Jakby co to sklep w któerym kupowaliśmy fotelik nazywa się Bociek. a tu link do ich strony www.bociek.eu/7607-recaro-milano-seatfix.html
      • afroddytta Re: fotelik 15-36 21.11.16, 21:27
        Mam szczerą nadzieję, że nowszy model Milano jest lepszy niż poprzedni, bo to zdecydowanie porażka u mnie uncertain Spośród 6 fotelików 15+ które mam ten jest najsłabszy uncertain Patrząc na zdjęcia to plus za isofix, ale skorupa jakby bez zmian, niestety nadal się nie rozszerza na boki, a to jednak spore ograniczenie, ja nie polecę takiego fotelika, bo z praktyki niestety wiem, że potem starsze dzieciaki się niestety nie mieszczą (mój 10 latek ok 130 cm, 30 kg wagi (czyli raczej szczupły) w Milano ma za ciasno niestety).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka