Dodaj do ulubionych

Fotelik do Nissana Note RWF dla dwulatka

16.07.16, 00:44
Co pasuje do Nissana Note? Mam niby isofixy z tylu, ale sa dość głęboko w kanapie, wiec nie wiem, czy wszystko w nie wepnę.
Miałam w starym samochodzie (Micra) besafe Izi 3x (czy x3) na pasy- niestety samochód poszedł do kasacji, a z nim fotelik.
Chciałabym, zeby syn pojeździł jeszcze tyłem ze dwa lata albo lepiej - na razie wazy 14 kilo i raczej nie przybiera szybko, wiec podejrzewam, ze do 18 kilo starczy, ale jestem otwarta na większe.
Syn ma wyjątkowy talent do wyciągania łap z pasów, wiec cos dla Houdiniego byłoby miłe widziane.
Cena nie gra roli, płaci ubezpieczalnia.
Mieszkamy w UK, wiec dobrze, zeby było tu dostępne smile
Obserwuj wątek
    • panna.z.wilka Re: Fotelik do Nissana Note RWF dla dwulatka 16.07.16, 10:17
      nie podpowiem co na pewno pasuje, ale bazując na naszych doświadczeniach pozwolę sobie zasugerować, żeby to był jednak fotel do 25kg. mój dwulatek też miał 14kg, 18kg osiągnął w okolicach 4lat - ale już kilka miesięcy przed czwartymi urodzinami bs izi combi był ciasnawy (pasy jeszcze ok, zagłówek z małym zapasem, ale wkładałam dziecko prawie na wpych wink ). jeśli chcesz powozić dziecko w rwf dwa lata albo i więcej, to w fotelu do 18kg może się nie udać.
    • tylempl Re: Fotelik do Nissana Note RWF dla dwulatka 16.07.16, 10:40
      Podobnie jak panna.z.wilka polecamy raczej modele do 25kg.

Pasują zarówno modele fotelików do 18kg jak i modele do 25kg.
      Choć przyznam, iż fotele do 25kg, będą bardziej dopasowane do dziecka.

> > Mieszkamy w UK, wiec dobrze, zeby było tu dostępne smile
      PL od UK troszkę się różnią sad

Zerknij proszę tu jest pełna lista fotelików RWF.

Nissana Note - może być przy modelach do 25kg. kłopot z miejscem z przodu dla pasażera.

Zalecamy, aby przed zakupem przymierzyć przyszłego pasażera do fotelika a fotelik do Państwa samochodu. Tylko to da 100% pewności, iż wybrany model będzie dopasowany oraz bezpieczny.
      • illegal.alien Re: Fotelik do Nissana Note RWF dla dwulatka 16.07.16, 12:01
        Na pewno przymierzymy - ale warto wiedziec, co w ogole jest godne uwagi smile
        Mielismy fotelik tylem w Micrze, wiec do braku miejsca dla pasazera jestesmy przyzwyczajeni wink
        OK, poszukam lokalnego sklepu z fotelikami, zobacze, co maja.
        • panna.z.wilka Re: Fotelik do Nissana Note RWF dla dwulatka 16.07.16, 17:01
          jeżeli nie zależy Ci na możliwości odwracania, to od siebie polecam axkid minikid. jest bardzo kompaktowy jak na fotel 9-25, do tego banalny wręcz montaż. a jak Ci zależy, to też takie mają smile
          • illegal.alien Re: Fotelik do Nissana Note RWF dla dwulatka 16.07.16, 18:26
            Dzięki smile na możliwości odwracania mi nie zależy - mamy zapasowy fotelik przodem, na te okazje, kiedy ładujemy samochód po dach i pasażer z przodu jednak siada wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka