Dodaj do ulubionych

CasualPlay Protector Fix - problem z montażem

11.11.16, 17:04
Witam,
kupiłem fotelik CasualPlay Protector Fix. Po montażu zgodnie z instrukcją i wpięciu do uchwytów ISOFIX, fotelik ma to do siebie że niestety buja się na boki dość mocno. Sam w sobie jest naprawdę bardzo dobrze wykonany duży i wygodny ale to jego "bujanie" na boki - chyba że robię coś nie tak sad podczas montażu.
Znajomy ma fotelik Cybex Solution M-FIX i on w jego samochodzie siedzi bardziej stabilnie, po wpięciu Cybexa do mojego samochodu jest ta sama sytuacja że siedzi bardzo stabilnie.
W Cybexie odstrasza mnie to że siedzisko jest krótkie i nóżki malucha zwisają od połowy uda co przy dłuższych trasach może być męczące dla nóżek. Za to CasualPlay ma w sobie regulacje siedzenia. Chyba że w cybexie można wysuwać dalej prowadnice chwytające ISOFIX.
Proszę o pomoc i wasze uwagi. Na forum widziałem że ktoś proponował spinać fotelik do zagłówka ale to chyba nie do końca zgodne z zaleceniami producenta - taki szczegół może mieć później duże znaczenie podczas "kolizji".
Dziękuję za pomoc smile .
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: CasualPlay Protector Fix - problem z montażem 12.11.16, 11:50
      a dlaczego kupiles fotel, ktory nie pasuje do auta? nie wiem jak fotel moze sie bujac skoro jest wpiety na isofix. to jest sztywne polaczenie. proponuje przymierzyc fotel do calkiem innego auta albo isc do sklepu obejrzec czy wszystkie egzemplarze tak maja. ps zaglowek kanapy za fotelikiem to lepiej usunac albo wyciagnac na maxa, tak by fotelik przylegal lepiej do kanapy.
    • kapao1 Re: CasualPlay Protector Fix - problem z montażem 27.11.16, 23:48
      Może po prostu fotelik nie jest odpowiedni do twojego modelu samochodu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka