Dodaj do ulubionych

Recaro Polaric - pilne pytanie!

18.01.17, 10:14
Witajcie, mam taki spory problem uncertain Mam fotelik Recaro Polaric zakupiony w kwietniu 2012 roku, mam oczywiście wszystkie papiery, kartę gwarancyjną itd. Fotelik był uzywany przez jedno dziecko przez ok rok, teraz jeżdzi drugie dziecko i jeszcze miało z niego dalej korzystać, ale pojawił się problem sad z zapinaniem pasów tzn klamra nie trzyma! Pasy zapinają się, wpinają słychać charakterystyczne kliknięcie ale pociągnięcie pasów (nieraz nawet lekkie) powoduje, ze pasy wychodzą z klamry. Generalnie jestem załamana uncertain Czy mogę coś z tym zrobić, czy ten fotelik już się do niczego nie nadaje? Ile czasu powinien być sprawny? Oczywiście fotelik poza tym jest bez wad, nigdy nie brał udziały w żadnej stłuczce itp.
Co robić? Będę wdzięczna za jakieś rady, zanim skontaktuje się ze sklepem czy dystrybutorem
Obserwuj wątek
    • panna.z.wilka Re: Recaro Polaric - pilne pytanie! 18.01.17, 17:10
      zajrzyj na fb na grupę dyskusyjną osiemgwiazdek, myślę że tam szybciej uzyskasz odpowiedź smile
    • martabf Re: Recaro Polaric - pilne pytanie! 21.01.17, 09:36
      witam, jak sprawuje się Pani ten fotelik jeśli chodzi o funkcję pochylenia gdy dziecko śpi? czy ten pochył jest spory i umożliwia spokojny wypoczynek?
      • afroddytta Re: Recaro Polaric - pilne pytanie! 23.01.17, 14:41
        Generalnie ten fotelik jest moim zdaniem mało pochylony, mam go cały czas w pozycji bardziej pochylonej (bo są dwie do wyboru), ale jest ok, dziecko raczej ma wygodnie, nie śpi złożone w pół i głowa też raczej nie opada. Ogólnie trzeba zwrócić uwagę tylko czy zmieści się do samochodu, bo pan w sklepie mówił, że to jeden z większych RWF wiec nie do wszystkich wejdzie. Na pewno wielki plus za tapicerkę i materiały, są bardzo wytrzymałe i nie zużywają się, tez nie haczą się o rzepy itp. (przynajmniej w porównaniu z innymi fotelami). Ja jestem zadowolona generalnie, choć teraz jest kwestia jak się ta sprawa pasów wyjaśni, bo zostać z fotelem który w okresie używalności stał się niesprawny to jednak słaba sprawa, wiec moje zaufanie do marki Recaro może spaść uncertain
    • kapao1 Re: Recaro Polaric - pilne pytanie! 22.01.17, 17:32
      Przyjmuje się, że fotelik w tym przedziale wagowym jest sprawy przez 6 lat. Ale to umowna granica i nie powinno się nią tylko sugerować. Ja bym skontaktował się przede wszystkim z recaro i dowiedział się bezpośrednio od nich jak to widzą i co należałoby zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka