jul-kaa 23.09.10, 21:07 Dziewczęta mam prośbę - czy mogłybyście zakładając wątek, którego pierwszy post jest jakimś artykułem, tekstem czy tp., zaznaczać, że to właśnie taki watek? Np. na końcu tytuły dodając "- art."? Zły pomysł czy dobry ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_naranja Re: linkowane artykuły - prośba 23.09.10, 23:36 dla mnie to nie ma znaczenia- a dlaczego byscie tak wolaly? Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 06:49 Bo czasem nie zauważam, że to artykuł od razu i myślę, co za bzdury ktoś naskrobał (tak było w przypadku któregoś). Poza tym artykuł wymaga innego nastawienia, zwykle jest dłuższy niż przeciętny posting. Prośba zwłaszcza do Mrs.t. Także o trafniejsze tytułowanie wątków, bo po jakimś czasie chcę do któregoś wrócić, a po tytule zupełnie nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 09:28 Bo zupełnie inaczej nastawiam się do czytania artykułów niż do zwykłych wątków. I jak siadam do komputera z doskoku, to na artykuły nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 10:29 no to co za problem po otworzeniu watku i ujrzeniu linka do artykulu wyjscie z niego? strata czasu-jakies 2 sekundy. dla mnie to jakas proba za wszelka cene poukladania i uszeregowania tego forum-a przeciez kazdy ma inny styl i mysle ze wytykanie palcem (poprzedniczka) konkretnej osoby niezbyt jest fajne. szanujmy sie i dajmy sobie swiety spokoj...to moje zdanie oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 11:18 A co do za problem dopisać do tytułu trzy litery...? Dla Ciebie może to są 2 sekundy, ale nie wszyscy mają tak szybki internet... Jaka próba poukładania i uszeregowania tego forum? Rzuciłam sugestię, jeśli się nie podoba, to można ją olać równym strumieniem a nie reagować tak histerycznie (bo dla mnie Twoja reakcja jest histeryczna, wybacz... Mam tu na myśli teksty o szacunku i świętym spokoju). Mnie się w ogóle nie podoba takie wklejanie artykułów, ale tego się nie czepiam właśnie dlatego, że kazdy ma inny styl i na wszystko jest miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 12:01 ech, ale wlasnie twoja odpowiedz jest mocno histeryczna moja byla spokojna, uwierz mi, jest mi najzupelniej obojetne, jakie "zasady" wzgledem tego problemu zostana postanowione. zaznaczam, nie jest to oficjalne stanowisko forum, jeno moje osobiste zdanie. a co do wklejania artykulow-jest to jak najbardziej konieczne. chocby celem poszerzenia wiedzy, horyzontow. w ogole i w szczegole. i to tez jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 12:51 green_naranja napisała: > moja byla spokojna, uwierz mi, jest mi najzupelniej obojetne, jakie "zasady" wz > gledem tego problemu zostana postanowione. Ale poczułas się w obowiązku bronienia mrs.t, której - wierz mi - zadna krzywda się nie działa... > a co do wklejania artykulow-jest to jak najbardziej konieczne. chocby celem pos > zerzenia wiedzy, horyzontow. w ogole i w szczegole. i to tez jest moje zdanie. Ja bym do tego celu przeznaczyła osobny wątek ("czytelnia"). A jeśli zostawić w formie wątku na każdy jeden artykuł, to postuluję dopisywanie "art." w tytule. Tylko tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 13:04 nie poczulam sie w zadnym obowiazku, zauwaz ze pierwszy post wystosowalam zanim padla uwaga o mrst. pozniej owszem, nawiazalam do tego, bo uznalam to za wielce niefajne. "Ja bym do tego celu przeznaczyła osobny wątek ("czytelnia"). A jeśli zostawić w > formie wątku na każdy jeden artykuł, to postuluję dopisywanie "art." w tytule. > Tylko tyle... " no tak, tylko czy watek "czytelnia" mialby sluzyc rowniez do dyskusji nt wklejanych linkow? bo cos mi sie to wydaje sprzeczne. ja sobie mysle tak-jesli zakladam watek z linkiem do czegos, do jakiejs dyskusji albo publikacji ktora mozna od razu przeczytac online, to robie to po to, zeby wlasnie o tekscie podyskutowac. jesli zas chcialabym jakas pozycje polecic do poczytania ogolnie, to wowczas "czytelnia" ma swoja racje bytu... jesli jednak jest to dla wiekszosci osob wazne, by watki z linkami oznaczac "art", to nie widze w tym problemu, mimo ze-jak juz zaznaczylam-nie widze tez wiekszego sensu Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 14:59 green_naranja napisała: > nie poczulam sie w zadnym obowiazku, zauwaz ze pierwszy post wystosowalam zanim > padla uwaga o mrst. pozniej owszem, nawiazalam do tego, bo uznalam to za wielc > e niefajne. Ale co? Prośba do mrs.t jest niefajna? W którym miejscu? > no tak, tylko czy watek "czytelnia" mialby sluzyc rowniez do dyskusji nt wkleja > nych linkow? bo cos mi sie to wydaje sprzeczne. Ja bym najchętniej widziała "czytelnię" z tekstami (a nie tylko z linkami, bo te się z czasem stają nieaktywne). A jeśli ktoś chciałby podyskutować n.t. danego tekstu, zakładałby wątek z odnośnikiem do niego. Banalnie proste. Oczywiście nie chcę nic narzucać, to tylko propozycja (idiotycznie się czuję tak się tłumacząc się za każdym postem...) Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 16:30 prosbe do mrst odczytalam jako zawoalowane wytkniecie jej niechlujstwa w zakladaniu "mylacych" watkow, ktore dla pewnych osob sa przez to jakoby niejasne-i odczytanie tej "prosby w taki sposob to moje prawo w takim samym stopniu, w jakim ktos mogl jej to wytknac. moje prawo nie jako rowniez wspolzalozycielki tego forum, ale jako uczestniczki po prostu. taka forma komunikacji miedzy doroslymi a czym sie rozni watek z odnosnikiem do tekstu zamieszczonego w "czytelni" od watku gdzie dany tekst jest po prostu zalinkowany (i gdzie mozna o nim dyskutowac)? po co to mnozenie bytow? jesli ktos chce cos umiescic w czytelni, niech to uczyni; jesli ktos chce zalozyc osobny watek z linkiem, i zaprosic do ewentualnej dyskusji, niechaj czyni to rowniez. nie widze potrzeby komplikowania prostego mechanizmu tym bardziej, ze to forum jest chyba jednym z lepiej uporzadkowanych i zorganizowanych mimo swego mlodego wieku.. tyle z mojej strony-mam jednak wrazenie jul-kaa, ze na sile szukasz konfliktu.tyle ze ja osobiscie nie zamierzam brac w nim udzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 16:46 > tyle z mojej strony-mam jednak wrazenie jul-kaa, ze na sile szukasz konfliktu.t > yle ze ja osobiscie nie zamierzam brac w nim udzialu. wolalabym by, w odroznieniu od innch fór nie bylo u nas zakladania z gory ze ktos ma zle intencje, posadzania o zlosliwosc, konfliktowosc, a wrecz przeciwnie. Chcialabym bysmy roznily sie podejsciem i za wszelka cene staraly sie zrozumioec rozmowce. Prosze Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 16:50 dlatego tez nie zakladam z gory, a po ilus tam postach odnosze wrazenie. odnosic wrazenie moge? nawet, jesli bledne?... umowmy sie, ze w kwestii linkow zdania sa rozne. dla mnie moze pozostac tak, jak jest, ale jesli dojdzie do jakiegos plebiscytu, to sie oczywiscie dostosuje, gdyz-jak juz wielokrotnie podkreslalam-jest mi to najzupelniej obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 16:44 ---------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 16:51 mrs.t, czy w takim razie mnogłabym prosić o dodawanie tych trzech literek (i kropki ) w tytule wątku ? > W takim razie nie wklejac tresci artykulow w post ?Wklejac tylko linka? Właśnie nie! Ja jestem ZA tym, żeby były artykuły w treści postu, bo linki po jakimś czasie stają się nieaktywne lub - tak jak piszesz - nie można w nie wejść z komórki. Tego akurat się nie czepiałam Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: linkowane artykuły - prośba 25.09.10, 00:36 > mrs.t, czy w takim razie mnogłabym prosić o dodawanie tych trzech literek (i kr > opki ) w tytule wątku ? a prosze, prosze. najlepiej w takich sytuacjach swiecic przykladem jak wkleisz dosc interesujacych artykulow, to zachecone Twoim przykladem inne forumki moze tez sie przekonaja do tego pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 11:19 I jak rany, jakie wytykanie palcami...? To już nie można się zwrócić ze spokojną i grzeczną prośbą? Odpowiedz Link Zgłoś
roza_am Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 13:58 > no to co za problem po otworzeniu watku i ujrzeniu linka do artykulu wyjscie z > niego? strata czasu-jakies 2 sekundy. Tu raczej chodzi o wklejane całe artykuły, podpisane w ten sposób (jako artykuły) dopiero na samym dole długiego tekstu. Wejście i wyjście z wątku oznacza dany temat jako czytany. Jeśli ktoś chciałby w wolnej chwili wrócić do samych artykułów musi teraz sprawdzać wszystkie wątki po kolei. Gdyby były odpowiednio oznaczone - zyskałby na czasie. > dla mnie to jakas proba za wszelka cene poukladania i uszeregowania tego forum- To jest prośba o wprowadzenie zaledwie minimum porządku ułatwiającego korzystanie z forum. Co w tym takiego strasznego? i mysle ze wytykanie palcem (poprzedniczka) konkr > etnej osoby niezbyt jest fajne. Nie wytykanie, tylko skierowanie prośby do konkretnej osoby. To przecież naturalna forma komunikacji pomiędzy dorosłymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 14:35 Nie chciałam nikogo "wytykać palcem", po prostu prosiłam jedną z najaktywniejszych i najbardziej twórczych uczestniczek i Matek Założycielek o większą staranność w tytułowaniu wątków. Jeśli kogoś uraziłam, bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
diuszesa Re: linkowane artykuły - prośba 24.09.10, 20:21 Ja tam jestem zdania, że mozna oznaczać "art.". Jesli ma to komus ułatwić, to czemu nie? Zwolenniczki pomyslu będą zadowolone, a przeciwniczkom też się przecież nic nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś