Gość: 79 IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 12:53 1. Pierogi z kapustą i grzybami. 2. Suszone kapelusze grzybów w cieście naleśnikowym. 3. Śledzie w śmietanie z jabłkami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xinef Re: Ranking potraw Wigilijnych 18.12.02, 15:46 Gość portalu: 79 napisał(a): > 1. Pierogi z kapustą i grzybami. > 2. Suszone kapelusze grzybów w cieście naleśnikowym. > 3. Śledzie w śmietanie z jabłkami. 4. Kompot z suszu. Wymieniłeś same hity. to sa potrawy topowe. dorzuciłbym jeszcze kompot z suszu. W zasadzie co by nie wymienił z potraw wigilijnych jest genialnym żarciem ciekawe kiedy będzimy jeść buły z McDonalda na Wigilię. Czy nasze dzieci uszanuja tradycję? Odpowiedz Link Zgłoś
mir-elka Re: Ranking potraw Wigilijnych 19.12.02, 00:25 spokojna głowa, uszanują. My też kiedyś przyprawialiśmy rodziców o drżenie serca :) Potrawy rzeczywiście klasyczne, ale niezbędne i na mus muszą być:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Ranking potraw Wigilijnych IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 14:33 Xinef, wiele zależy od nas, czy nasze pociechy przy wigilijnym stole będą wchłaniały fisch mac. Musimy je trochę wychować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Ranking potraw Wigilijnych IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 14:39 Xinef, wiele zależy od nas, czy nasze pociechy przy wigilijnym stole będą wchłaniały fisch mac. Musimy je trochę wychować. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienkak Re: Ranking potraw Wigilijnych 19.12.02, 16:48 Gość portalu: 79 napisał(a): > 1. Pierogi z kapustą i grzybami. > 2. Suszone kapelusze grzybów w cieście naleśnikowym. > 3. Śledzie w śmietanie z jabłkami. 4.kompot z suszu 5.ryba po grecku 6.kluski z makiem p.s. nie jadlam nigdy poz. 2 , musi byc pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servent Re: Ranking potraw Wigilijnych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 21:47 Zostaniesz z nami na dłuzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Ranking potraw Wigilijnych IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 14:44 Zostań z nami! Zostań z nami ... Kasieńko! Odpowiedz Link Zgłoś
bla_bla_bla Re: Ranking potraw Wigilijnych 21.12.02, 14:17 79!-co za desperacja:-)!!! A propos potraw Nie uszereguję ich od najbardziej ulubionej do troszke mniej,bo ja uważam je wszystkie za absolutnie nieodłączną część Świąt: -bigosik(własnie się u mnie w domu roznosi zapach gotowanej kapusty) -sałatka jarzynowa(w każdych ilościach) -zupka z suszu -pierogi z kapusta i grzybami według tajnej receptury mojej cioci Do ryb mam awersję,więc nie będę wymieniała żadnych potraw rybnych.Kiedyś w ostateczności jadłam rybę po grecku,ale to było dawno.Teraz wigilię spędzam w wersji wegetariańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Ranking potraw Wigilijnych IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 10:52 Ale śledź to nie ryba! Smażonych też nie lubię w Wigilę. Karp!Biedak ma tyle ości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Ranking potraw Wigilijnych IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 14:43 Oj dobre Kasieńko, dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: Ranking potraw Wigilijnych IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 21:23 Tak się zastanawiałam ,czy juz daliście radę wykończyć wszystko to ,co mieliście przygotowane na Święta.U mnie dziś zaczęło się czyszczenie lodówki. Miałam niesamowity zaszczyt wyjadać uszka bez barszczu:-).Bigosu zostało od groma,nie wiem,kiedy się skończy,bo tak go dużo.Świąteczne żarcie jest dobre,ale na krótką metę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Ranking potraw Wigilijnych IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 08:42 U mnie zapasów jeszcze mnóstwo. Starczy na Sylwka i jeszcze trochę zostanie. Świąteczne obszarstwo jest natomiast czyms nagannym i taką naganę sobię wystawiam. Odpowiedz Link Zgłoś