Gość: ET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:50 czy ktoś wie co się stało z Cafe Iluzjon - zamknięte już chyba od 3 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
savee Re: Cafe Iluzjon 03.11.05, 16:57 oo, bardzo dobre pytanie... bardzo mi brakuje tego miejsca :/ Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Cafe Iluzjon 04.12.05, 13:09 własnie wczoraj bolesnie przekonałam się o zamknięciu tego fantastycznego miejsca. czy ten lokal jest obecnie do wynajęcia, czy też ma zostac przeznaczony na inne cele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary dawna Stolica IP: 195.85.229.* 04.12.05, 13:37 To kawał Mokotowskiej historii, boję się ,że będzie to samo co z moją ukochaną "Moskwą". Odpowiedz Link Zgłoś
salatka8 Re: dawna Stolica 05.12.05, 19:56 A najgorsze jest to, ze nikt nawet nie powiesił tam żadnej kartki, co sie stało i jaki bedzie dalszy los tego miejsca... moze by się zapytac w kinie? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: dawna Stolica 15.12.05, 23:40 A ja dziś przeglądałam nowe pismo Max i na końcu sa adresy, gdzie można je znaleźć. Wśród wymienionych miejsc znalazłam Moran Cafe Iluzjon. To jakaś nowa odsłona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Cafe Iluzjon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 00:01 iluzjon sie zamknal i juz go wiecej nie bedzie...(a przynajmniej nie w takiej formie jak bylo dotychczas). podobno koszty wynajmu byly bardzo duze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolennik Stolicy Re: Cafe Iluzjon IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 18.12.05, 12:08 Ale chyba nie zrobią tego samego co z Moskwą? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Cafe Iluzjon 19.12.05, 12:14 eh, gdzie te czasy, kiedy sie do Stolicy na poranki gnalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Dla przypomienia IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 19.12.05, 16:23 Iluzjon kino należące do Filmoteki Narodowej. Działa, z niewielkimi przerwami, od roku 1955, zgodnie z zasadami Międzynarodowej Federacji Archiwów Filmowych (FIAF). Niestety, kino Filmoteki nigdy nie miało własnej siedziby, stąd częste zmiany adresu, a co za tym idzie warunków działalności. Prezentowaliśmy nasze filmy w salach kin: Pod Kopułą, Polonia, Śląsk a także w małych salkach mieszczących się w budynkach użyteczności publicznej. Nasz obecny adres to ul. Narbutta 50a (dawne kino Stolica). ILUZJON to jedyne kino w Polsce, prezentujące dorobek kinematografii światowej od początków jej istnienia aż po dzień dzisiejszy. Kinomani mogą u nas obejrzeć między innymi: wielkie dzieła kina niemego (projekcje z udziałem tapera) filmy europejskie z całej, ponad stuletniej historii kina filmy polskie od czasów przedwojennych do najnowszych najnowsze filmy amerykańskie filmy z egzotycznych dla nas kinematografii Dalekiego Wschodu, Azji i Afryki filmy dla dzieci i młodzieży (Mały Iluzjon) Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Cafe Iluzjon 31.01.06, 02:17 wygląda na to, że chcą tam postawic kolejnego plastikowego potworka. popcornowe kino, wymuskane kawiarnie sieciowe i jeszcze jakieś biura. bleee... Odpowiedz Link Zgłoś