Dodaj do ulubionych

Atrium: nowe Sol de Levante

29.03.11, 16:54
Inwestycja rusza od kwietnia, mieszkania mają być gotowe w grudniu przyszłego roku. Ten sam projekt, ta sama lokalizacja i ta sama nazwa, jednak inny deweloper. Firma Atrium buduje tanio: cena za metr w Sol de Levante to około 5 tysięcy.
Po zbudowaniu węzła przy stadionie, galerii tamże, oraz Lindla przy Królewieckiej, będzie to wspaniałe miejsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.11, 19:40
      Dodatkowo przy Maślickiej może powstać hipermarket, miasto przygotowuje ofertę: investmap.pl/wiadomosci/wroclaw-sa-trzy-dzialki-pod-inwestycje-komercyjne,25714.html
      • Gość: pytajnik Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 02.05.11, 21:44
        Ostatnio zainteresowało mnie kilka inwestycji we Wrocławiu. Atrium jest jednym z deweloperów, którego budynek przypadł mi do gustu ;p Stąd chciałabym zebrać konkretne informacje na jego temat. Może ktoś ma jakieś wiadomości o tym deweloperze? Może ktoś wymieni elementy, na które muszę zwrócić uwagę w czasie wyboru mieszkania i podpisywania umowy... Jakiś czas temu ktoś zwrócił mi uwagę, że lepiej kupić mieszkanie od spółdzielni mieszkaniowej (np. SM Maślice) niż od dewelopera, czy zgadzacie się z tym?
        • me-design.pl projekty wnętrz 03.05.11, 21:04
          Zapraszam do współpracy przy projektowaniu Państwa wymarzonych wnętrz.Jestem studentka architektury wnętrz, ale mam doświadczenie w projektowaniu wnętrz mieszkalnych i znajomość dostępnych na rynku produktów. Tworzę wizualizacje i rys. techniczne. Zapraszam do skorzystania z przystępnych cen.
    • Gość: gość Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 30.03.11, 18:49
      Ale Rodzinna Enklawa nie schodzi tak jak Zimowe Ogrody. Atrium ma też jakieś problemy z uzyskaniem praw go gruntu od hiszpańskiej firmy.
      • Gość: gerwazy Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 18:58
        nie nie do końca, Zimowe Ogrody sprzedają już prawie rok, a Rodzinną Enklawę dopiero 3 miesiące i już mają sprzedane i zarezerwowane ok 40%. Nie pamiętam jaką mieli sprzedaż w Zimowych po 3 miesiącach, ale raczej nie było to 40%. Zważ na to, że na Bielanach jeszcze nawet fundamentów nie zrobili.
        • Gość: gość Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 30.03.11, 19:24
          Na 29 mieszkań sprzedanych jest 9. To nieco ponad 31%. Ale to już coś, bo chyba deweloper może wystąpić o kredyt (powyżej 25%)
          • Gość: de antonio Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 15:21
            ale ty pluszowaty jesteś debil! Lidla jak już i czekaj dziadu na biedronke...
            • Gość: Bela Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 31.03.11, 17:44
              co z tego, ze zrobił literowy błąd w nazwie? Co to za problem, chamie?
              • Gość: hM.. Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 00:07
                Bela! jestes moja bohaterka dnia codziennego na forum o sol de levante! :D Robie popcorn i czytamy z podzialem na role Twoje kontra-wpisy :D
                • Gość: hM.. Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 00:08
                  Ale juz tak na powaznie: wiecie,czy to juz pewne, ze sprzedaz ruszy?
                  • pluszowaty Re: Atrium: nowe Sol de Levante 03.04.11, 11:31
                    Budowa zaczyna sie w poniedzialek.
                    • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 14:22
                      Sprzedaz tez?
                      • Gość: maślickiO Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.11, 21:21
                        na stronie dewelopera jest informacja, że sprzedaż startuje od jutra. Cena 5225 ma być utrzymana do zrobienia fundamentów.
                        • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 22:44
                          'Cena 522
                          > 5 ma być utrzymana do zrobienia fundamentów.' - czyli chodzi o to, ze na razie jest taka cna, za to dla osob decydujacych sie po postawieniu juz fundamentow, moze byc wyzsza?

A co z osobami, ktore na targach otrzymaly wypelnialy kwestionariusze zainteresowanych? Wg Atrium osoby te mialy miec cene 4995zl!! Bylo to jasno i wyraznie powiedziane - bez dodatkowych warunkow.
                          • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 22:46
                            ** 'Cena 5225zl ma być utrzymana do zrobienia fundamentów.' - czyli chodzi o to, ze na razie jest taka cna, za to dla osob decydujacych sie po postawieniu juz fundamentow, moze byc wyzsza?

A co z osobami, ktore na targach wypelnialy kwestionariusze zainteresowanych? Wg Atrium osoby te mialy miec cene 4995zl!! Bylo to jasno i wyraznie powiedziane - bez dodatkowych warunkow.
                            • Gość: MaślickiO Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.11, 22:57
                              nie wiem po co się bulwersujesz, wystarczy zerknąć na stronę dewelopera www.atrium.net.pl gdzie w aktualnościach masz jasno napisane, że Ci to wypełnili na targach Karty mają cenę promocyjną, a najlepiej się skontaktować w tej sprawie z deweloperem
                              • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 23:03
                                Zapewniam Cie, ze nie bylo w tym cienia bulwersacji, a jedynie pospiech ;) Ach, ludzie lubia sie kontratakowac na forach. Dzieki za info. Mam nadzieje, ze wypali z ta inwestycja, bo jak na razie uwazam ja za najlepsza z dostepnych na Maslicach.
                                • piiio Re: Atrium: nowe Sol de Levante 04.04.11, 07:37
                                  cena jak na maslice bardzo dobra, ale cos dla mnie bardzo watpliwe zeby w grudniu 2012 byly gotowe mieszkania
                                  • Gość: daniels Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.11, 21:43
                                    Ktoś kiedyś napisał na tym forum, że Atrium buduje z kartonu bo jest cena 4995 zł za metr. Dzisiaj jechalem autem i zauważyłem reklame KC DEVELOPMENT mieszkania jud 3800 z m2 na ul. Potokowej także nie jest źle z Atrium :)
                                • Gość: Bela Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.11, 10:38
                                  To dobra inwestycja ale tak samo dobre są zarówno spółdzielnia Maślice na ulicy Augustowskiej oraz inwestycja Salwirak na ulicy Północnej. Obie nawet o tyle lepsze, że dalej od ulicy, a więc ciszej a autobusy są i tak blisko tych domów.
                                  • piiio Re: Atrium: nowe Sol de Levante 04.04.11, 10:55
                                    mieszkania SBM Maslice byly za 6tys wiec duzo drozej
                                  • Gość: gość Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 04.04.11, 19:16
                                    Dzisiaj zarezerwowano już ok. 20 mieszkań
                                    • Gość: ... Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.11, 19:25
                                      nie ma się co dziwić, to ewidentnie najlepsza oferta na całych maślicach, ja daję max miesiąc sprzedaży i będzie sprzedane 100%.
                                  • Gość: oten Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 04.04.11, 21:10
                                    Co takiego, Salwirak lepiej położony!? Co innego SBM ale tam budowa trwać będzie jeszcze z 5 lat i dopiero wtedy... pod warunkiem, że dociągną drogę w kierunku szkoły. Natomiast miejsce pomiędzy szkołą a Sol de Levante, po północnej stronie Królewieckiej, jest jak wyjęte z bajki. Aż szkoda to miejsce zabudowywać!
                                    • pluszowaty Re: Atrium: nowe Sol de Levante 04.04.11, 21:55
                                      jasne ze lepiej. z boku, nie przy drodze, a przed budynkami duże pole gdzie nic nie zbudują. Cicho, przystanek autobusu pod nosem.
                                      • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 22:53
                                        orientujecie sie moze na jakim etapie ustalen jest Atrium z MORem? troche mnie to niepokoi - zeby nie bylo tak, ze w koncu nic nie ruszy a my przeczekamy inne fajne inwestycje... :/
                                        • pluszowaty Re: Atrium: nowe Sol de Levante 06.04.11, 10:01
                                          Inwestycja jest formalnie przejeta ale warto udać sie do Atrium i poprosić aby pokazali stosowne dokumenty.
                                          • Gość: ghij Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 06.04.11, 11:23
                                            Slyszalam, ze jeszcze nie podpisali umowy z morem, czyli chyba nie maja gruntu...nie wiem, moze ktos wie wiecej? Niepokoi mnie ta klauzula, ze do 30.czerwca moga nie zaczac, a po 30.tym sie wycofac 9Nie wazne, ze zwracaja zadatk, to oczywiste, ale chodzi mi o to napiecie zwiazane z niepewnoscia czy inwestycja w ogole ruszy).
                                            • Gość: ghij Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 06.04.11, 12:01
                                              A wie ktos do kiedy aktualnei jest Rodzina na swoim? Miala byc do konca marca, ale teraz to przedluzone. Wiadomo do kiedy jest szansa sie na niego zalapac?
                                              • Gość: atom Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 17:10
                                                tam jest tak nasrane w papierach, że w grudniu ale 2015 nawet nie oddadzą, np z drogą.
                                                • Gość: Kylie Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 06.04.11, 20:52
                                                  Atom, co jest nie tak? mozesz napisac?
                                                • Gość: gość Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 06.04.11, 21:51
                                                  Pozwolenie na budowę musi uwzględniać również "podłączenie" budynku do ruchu komunikacyjnego.
                                                  • Gość: Kylie Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 06.04.11, 22:16
                                                    Czyli oni tego nie maja i nie wiadomo kiedy miec beda? Moze jednak z malym opoznieniem, ale wszystko ruszy... Jesli sa wsrod Was osoby ktore rezerwowaly mieszkania, piszcie tutaj wszystkie nowe informacje, jakie udalo sie Wam uzyskac lub zaslyszec - bedzie nam latwiej! :)
                                                  • Gość: ... Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 22:28
                                                    atom, gadasz za przeproszeniem wierutne bzdury. Jeśli inwestor nie ma zapewnionego dostępu do drogi publicznej, to nie otrzyma pozwolenia na budowę. Pozwolenie na budowę jest ostatnim etapem uzyskiwania wszelkich wymagancyh kwitów, jeśli czegkokolwiek brakuje, to miasto nie ma prawa wydać pozwolenia na budowę. I nie piszę tu akurat o tej inwestycji, bo uważam, że mimo jej zalet, leży za blisko drogi jak dla mnie, ale ogólnie o obowiązujących przepisach i regulacjach prawnych.
                                                  • Gość: atom Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.11, 15:30
                                                    co ty pierdzielisz??? mozna dostac pozwolenie na bryłe i budować!!!
                  • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 23:36
                    Ciekawe jest, ze Sol de Levante budowac ma nie Atrium Sp. z o.o., a Atrium SDL Sp. z o.o. Dlaczego tak jest, wiecie cos na ten temat? Czyzby zmienil sie wlasciciel, czy ktos do nich dolaczyl?
                    Oto link do wpisu do KRSu: www.imsig.pl/pozycja/2011/65/KRS/24487,ATRIUM_SDL_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84

Czy to moze byc niepokojace?

• Gość: Taka jedna Czyżby Bela i pluszowaty to ta sama osoba? IP: 31.63.214.* 07.04.11, 06:53
      A wy nie macie takiego odczucia?
      • pluszowaty Re: Czyżby Bela i pluszowaty to ta sama osoba? 07.04.11, 09:49
        Mają wszystkie pozwolenia. Spokojnie można rezerwować mieszkania.
        • Gość: :) Re: Czyżby Bela i pluszowaty to ta sama osoba? IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 14:04
          Wlasnie nie do konca maja te wszystkie pozwolenia. Przeciez sprawa z MORem nie jest sfinalizowana, a bedzie w najlepszym wypadku (miejmy nadzieje) w maju. Inwestycja jest super. Oby wszystko wypalilo. Male niedogodnosci - blisko drogi itp., ale nie wiem, gdzie jest idealnie, zwl. biorac pod uwage ta cene.
          • Gość: :) Re: Wróćmy do sedna - nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 14:08
            A wiec - reasumujac - wymieniajmy sie informacjami o inwestycji, a czy Bela i Pluszowaty to ta sama osoba, co za roznica ;) pisza tu tez inni w koncu.
            Pozdrowienia
            • pluszowaty Re: Wróćmy do sedna - nowe Sol de Levante 07.04.11, 15:49
              Mają wszystkie pozwolenia. Spokojnie można rezerwować mieszkania.
    • Gość: :) Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 18:25
      Ok...maja pozwolenia, ale z jakichs powodow jeszcze nie moga zaczac budowy, wiec z jakich powodow?:) Ja tam im kibicuje, bo mam zarezerwowane juz mieszkanie, ale z niecierpliwoscia czekam kiedy wkrocza na budowe - jakies newsy macie na ten temat?
      • pluszowaty Re: Atrium: nowe Sol de Levante 09.04.11, 09:51
        Budowa juz ruszyła, w fazie dokumentacji, przygotowań. Nie oczekuj ze 1 kwietnia nagle wjadą dźwigi. Wszystko toczy sie zaplanowanym torem, mieszkania będą oddawane w stanie deweporskim w grudniu 2012.
        • Gość: . Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 21:30
          Jesli tak bedzie, to naprawde S U P E R! :)
    • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 11.04.11, 13:09
      jakies newsy?
      • Gość: kris Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.static.korbank.pl 11.04.11, 13:34
        nowych chyba brak.
        muszą podpisać umowe z mor-em
        działka jak stoi nic sie nie zmieniło
        0 czegokolwiek na stan wczorajszy.
        wg. info developera
        start koniec kwietnia
        umowa z morem na przejecie terenu poczatek maja, chodzi mi o 2 umowe.
        i chyba do tego czasu nic sie nie zmieni, bo niby jak.
        • pluszowaty Re: Atrium: nowe Sol de Levante 11.04.11, 16:11
          Spokojnie, kupujmy.
          • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 11.04.11, 16:32
            :) To juz nie byla dyskretna zacheta ;) A co bedzie zalatwiane teraz w kwietniu, bo spotkanie z MORem tez jest jakies. Dlaczego jest rozbite na 2 razy?
    • Gość: kris Jak wygląda karta zainteresowania z targów?? IP: *.static.korbank.pl 12.04.11, 09:08
      jak w temacie.
      akurat w weekend targów nie było mnie we wro.
      a roznica w cenie jest.
    • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 12.04.11, 11:26
      Hm... no wygladal kwestionariusz tak, ze wpisywales swoje dane i numer telefonu i chyba tez wielkosc mieszkania, jakim bylbys zainteresowany.
      Jakie macie ogolnie wrazenia dotyczace tej inwestycji i firmy, ktora bedzie tu budowac. I kto w koncu bedzie budowac te mieszkania?
      Czy beda budowac za kredyt? To istotne, bo wtedy oznacza to ze deweloper ma kase i inwestycja powstanie w terminie i W OGOLE powstanie.
      Nie pytam pluszowatego, zeby nie pisal znow 'kupujmy' - nie wiem, czy tam pracujesz, ale to nie pomaga chyba ;)
      Pozdraiwam i czekam na odp., moze ktos wie wiecej...
      • Gość: kris Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.static.korbank.pl 12.04.11, 11:31
        na stronie masz info z audytu (z polowy zeszlego roku)
        wiesz najgorsze jest to
        - to jeszcze nie ich teren
        - malutki ten developer
        buduja na zlotnikach maja lekki poslizg - ale kto ich nie ma to takiej zimie
        to samo na bielanach.

qrcze najgorsze ze nie mialem jak wypelnic tej karty a pare zlotych robi dla mnie znacaca roznice.
        • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 12.04.11, 11:36
          Powiem Ci, ze wlasnie to najbardziej mnie martwi, ze wiadomo, jaka byla juz kiedys sytuacja z MORem. Obawiam sie, ze ich wspolpraca w dziedzinie nawet przejecia gruntu, moze byc ryzykowna...plus po co te 2 spotkania? Moze nie chodzi o MOR tylko? Jedno jest w kwietniu, drugie w maju...czemu az dwa?

No i ta sprawa kredytu - firma budujaca zamierza brac ten kredyt, czy budowac z pieniedzy kupujacych? Bo jesli tak to bardzo slabo...
          • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 12.04.11, 11:36
            Aczkolwiek mam nadzieje, ze moje obawy sa zupelnie nie sluszne... Ale fajnie by bylo miec troche rozjasnione niektore sprawy ;)
          • Gość: kris Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.static.korbank.pl 12.04.11, 11:44
            ja nie jestem znawca tych tematow developerow.
            ale 2 spotkania w sprawie przejecie grutnow mnie nie martwi.
            tlumacze sobie umowa wstepna i u notariusza itp.
            Zreszta przejac grunt maja w maju, a rezerwacje masz do konca czerwca, wiec sie wszystko okaze.

Co do budowy, nie wiem nie pytalem, ale sadze ze z kredytu, no chyba ze sprzedadza 90% inwestycji przed budowa.

Ja na 97% nie kupie, brakuje mi do zdolnosci 10tzl. dlatego pisalem o karte zainteresowania.
            Ale chcialem kupic i chce dalej, skreslam totka :)
            • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 12.04.11, 11:56
              To trzymam kciuki ;) Dzis kumulacja, kup wiecej kuponow - w razie wygranej wykupisz cala inwestycje.

Ja mam rezerwacje, ale jednak kilka spraw dalej mnie niepokoi. Moze niepotrzebnie slucham plotek...ale wyjasni sie niedlugo - mam nadzieje.
              • Gość: Bela Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.11, 20:38
                zrobiłam rezerwacje na jedno mieszkanie, jak budowa ruszy może wezmę jeszcze jedno. To dobra inwestycja. Sporo sie zarobi za trzy, cztery lata.
                • Gość: . Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 20:40
                  Bela, a wiesz cos na temat sposobu finansowania tego dewelopera budowy? kredyt (ktory deweloper zaciaga) czy pieniadze mieszkancow? ktos wcczesniej poruszal ta kwestie
                  • Gość: grog Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.11, 21:55
                    Będzie zaciągany kredyt, najprawdopodobniej w pko albo w bz, czyli tam gdzie mają kredyt na złotniki. Warunkiem uruchomienia kredytu jest przejecie gruntu od mora.
                    • Gość: MORia Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.11, 22:43
                      warunkiem uruchomienia kredytu jest osiągniecie przedsprzedażny 20% w PKO BP a 30% w BZ, żeby to osiągnąć to trzeba mieć: grunt, pozwolenia (przepisane na siebie) i klientów, którzy wierzą, że się uda.
                  • Gość: KK Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.04.11, 22:03
                    Słuchajcie najważniejsze jest to w jaki sposob ta inwestycja będzie finansowana, bo jak na razie na 89 mieszkań zarezerwowanych jest 18 i jeżeli przed startem inwestycji bedzie zarezerwowanych mało to może się to przeciągnąć w czasie. Piszcie co wiecie,b o cos czuje, ze trzeba byc ostroznym i czujnym w stosunku do tego developera.
                    • Gość: . Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 22:06
                      Zawsze trzeba byc ostroznym! :) 14. czyli pojutrze, pierwsze spotkanie z MORem, w maju (na poczatku, jak ktos wczesniej wspominal) bedzie drugie. Wszystko sie wyjasni, mam nadzieje.
                      • Gość: Gustlik Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 91.90.161.* 13.04.11, 12:30
                        Mor jest pod ścianą, nie ma wyjscia. Deweloper jest ok, buduje sporo i konczy budowy.
                        • Gość: MORia Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.11, 22:34
                          Czytam i nie wierzę :) Deweloper jest ok, buduje sporo?? A co o nim wiemy? Na razie rozpoczęli Złotniki i Bielany, niczego nie oddali. Ostatnia inwestycja oddana w 2006 roku i długo nic. Opóźnienie na złotnikach jest faktem.
                          Jak wygląda obsługa posprzedażna w tej firmie? Czy wywiązują się z terminów z umowy a w szczególności terminu przeniesienia własności? Czy realizacje są zgodne z projektem i wizualizacjami? Czy standard zapisany w umowie jest realizowany?
                          Tak, wszystko jest w porządku i trzeba kupić dzisiaj, bo jutro może nie być już szansy.
                • Gość: Tkm Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 13.04.11, 13:50
                  Z punktu widzenia kupującego ważne są dwie rzeczy: sposób finansowania inwestycji tj. zakupu działki a później budowy oraz treść umowy przedwstępnej (!!!) rozpatrywana pod kątem zabezpieczenia interesów kupującego (to na wypadek gdyby coś poszło nie tak lub nagle znacząco wzrosły ceny nieruchomości na rynku). Jeżeli inwestycja będzie finansowana ze środków powierzonych to liczba chętnych będzie mieć znaczenie (nie mnie jak 50% na etapie fundamentowym z tendencją rosnącą do minimum 75%). Istotny jest również termin podpisania umowy przyrzeczenia sprzedaży (oby nie odległy od terminu przekazania lokalu!). Trzeba wiedzieć, że opłaty eksploatacyjne oraz wszelkie inne obciążenia kupującego pojawiają się już w momencie przekazania kluczy przez dewelopera (a nie jest to tożsame z prawem do własności lokalu!).
                  • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 23:37
                    Ciekawe jest, ze Sol de Levante budowac ma nie Atrium Sp. z o.o., a Atrium SDL Sp. z o.o. Dlaczego tak jest, wiecie cos na ten temat? Czyzby zmienil sie wlasciciel, czy ktos do nich dolaczyl?
                    Oto link do wpisu do KRSu: www.imsig.pl/pozycja/2011/65/KRS/24487,ATRIUM_SDL_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84

Czy to moze byc niepokojace?
                    • Gość: Tkm Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 14.04.11, 09:47
                      To spółka komandytowa gdzie Atriium jest komplementariuszem (a wiec odpowiada za zobowiązania tej spółki całym swym majątkiem). Spółka taka nie posiada osobowości prawnej ale może zaciągać zobowiązania, może również ogłosić upadłość. Egzekucja z majątku komplementariusza ma miejsce wówczas gdy egzekucja z majątku spółki okaże się bezskuteczna.
                      • Gość: MORia Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.11, 22:37
                        A jakim majątkiem dysponuje komplementariusz? 5000 zł?
    • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 14.04.11, 18:24
      Witam, wiadomo czy juz umowa z Mor-em podpisana?
      • Gość: worek Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.11, 14:31
        MORia - jestes nowym 'antypicownikiem' na tym forum? ;) Bardzo dobrze, myslenie krytyczne zawsze jest sensowne.
        Czy ktos orientuje sie co z gruntem, czy jest przejety juz od MORu? I faktycznie - o co chodzi z tym przesuwaniem terminu przeniesienia wlasnosci - w umowie przedwstepnej jest napisane, ze moze byc dopiero w 2014roku w przypadku SDL, mimo ze zobowiazuja sie ukonczyc budowe w grudniu2012 - o co chodzi, dlaczego tak sie dzieje i czy moze to czyms grozic?
        • Gość: MORia Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.11, 17:06
          Worek, a kim jest "antypicownik"? :)
          Generalnie nie znam samej inwestycji od strony "technicznej" nie czytałem umowy i nie sprawdzałem dokumentacji. Natomiast czytając od dawna forum zawsze jestem zaskoczony tym z jakim optymizmem kupujący odnoszą się do pewnych kwestii. Generalnie forum pełne jest skrajności, albo deweloper jest niekompetentnym złodziejem albo super uczciwym przedsiębiorcą, u którego można w ciemno kupować, bo będzie dobrze. No i czasami budzi się we mnie Don Kichot :)
          Wracając do tematu. W umowach na rynku pierwotnym standardowo funkcjonuj dwa różne terminy na wydanie lokalu i przeniesienie jego własności. W świecie idealnym przesunięcie powinno wynieść ok. 2 miesiące. Tylko w świecie idealnym lokale wydawane są po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie, jeden miesiąc trwa uzyskanie zaświadczenia o samodzielności lokalu i do 1 miesiąca dla dużej inwestycji zorganizowanie wszystkiego - umówienie notariusza i klientów, przygotowanie umowy itp. We Wrocławiu prawie nikt tak nie robi. Wydanie lokalu następuje przed uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie, później ok. 2-3 miesiące pozwolenia, ok. 1 miesiąca samodzielność i ok. 1 miesiąca przygotowania. Sprawni wrocławscy deweloperzy dają sobie na wszystko (z zapasem na wpadki) do 9 miesięcy.
        • Gość: Tkm Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 17.04.11, 17:49
          Powodów może być kilka a wszystkie one zabezpieczają sprzedającego w przypadku: opóźnienia zakończenia budowy (z rożnych przyczyn), dochodzenia roszczeń gwarancyjnych (słabsza pozycja kupującego), braku pozwolenia powiatowego inspektora nadzoru budowlanego na użytkowanie budynku, wreszcie wzrostu cen nieruchomości (wówczas sprzedający może zwlekać z podpisaniem umowy przyrzeczonej sprzedaży). Trzeba zatem zwrócić uwagę czy sprzedający w umowie zawarł klauzule o możliwości rozwiązania umowy z powodu obciążenia lokalu na rzecz osób trzecich (zapis niekorzystny dla kupującego). Pamiętajmy, że wydanie lokalu przez sprzedającego skutkuje przeniesieniem na kupującego wszystkich kosztów (podatków i innych opłat eksploatacyjnych) w sytuacji gdy nie jest on jeszcze jego właścicielem. Należy zatem dążyć do tego aby czas od wydania lokalu do zawarcia umowy przyrzeczenia sprzedaży był jak najkrótszy.
    • Gość: Oszukany Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 193.104.88.* 18.04.11, 17:23
      Witam wszystkich zainteresowanych inwestycjami Atrium.
      Ostrzegam przed tymi oszustami.Mam wątpliwą przyjemność być rolowany przez tych oszustów.Kupiłem mieszkanie w "Zimowych Ogrodach".Do chwili podpisania umowy przedwstępnej byli bardzo mili i pomocni.Z chwilom podpisania aktu notarialnego i wpłaty pierwszej raty (ok 80000 zł) ich postawa zmieniła się o 180 stopni.Nie terminowi,podnoszący ceny już w miesiąć po podpisaniu umowy,wymyślają wszystko by wymóc dopłaty.
      OSTRZEGAM PRZED TYMI OSZUSTAMI.
      • Gość: gość Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 18.04.11, 18:29
        Dziękuję za ostrzeżenie!
      • Gość: Bela Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.11, 19:10
        Kolego o IP: 193.104.88.* możesz skonczyć z pozwem.
        • Gość: kanada Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 91.90.161.* 19.04.11, 10:55
          bredzi.
      • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 18.04.11, 20:53
        Jakie doplaty na Tobie wymuszono? Powiedz, na co zwrocic uwage.
        • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 20.04.11, 13:26
          Skoro grunt juz odkupiony od MORu, to jakie jeszcze formalnosci zostaly do spelnienia? Co ma na celu spotkanie z nimi w maju? Kiedy rozpoczecie budowy i tym samym, kiedy bedzie mozna starac sie o kredyty (ze strony kupujacych)?
          • Gość: don Wasyl Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.11, 16:13
            po co to bicie piany?? widać jakiś cholerny falstart.
            • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 20.04.11, 16:48
              Wasyl, co masz na mysli?
              • pluszowaty Re: Atrium: nowe Sol de Levante 20.04.11, 17:08
                po co te nerwy? osiedle już sie buduje.
                • Gość: M Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 18:41
                  Wasyl przesadza w jedna, ale Ty Pluszowaty chyba troche w druga strone :) W jakim sensie sie buduje? Nie ma chyba jeszcze placu budowy, prawda? Dopiero z poczatkiem maja ma sie cos ruszyc, taka tez mam nadzieje zreszta :)
                  Zalezy mi (i zapewne innym na tym forum) na obiektywnych opiniach, postarajmy sie wymieniac sprawdzonymi i prawdziwymi informacjami! Pozdrawiam
                  • Gość: don Wasyl Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.11, 11:55
                    to zadam pytanie, gdzie i co sie buduje????
                    • Gość: ccc Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.11, 19:52
                      Wasyl (bez don) - to nie jest tak, ze taka inwestycja buduje sie w jednym momencie. Wiec nie rob sztucznego tlumu na forum :P
                      • Gość: don Wasyl Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.11, 09:32
                        co ty pierdzielisz? piszą naganiacze, ze juz sie buduje, a tam nawet łopata nie wbita, więc ty nie naganiaj!!!
                        • Gość: Gustlik Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 91.90.161.* 26.04.11, 13:31
                          Jak to sie nie buduje jak sie buduje?
                          • Gość: Kylie Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 26.04.11, 18:58
                            Jak wyglada w atrium sprawa garazu/miejsca postojowego? Nie mozna raczej nikogo zmusic do jego zakupu - ja np. nie posiadam auta i nie zamierzam , po co mi w takim razie miejsce postojowe? Skoro decyduje sie na zakup mieszkania, dlaczego mam sie godzic na transakcje wiazana? Deweloper nie moze mi chyba odmowic sprzedazy mieszkania - co sadzicie?
                            • Gość: Bela Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 27.04.11, 09:14
                              Może ci odmówic, ty mozesz pójśc do sądu, pewnie wygrasz ale wynik rozprawy będzie za dwa albo trzy lata. Takie realia.
                            • Gość: sssssyczak Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 11:44
                              to tak jak np. z kubkiem dodawanym do jogurtu, sprzedawane jest w komplecie i już, jak chcesz kupić sam jogurt, to nie możesz, bo to komplet. Albo jak spodnie sprzedawane z marynarką, nikogo nie interesuje, że nie masz nóg, musisz kupić komplet.
                              • Gość: don Wasyl Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.11, 13:55
                                i jak tam spamer pluszowaty, coś ziemia chyba zmarznięta, bo łopaty nie mogą wbić. A wy ludzie opanujcie się trochę, bo jak ktoś coś napisze w necie to nie znaczy, że tak jest!!!
                                • Gość: T242 Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.internetia.net.pl 04.05.11, 16:16
                                  Niesprzyjające warunki atmosferyczne pewnie zatrzymaly developera.
                                  Drogi developerze, wstyd poslugiwać się takimi osobami na forum i robienie głupiego szumu, nie lepiej mieć swojego przedstawiciela, który się tu będzie wypowiadał?
                                  Ciekawe z czego będzie ten budynek za 4,9 tys za m2 z kartonu? i czego nie będzie miał:)
                                  • Gość: daniels Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.internetia.net.pl 04.05.11, 17:21
                                    Witam wszystkich. Rozmawiajac przed dlugim weekendem z dziewczyna z Atrium usłyszałem, że po długim wekendzie startuja z budową. Po czym jechałem dzisiaj akurat obok SDL i co ??? No właśnie......... NIC....... Jakbyście mieli jakieś nowe informacje. piszczie.

pzdr
                                    • Gość: Tkm Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.hypnet.pl 05.05.11, 11:54
                                      Wpierw trzeba być właścicielem terenu i uzyskać pozwolenie na budowę. Uzgodnienia w tej sprawie miały być prowadzone od połowy maja. Zatem jakim cudem miałyby się już teraz rozpocząć prace na tym terenie?
                                      • Gość: pytajnik Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 05.05.11, 16:02
                                        Dzwoniłam wczoraj do biura tego dewelopera. Prace mają ruszyć po długim weekendzie - jeszcze w tym tygodniu na terenie budowy powinni pojawić się pracownicy. Poinformowano mnie także, że teren, na którym staną budynki jest już jego własnością.
                                        • Gość: MAKK Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 19:40
                                          No i jak z ta budowa? Pluszowaty - moze Ty nam powiesz co tam nowego? ;)

Bylam tam okolo godziny temu i nic. Naprzeciw wprawdzie wykopany zostal jakis plac, tj. po drugiej stronie ulicy, moze tam maja stac koparki Atrium? :)
                                          • Gość: bela Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 07.05.11, 00:00
                                            a po drugiej stronie ulicy, dokładnie na wprost Sol de levante, zaczynają coś budować..wie ktoś co to jest? na razie zdarli ziemie i trawę.
                                            • Gość: MAKK Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 07.05.11, 10:21
                                              No wlasnie o tym pisalam wczoraj!
                                              Z nadzieja laika pomyslalam, ze moze to miejsce na jakies sprzety atrium, z ktorych beda korzystac budujac budynek? ;)

• pluszowaty Re: Atrium: nowe Sol de Levante 08.05.11, 11:01
                                                chyba to jakas inna inwestycja, może Lidl? slyszałem ze ma byc na Królewieckiej. Obszar tej zdartej trawy takiej wielkości.
                                                • Gość: Daniels Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.11, 13:10
                                                  Też mi się wydaje pluszowaty, że to będzie Lidl. Jak SDL się wybuduje będzie blisko na zakupy :) Ciekawe czy ruszą w przyszłym tygodniu...
                                                  • Gość: MAKK Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 08.05.11, 21:33
                                                    Chyba nie, bo Pluszowaty cos nic nie napomknal :D a przeciez jest wtajemniczony :D
                                                  • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 09.05.11, 16:40
                                                    No i co z ta budowa? Troche leca w kulki!!
                                                  • Gość: makk Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 09.05.11, 18:40
                                                    No troche tak... z 2.strony to faktycznie byla wersja, ze jeszcze w maju ma byc jakies spotkanie z Hiszpanami i finalizacja sprawy gruntu. Takze miejmy nadzieje, ze na dniach juz wystartuja...
                                                  • Gość: Kowalczyk Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.11, 09:28
                                                    Startują lada dzień. Już grzeją silniki.
                                                  • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 10.05.11, 11:17
                                                    a wlasnosc gruntu?
                                                  • Gość: kura Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.11, 11:31
                                                    zaczęli budowę. Wjechały już koparki.
                                                  • Gość: Kowalczyk Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.11, 11:51
                                                    ostro kopią! widzę to z domu, mam naprzeciwko. Jadą aż miło. Do wieczora będzie juz solidny dół na fundament.
                                                  • Gość: ~gość Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.finemedia.pl 10.05.11, 12:13
                                                    co powstaje po drugiej stronie ulicy królewieckiej vis a vis sol de levante?
                                                  • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 10.05.11, 12:18
                                                    Super!! Dzieki za info!

Co do tego, co bedzie po przeciwnej stronie - wg plotek jest to Lidl.
                                                  • Gość: yyy Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 12:37
                                                    słyszałem że biedronka
                                                  • Gość: Bela Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.11, 17:25
                                                    płot już stoi, robota rusza. Na przeciwko nie wiadomo co będzie: Lidl podobno miał być bliżej stadionu? Sama nie wiem, chyba tam podjadę z narzeczonym, zobaczymy. Potem walniemy się w trawkę nad stawem i strzelimy numerek.
                                                  • Gość: qłko Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 20:50
                                                    Swietny plan. Powiedzcie kiedy, to ja i moj narzeczony tez tam przyjedziemy.

Dopiero ogrodzone, wiec po co ktos pisal, ze juz kopia? Nic nie kopia.
                                                  • Gość: filut Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 08:57
                                                    a na stronie dewelopera już info o tym, że będzie podwyżka ceny
                                                  • Gość: don Wasyl Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.11, 10:26
                                                    ale pierdoły opowiadają debile. Ogrodzenie to nie oznacza, ze ruszyła budowa. gdzie debilu widzisz te koparki??? matko jakie cielęta tego słuchają na tym forum...
                                                  • Gość: Gustlik Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 91.90.161.* 11.05.11, 12:17
                                                    No pewnie, ogrodzili dla zabawy, kupili płot, wynajeli ludzi i zrobili sobie ogrodzenie, hahaha, na pewno nie do kopania. posadzą tam rabatki z fiołkami.
                                                  • Gość: ghij Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 11.05.11, 12:17
                                                    podwyzka bedzie, ale nie dla tyhc, ktorzy juz zarezerwowali!! czytaj ze zrozumieniem!
                                                  • Gość: kakadupapuga Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 80.50.131.* 11.05.11, 16:26
                                                    Ludzie, co wy tacy nagrzani, jaracie się tą budową jakby to było beverly hills! Zamiast się jarać weźcie zimny prysznic, sprawdźcie wpisy w KW o numerze WR1K/00182600/5, zwłaszcza dział III i IV i na spokojnie przemyślcie, czy chcecie się w to pakować...
                                                  • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 11.05.11, 16:46
                                                    Jesli mozesz, stresc nam o co chodzi...
                                                  • Gość: don Wasyl Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.11, 17:07
                                                    człowieku, masz rozum to sobie sprawdz a nie słuchasz naganiaczy.
                                                  • Gość: Gąsiorek Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.11, 17:23
                                                    konkurencja deweloperska się tutaj udziela:) nie czytajcie tych wpisów:)
                                                  • Gość: ... Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.11, 18:29
                                                    ludzie, po co ta panika, zmiana ceny będzie dopiero od połowy czerwca, jest jeszcze ponad miesiąc na kupienie w starej cenie, nie róbcie owczego pędu
                                                  • Gość: makk Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 20:53
                                                    dokladnie - ten watek z cena jest smieszny - jasno jest napisane, ze cena wzrosnie w polowie czerwca, wiec logiczne, ze tylko dla tych ktorzy zdecyduja sie na zakup po 15.czerwca, bedzie wyzsza...

czy ktos ma informacje od Atrium kiedy planuja zaczac budowe? czyli doslownie - kiedy np. wjada koparki, zostana uruchomione i pojawia sie robotnicy? bo slysze rozne wersje z roznych zrodel...

Czy mozliwe jest rozpoczecie budowy, kiedy nie sa oni jeszcze formalnie wlascielami gruntu?
                                                  • Gość: życzliwy Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.11, 21:15
                                                    Stan prawny na dziś jest następujący: właścicielem działki jest MOR, w dziale IV hipoteka przymusowa, w III ostrzeżenia o wszczęciu egzekucji i roszczenia osób fizycznych i prawnych. Nie ma najmniejszej wzmianki o Atrium. Wnioski pozostawiam każdemu.
                                                  • Gość: makk Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 21:41
                                                    Dzieki Zyczliwy za informacje.

Jesli chodzi o brak wzmianki o Atrium, to to jasne, oni nie ukrywaja, ze sa przed drugim i finalnym (oby...) spotkaniem z MORem.

Ale stan prawny jest niepokojacy, nie znam sie na tym - czy to oznacza, ze to zadluzenie splacac moga kupujacy mieszkania?
                                                    Czy jesli nabywca gruntu sie zmienia, to jest jakas szansa, ze ziemia nie bedzie juz zadluzona?
                                                  • Gość: kamilos Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.11, 21:49
                                                    Słuchajcie moi dordzy. Jak dla mnie sprawa jest prosta przed podpisaniem czegokolwiek mam tu na mysli umowe przedwstepna i dalsze umowy. Trzeba wszystko dokładnie sprawdzić czy nie ma jakiś "haczyków" i tyle. Skoro wybudowlai na ul. Zwycieskiej pare bloków to czemu miało by się nie udać na Maślicach. JA się wybiore z ciekawości na targi mieszkaniowe 21-22 maja do hali Orbita.

pzdr
                                                  • Gość: kakadupapuga Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 80.50.131.* 12.05.11, 12:02
                                                    Oczywiście, prawdopodobnie częścią transakcji MOR-Atrium jest spłata zadłużenia. Niemniej jednak do czasu wyklarowania się sytuacji prawnej (a więc kiedy to nieruchomość będzie FAKTYCZNIE wolna od obciążeń) ryzyko związane z transakcją i wpłacaniem pięniędzy jest duże. Przed podpisaniem umowy przedwstępnej z jakimkolwiek deweloperem zalecam konsultację z prawnikiem w celu sprawdzenia stanu prawnego.
                                                  • Gość: kakadupapuga Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 80.50.131.* 12.05.11, 12:03
                                                    Postscriptum do poprzedniego maila: gdyby Atrium miał podpisaną umowę przedwstępną z MOREM to wzmianka pojawiłaby się w KW.
                                                  • Gość: ... Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 16:39
                                                    jak na razie Atrium prowadzi tylko rezerwację mieszkań, w umowach które proponują znajduje się informacja że przedwstępne będa podpisywane w czerwcu, więc dopiero po przeniesieniu własności
                                                  • pluszowaty Re: Atrium: nowe Sol de Levante 13.05.11, 09:26
                                                    a po drugiej stronie ulicy rozpoczęto już budowę pawilonu usługoweo-handlowego, bedzie blisko na zakupy.
                                                  • Gość: kot Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.11, 10:29
                                                    Czy ktos wie, czy juz ruszyla budowa? Atrium mowilo o kilku datach wjazdu koparki, ale najpozniejsza minela wczoraj - czyli cos sie ruszylo, czy dalej nic...?
                                                  • Gość: Tom Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.11, 13:31
                                                    Jak ma ruszyć, skoro Atrium na dzień dzisiejszy nie ma żadnego prawa do gruntu, zastanów się!
                                                    Budowałbyś swój dom na cudzej działce, do tego zadłużonej?
                                                  • Gość: Gustlk Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: 91.90.161.* 08.07.11, 11:31
                                                    Byłem tam dziś, prace idą już pełną parą.
    • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 13.05.11, 14:10
      No i co z ta budowa?
      • Gość: Rudy102 Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.man.tk-internet.pl 15.05.11, 13:36
        Byłem tam na miejscu w piątek (13.05). W porównaniu z tym co widziałem wcześniej to zostało ustawione nowe ogrodzenie wokół placu budowy, jeszcze nie było żadnego ciężkiego sprzętu do robót ziemnych. Akcja rozwija się powoli ale ważne że do przodu. Informacji o ustaleniu (lub nieustaleniu) terminu rozpoczęcia konkretnych prac ziemnych trzeba by było zasięgnąć u źródła. Pozdrawiam przyszłych lokatorów osiedla Sol de Levante :)
        • Gość: Bela Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 15.05.11, 18:17
          najpierw weszli archeolodzy, znaleziono tam przedmioty i inne artefakty starego podgrodzia wrocławskiego. Prace mają potrwać do marca przyszłego roku, potem budowa ma ruszyć już normalnie.
          • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 16.05.11, 08:26
            Jak to? Czyli nic ma sie na razie nie budowac? :D To jakis zart??? W takim razie chyba trzeba rezygnowac?
            • Gość: ras Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.Red-80-35-188.staticIP.rima-tde.net 16.05.11, 08:40
              bez sensu tu kupować, jakaś lipa
              • Gość: xxx Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 16.05.11, 08:45
                Na to wyglada, po co jednak te reklamy w radiu itp.?
                Ciekawe czy znow wystawia sie na targach w ten weekend... Z nowymi obietnicami...
                • Gość: john Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 16.05.11, 11:30
                  nie wiem, slyszalem juz kilka negatywnych opinii dotyczacych stanu rzeczy z tym gruntem, umowa przedwstepna itd. ... moze warto posluchac...
                  jesli do 30.czerwca nie wystartuja, oddaja nam oplate rezerwacyjna?
                  • Gość: Lokator klatki A Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 13:01
                    nie sluchajcie tej Beli to tropi jebany na każdym forum developerskim sieje panikę. Jeśli do 30 czerwca grunt itd. Nie bedzie ich to oddadzą nam opłatę rezerwacyjna!!! Po co siać panikę. Mozna isc do nich i zapytać o wszystko!!!!
                    • Gość: john Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.europe.hp.net 18.05.11, 13:40
                      dokladnie, masz racje!
                      Jest tylko jedna rzecz - ogrodzenie gruntu wg niektorych (w zaleznosci od interpretacji) jest rozpoczeciem budowy, wiec jesli np. beda to przeciagac w nieskonczonosc, to moze byc problem z oddaniem kasy za rezerwacje.
                      Mam nadzieje, ze to ruszy, ale ciekawe do kiedy by sie wyrobili ze zrobieniem fundamentow... Tj ile to trwa, wybudowanie takich 10-15%, ktore sa potrzebne do otrzymania kredytu?
                      • Gość: Korpulentny Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.11, 16:35
                        będą budować. Spójrzcie raczej na coś lepszego: przed Dachbudem, tym mrowiskiem co budują na Królewieckiej, jest pusty trawnik.. ale na nim są fundamenty:) tylko, ze zamknięte. Tam miał budować świat nieruchomosci... mają to w ofercie. Panienka z firmy obiecała, że ruszają po wielkanocy. Nic. Jak napisałem do dziwki, czemu kłamie, juz się nie odezwała...
                        • Gość: lokator klatki A Re: Atrium: nowe Sol de Levante IP: *.146.234.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.11, 16:47
                          A idzcie z tym. Każdy jedzie na Atrium a babka uczciwie mówiła przy rezerwacji co i jak. Trzeba poczekać. Do 30 czerwca sie wyklaruje wszystko albo nie i wtedy będziemy panikowac. Ja tam juz sie ciesze na mój ogródek :)

• Gość: Korpulentny Re: Atrium: nowe Sol de Levante