Dodaj do ulubionych

skończyłam

15.11.11, 19:38
kopcowanie wszystkiego, co miało być zakopcowane, jutro się tylko przespaceruję, żeby sprawdzić, czy o kimś nie zapomniałam. Bolą mnie ręce, zwłaszcza prawa ale jestem usatysfakcjonowana, zima może mi skoczyć;)No!
Obserwuj wątek
    • hesperia1 Re: skończyłam 15.11.11, 19:51
      Tylko pogratulować:)Lella,możesz być z siebie dumna!
    • leloop Re: skończyłam 15.11.11, 20:05
      no pięknie ruda, pięknie ;) a ja ryje w moim trójkącie i doryć się końca nie mogę ...
      • lellapolella Re: skończyłam 15.11.11, 20:13
        a widzisz... jakbyś miała zimę na karku, to byś już skończyła;)
        • dorkasz1 Re: skończyłam 15.11.11, 22:12
          Ja mam na karku, a także na policzkach, gdy wychodzę rano z sierściami na spacer. A ogród nie skończony. Gardło mnie boli. Takie podstępne, zaatakowało znienacka. Nawet po szachownice nie mogę skoczyć... Ale i tak jest mi miło teraz. I ciepło na sercu :)
        • leloop Re: skończyłam 16.11.11, 10:48
          Dzis se nie poryje bo pada drobny, zimny, listopadowy deszczyk, brrrr ... ochyzda :(
          • dorkasz1 Re: skończyłam 16.11.11, 11:00
            A ja zaraz owinę gardło szalikiem i pójdę "wykańczać" róże :)
          • leloop Re: skończyłam 16.11.11, 14:04
            deszczyk zamienia się właśnie w ulewę ...
            • yoma Re: skończyłam 16.11.11, 14:15
              Koło 11 gmła się podniosła i wylazło słoneczko :)
              • lellapolella Re: skończyłam 16.11.11, 14:37
                Leloop, bo teraz u nas susza ;) ale ciemności kryją ziemię...
                • yoma Re: skończyłam 16.11.11, 14:48
                  Lella, spokojnie, na kole podbiegunowym jeszcze nie mieszkasz...
                  • dorkasz1 Re: skończyłam 16.11.11, 15:15
                    Nie wykończyłam moich róż. Poczekam na trochę słońca. Na dworze jest absolutnie o b r z y d l i w i e !
                    • yoma Re: skończyłam 16.11.11, 15:21
                      A ja miałam dzisiaj straszliwy sen. Że zawiozłam moje kfiatki na Wieś i wszystkie zdechły.
                      • lellapolella Re: skończyłam 16.11.11, 18:13
                        sen-mara, Yoma, napluj trzy razy ;)
                        Zrobiłam obchód, dorobiłam niedorobionych, no chyba juz nikogo nie pominęłam... Trza by se jakiś zeszycik zrobić albo co?
            • leloop Re: skończyłam 16.11.11, 18:55
              udało mi się jednak dokończyć trójkąt, teraz mogę sadzić :)
              • yoma Re: skończyłam 16.11.11, 21:17
                bermudzki?

A BTW coś mi się majaczy, że któraś uprawiała ziemniaki jako przedplon dla szparagów, prawda-li to?
                • andziaos Re: skończyłam 17.11.11, 01:03
                  No jak to, przedplon ? I nie dać im dorosnąć z tymi ich oczkami? Śnić się potem będą i strrrrraszyć:)
                  • dorkasz1 Re: skończyłam 17.11.11, 08:24
                    Ziemniaki jako przedplon, ale w płodozmianie :) Przed szparagami, to ja uprawiałam, bo miałam strasznie dużo perzu. Grządkę wyczyściliśmy z niego, ale żeby zrobić to ostatecznie, posadziliśmy ziemniaki, a dopiero w następnym roku szparagi. Może być również bób, bo też ładnie zacienia podłoże. Choć ziemniaki są starym, ludowym sposobem na "czyszczenie" ziemi.
                    • leloop Re: skończyłam 17.11.11, 08:51
                      poza tym ziemniaki dobrze spulchniają ziemie :)
                      • yoma Re: skończyłam 17.11.11, 11:00
                        Że spulchniają, to tak, ale że czyszczą, to nie wiedziałam. Dzięki.

Albowiem ziemniaki w przyszłym roku sadzę na pewno, bo mi się spodobało, i tak się zastanawiam, gdzie - to może by sobie na tym wyczyszczonym piachu potem szparagi walnąć? Tam, gdzie myślałam, żeby ziemniaki, perzu mnogo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka