Dodaj do ulubionych

gwoli informacji

18.08.15, 00:10
koleżanka Dorkasz otworzyła sklep "Pomidorka", kto fejsbuczy może zajrzeć i polubić, kto w pobliżu niech robi zakupy :)
kolega Newill żyje i ma się dobrze chociaż daleko ma ciągle do swojego ogrodu, ma nadzieje, ze RO jeszcze odżyje ;)
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: gwoli informacji 19.08.15, 20:46
      Dzięki. O sklepie wiedziałam o stronie na Fb nie. Odwiedzę.
      • se_nka0 Re: gwoli informacji 10.04.16, 20:21
        ,,.....psy, koty... - to jak u mnie. Najlepiej na działce rosną koty :D

Piękny wybór masz Dorkaszku w sklepie :)
        Dobrze, ze daleko ode mnie bo emerytura poszła by na roślinki ;) :D
    • d.wludyka Re: gwoli informacji 11.04.16, 09:14
      ja też stronę polubiłam, w linii prostej mam nawet niedaleko, tylko Odra przeszkadza.
      • d.wludyka Re: gwoli informacji 11.04.16, 13:02
        Stronę polubiłam, ale chyba jestem mało sprytna, bo nie umiem znaleźć wykazu roślin, które w sklepie można kupić.
        • leloop Re: gwoli informacji 11.04.16, 20:20
          bo takowego chyba nie ma. szefowa zalatana, pewnie nie ma na to czasu :/
          • d.wludyka Re: gwoli informacji 11.04.16, 20:42
            Acha, a strona sklepu istnieje, bo też nie umiem znaleźć?
            Mam niedaleko koleżankę, więc czasem bywam w tamtych stronach.
            • dorkasz1 Re: gwoli informacji 11.04.16, 21:30
              Moja Duszko, strona na razie istnieje tylko na fejzbuku. Przecież mam tylko trzech informatyków...
              Zmierzam wielkimi krokami ku sklepowi internetowemu, więc będzie wykaz roślin i wszystko. A póki co, można pytać mailowo dorka@pomidorka.pl
              No i większość staram się mieć obfocone i umieszczone na FB. Do krzewów i drzew jeszcze nie dotarłam. Dzisiaj zaczęliśmy przesadzanie maluchów pelargoniowych. Małe, a dzielne, już kwitną :)
              • d.wludyka Re: gwoli informacji 12.04.16, 14:26
                Ja się nie nadaję do oglądania, zaraz bym coś kupiła.
                Co prawda na róże mam już szlaban, to jak widzę tę listę na stronie...
                I dzwonki widziałam...
                Chyba dobrze, że mam daleko.
                • dorkasz1 Re: gwoli informacji 13.04.16, 21:28
                  Przyjedź w przyszłym tygodniu. Właśnie zamówiłam 90 nowych bylin :)))
                  • d.wludyka Re: gwoli informacji 13.04.16, 21:49
                    Właśnie weszłam do domu. Udało mi się upchnąć w ogrodzie 4 róże (jeszcze ok 30 czeka w donicach na znalezienie im miejscówki) i 2 rhododendrony (przypadkiem trafiłam na wyprzedaż i kupiłam 7, diabli wiedzą po co), nie kuś więc proszę, bo naprawdę przyjadę, chociaż trochę mi do Ciebie daleko.

Tak szczerze mówiąc to nie mam już zupełnie na nic miejsca w ogrodzie, mój plan na ten rok, to zrobienie ładnej różanki - róże już mam (nie wiem kiedy uzbierałam 100), teraz szukam im towarzystwa. Mam sporo swojego bukszpanu i lawendy, marzyło mi się osteospermum, rozwary , dzwonki i lilie. Z tych ostatnich mam głównie pomidory (ale już tylko ok. 10) .
                    Masz może lilie, bo mam ochotę, a jeszcze się opieram?
                    I jeszcze chciałabym białego rozchodnika.

Zajrzę zaraz na facebooka, jeżeli tam nie ma, to poproszę o listę dostępnych bylin na maila: d.wludyka@gmail.com
                    • edziakrys Re: gwoli informacji 15.04.16, 09:05
                      U mnie na posadzenie czeka cała armia: wisnia ozdobna, magnolia, 2 oczary, trawy, hortensje i Bóg wie co jeszcze.... Nie zaglądam na razie w ten róg ogrodu...
                      • d.wludyka Re: gwoli informacji 15.04.16, 11:23
                        Mój ogród ma już kilkanaście lat i jest już mocno zagospodarowany, dlatego u mnie największy problem polega na tym, że żeby posadzić coś nowego, muszę często najpierw przeorganizować rabatę i poprzesadzać inne rośliny.
                        Np. żeby posadzić 4 nowe róże musiałam wysadzić (na razie do donic) 2 wielkie hortensje i przesunąć do przodu 3 wcześniej rosnące róże. Co wieczór wchodzę do domu ledwo żywa, a roślin do posadzenia prawie nie ubywa.
                        I nawet się poskarżyć nie mogę, bo musiałabym się przyznać do zlikwidowania kolejnego kawałka mężowego trawnika.
                        • edziakrys Re: gwoli informacji 15.04.16, 21:07
                          Skąd ja znam problem mężowego trawnika? ;) teraz M wyjechany, więc planuję szybciutko zmniejszyć jego obszar; o ile się wyrobie z resztą ogrodu.
                          • lellapolella Re: gwoli informacji 16.04.16, 18:25
                            Co wasze chłopy mają z tymi trawnikami? Naprawdę ktoś lubi to kosić?
                            • se_nka0 Re: gwoli informacji 16.04.16, 18:46
                              Lubi - to mało powiedziane. Mój M kocha to !
                              Mnie przybywa wtedy zajęcia, bo trzeba obok latać i pokazywać palcem - to omiń, tego nie wolno kosić a tę skoszoną 3 razy forsycję tym razem omiń ;)
                              • leloop Re: gwoli informacji 16.04.16, 22:22
                                tez nie rozumiem fenomenu. nic ładnego w takim trawniku nie ma, kojarzy mi się z boiskiem albo z terenem rekreacyjnym. szkoda czasu i piniendzy :P
                                • edziakrys Re: gwoli informacji 17.04.16, 10:42
                                  No a podlewanie?!!! Mój warzywniak moge podlać DOPIERO jak trawnik będzie podlany. A jeszcze dzwoni jak jest w pracy z pytaniem: trawnik podlewasz? Rynce opadają....
                                  • leloop Re: gwoli informacji 17.04.16, 23:21
                                    w życiu nie podlałam trawnika chyba, ze przez przypadek ;)
                                    mój teraz wygląda tak :)
                                    https://c2.staticflickr.com/2/1449/26396878052_ec84efcba4_z.jpg
                                    • lellapolella Re: gwoli informacji 18.04.16, 19:31
                                      No i gitara:) Mój chwilowo wcale nie wygląda, bo najpierw były dwie przyczepy z drewnem a przedwczoraj gostek szambolotem i ten już w ogóle urządził masakrę. Chłop potem załadował psy do auta i wyrównali, bo byśmy się w koleinach pogubili.
                                      Trawnik za miesiąc, a może mniej, będzie jak z wystawy (eko, rzecz jasna:D).
                                      • se_nka0 Re: gwoli informacji 01.03.17, 17:35
                                        Up, do góry.
                                        POMIDORKA zaczęła wiosenny sezon.
                                        Łatwiej będzie znależć.
                                        • leloop Re: gwoli informacji 02.03.17, 09:54
                                          to jeszcze dorzucę linkę dla Wro i okolic a może już wkrótce i dalej bo są przymiarki do sklepu internetowego :)
                                          PomiDorka
                                          https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17021362_1012085135560111_7951097546926312978_n.jpg?oh=b412e422d438b75ef1867fd363ef6b34&oe=593C01A6
                                          • leloop Re: gwoli informacji 02.03.17, 09:56
                                            aha, nowość.
                                            Karty Stałego Klienta od 100 zł wzwyż (jednorazowego zakupu)
                                            • se_nka0 Re: gwoli informacji 02.03.17, 17:17
                                              No i kciuki trzymamy.
                                              PomiDorka - kibicujemy.
                                              • se_nka0 Re: gwoli informacji 08.02.19, 16:21
                                                PomiDorka - do góry ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka