30.05.17, 08:44
rękawice z pazurem, REWELACJA !!! koniec z szukaniem grabek, motyczek, wszystko można załatwić jedna ręką. a po sezonie można się bawić w Jurassic Parc ;)
zaprawdę, polecam Wam :D
i nie kupujcie na alledrogo, przepłacicie co najmniej 100%, tylko chiński ebay (aliexpres)
https://1.allegroimg.com/s400/0348ac/38c6a9334f7994625f26f4e9b6d1
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: mam i ja 30.05.17, 09:07
      A jak toto się nazywa na tym chińskim portalu?
      • leloop Re: mam i ja 30.05.17, 10:06
        kupowałam tu, wbrew temu co piszą, doszło w ciągu tygodnia ale czasem trzeba poczekać dłużej.
        pl.aliexpress.com/item/Universal-Breathable-Solid-Color-Garden-Household-Gloves-Waterproof-Non-Slip-Beach-Protective-Gardening-Glove-For-Digging/32802519651.html
        • wadera3 Re: mam i ja 30.05.17, 10:18
          Dzięki, chyba się skuszę, aha to jest uniwersalny rozmiar?
          • se_nka0 Re: mam i ja 30.05.17, 14:07
            Mądre :) I dziurka się nie robi na wskazującym palcu prawej reki.
            To sa zdejmowane nakładki czy na stałe jakoś zamocowane ?
            • leloop Re: mam i ja 31.05.17, 20:17
              właśnie o ten palec głównie chodziło, wydzieram w ekspresowym tempie. teraz nie używam ani łopatki ani małych grabek, wszystko pazurami załatwiam :D
              pazury są przyspawane, inaczej by spadały.
          • leloop Re: mam i ja 31.05.17, 20:19
            tak, uniwersalny. nie będziesz żałować. ja sobie kupie jeszcze jedna parę i teściowej, akurat niedługo ma urodziny, będzie prezent jak znalazł ;)
            • se_nka0 Re: mam i ja 31.05.17, 20:37
              Nieco sie zdziwi rodzajem prezentu ;) :D
              • leloop Re: mam i ja 01.07.17, 10:45
                bardzo jej przypadł do gustu :)
                • se_nka0 Re: mam i ja 01.07.17, 18:06
                  Nie wątpię. Wczoraj znowu kolejną parę rękawic wyrzuciłam. I w trakcie przypomniały mi się te, pokazane przez Ciebie.
                  • dorkasz1 Re: mam i ja 29.08.17, 09:18
                    I ja też mam i sobie chwalę. Też dostałam od synowej :)
                    • lellapolella Re: mam i ja 20.09.17, 12:03
                      A ja wciąż nie mogę rozgryźć zasady działania;-) Potrafię sobie wyobrazić, że drę glebę pazurem ale, heloł, czym wyciągam chwasty, żeby je wywalić do wiaderka - też tą łapą? Że niby taka precyzyjna ona jest? I właściwie w jakiej pozycji to wszystko? Na kolaniskach przez hektary?*

*moim zdaniem doskonały tytuł cyklicznego programu dla ogrodników:)
                      • dorkasz1 Re: mam i ja 09.10.17, 12:25
                        No i to jest jedyna wada tych rękawic. A może nie? W końcu druga półkula mózgowa się trochę lepiej rozwinie? No bo chwasty trzeba drugą ręką wywalać. Ale i tak uważam, że warto :)
                      • leloop Re: mam i ja 16.11.17, 00:51
                        tez tą łapą. nie ma żadnego problemu, żeby tymi pazurami chwycić nawet małą roślinę, śmiem twierdzić, ze jest bardziej precyzyjna niż nieuzbrojona. no i ta opcja kopania dołków ręką, zazwyczaj rękawiczki starczały mi na dwa tygodnie, bo natychmiast wyłaziły mi palce, te z pazurem są nie do zdarcia. a jak kto lubi to może sobie dokupić pazury luzem i np. uzbroić lewa rękę.
                        " I właściwie w jakiej pozycji to wszystko? Na kolaniskach przez hektary?" - a co niby ma piernik do wiatraka, pielisz na stojąco ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka