znowu_zacpana 23.01.10, 15:23 mam na mysli dzialanie pojedynczej tabletki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tlenoterapia Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 16:46 Pytasz ,bo chcesz jakas jeze sobie zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 16:50 a co to jeza? pytam, bo jeszcze nie zabili we mnie ciekawosci dziecka i jestem zafascynowana swiatem, ktory mnie otacza (w tym przypadku bardziej swiatem, ktory jest we mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 16:52 pytalam czy chcesz jaks jazde sobie zrobic z ciekawosci.. jazde w sensie cpunstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 17:16 tlenoterapia napisała: > pytalam czy chcesz jaks jazde sobie zrobic z ciekawosci.. jazde w sensie cpuns > twa. > > owszem moim ukochanym narkotykiem jest sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 17:24 iej, artystkalucyna_n napisała: > artystka znaczy się? jak najbardziej, artystka Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 16:42 a w czym się realizujesz? pisanie, grafika, malarstwo, rzeźba? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 16:43 > iej, artystkalucyna_n napisała: ja nie jestem artystką Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 17:30 To juz niech tak zostanie ,ze sztuka jest twoim narkotykiem ....a nie coaxil glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 17:34 mialam watpliwoci co do nicka, ale uznalam, ze ten najlepiej obrazuje moj obecny stan jak widac jest to kolejna wielka pomylka mojego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 18:19 Jak mam to rozumiec ,ze pomylka czyli ze nie jestes znowu zacpana? Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 23.01.10, 18:28 tlenoterapia napisała: > > Jak mam to rozumiec ,ze pomylka czyli ze nie jestes znowu zacpana? a wiesz jak dlugo dziala pojedyncza tabletka coaxilu? Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana poddaje sie, Tlenoterapio 23.01.10, 18:47 coaxil bierze sie najczesciej trz razy dziennie, bo dziala krotko cokolwiek to ma znaczyc mam to brac co osiem godzin, bo tyle wlasnie on dziala? z moze dziala krocej, wiec moge skracac czas pomiedzy dawkami w czasie dnia, a wydluzyc troche przerwe w nocy? nie dopytalam lekarza i teraz nie wiem jak do tych przerw miedzy dawkami podchodzic Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: poddaje sie, Tlenoterapio 23.01.10, 19:14 Nie wiem co kombinujesz z tym skracaniem wydluzaniem... Leki nie maja programu ze beda dzialac 8 godzin i nagle koniec dzialania ,jak masz super watrobe to poradzi siobie w 3 godziny. Rowniez co innego jest odczuwanie dzialania a utrzymywanie sie leku w krwiobiegu moga leki dryfowac nawet po pare tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: poddaje sie, Tlenoterapio 23.01.10, 20:14 tlenoterapia napisała: > Nie wiem co kombinujesz z tym skracaniem wydluzaniem... > > Leki nie maja programu ze beda dzialac 8 godzin i nagle koniec dzialania ,jak > masz super watrobe to poradzi siobie w 3 godziny. > Rowniez co innego jest odczuwanie dzialania a utrzymywanie sie leku w > krwiobiegu moga leki dryfowac nawet po pare tygodni. moze juz sobie odusc dalsze informowanie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Zoltanku? Awanturko? 23.01.10, 20:15 wiecie cos? przegladalam archiwum i licze na to, ze moze mi pomozecie Odpowiedz Link Zgłoś
fikato24 Re: Zoltanku? Awanturko? 24.01.10, 13:24 jedna tabletka dziala srednio 1-4 godzin to wszytsko zalezy tak naprawde od nas samych i naszego nastawienia w danej chwili do swiata i otoczenia ,oczywiscie sa tez inne czynniki ktore skracaja lub tez wydluzaja dzialanie coaxilu np pogoda dieta itd ,wiem z wlasnego doswiadczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: Zoltanku? Awanturko? 24.01.10, 17:46 fikato24 napisała: > jedna tabletka dziala srednio 1-4 godzin i to by sie nawet zgadzalo z moimi obserwacjami wystepowania skutkow ubocznych dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 14:22 Po co Ci odpowiedzi innych forumowiczów? Na każdego może działać inaczej, wniosków statystycznych z tego nie wyciągniesz (za mała próba, poza tym chyba badań statystycznych nie prowadzisz) a wnioski z pojedynczych doświadczeń forumowiczów na niewiele Ci się przydadzą bo z Tobą może być zupełnie inaczej. Jednym słowem - weź - a przekonasz się sama jak działa. (pewnie w ogóle nie działa - za małe stężenie leku we krwi, przeważnie organizm przez jakiś czas musi się lekiem nasycać, jak jest w wypadku coaxilu - nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 15:20 coaxil też jest lekiem antydepresyjnym i nie działa, jak np. relanium - doraźnie. nie ma tak, że weźmiesz sobie antydepresjak - tu : coaxil i od razu zadziała. jest, jak Awanturka mówi - organizm potrzebuje czasu, by nasycić się lekiem, dlatego, w wypadku antydepresjaków, o ich skuteczności lub nie, możemu mówić dopiero po paru tygodniach. a wzięcie potem jednej czy zaniechanie jednej tabletki, nie ma znaczenia, bo to nie benzodiazepina. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 17:44 awanturka napisała: > Po co Ci odpowiedzi innych forumowiczów? > > Na każdego może działać inaczej, wniosków statystycznych z tego nie wyciągnies > z (za mała próba, poza tym chyba badań statystycznych nie prowadzisz) liczylam na to, ze znacie takie wlasnie badania > (pewnie w ogóle nie działa - za małe stężenie leku we krwi, przeważnie organizm > przez jakiś czas musi się lekiem nasycać, jak jest w wypadku coaxilu - nie wie > m) z tego co powiedziala psychiatra, w przypadku coaxilu nie jest tak, ze poziom stezenia jest mniej wiecej staly, tylko w kilka godzin po zazyciu zdecydowanie spada na forum chcialam wlasnie zapytac o bardziej dokladne okreslenie niz kilka godzin Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: jak dlugo dziala coaxil? 25.01.10, 01:34 nie wiem czemu nikt nie chce ci wprost odpowiedziac albo jak już ci odpowiada to chyba nie na temat. coaxil zaczyna działać przy regularnym braniu - po ok. 10 dniach. U mnie zaczął działać po tygodniu. żeby działał trzeba go brać regularnie - ja brałem 2 razy dziennie. starczyło. bezpośredniego efektu po wzięciu tabletki nie odczuwałem - i tak podobno ma być. antydepresanty nie wywołują uzależnienia bo branie nie kojarzy się z natychmiastowym efektem. w ogóle to jest lek na mała albo średnią depresję i nie u wszystkich działa.... Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 25.01.10, 09:50 jjr44 napisał: > nie wiem czemu nikt nie chce ci wprost odpowiedziac albo jak już ci odpowiada t > o > chyba nie na temat. tez tego nie rozumiem dziekuje za post w > ogóle to jest lek na mała albo średnią depresję czyli cos dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: jak dlugo dziala coaxil? 25.01.10, 18:31 mnie ten lek bardzo pomógł i jednocześnie nie miałem żadnych przykrych efektów ubocznych. czasami suchość w ustach i tyle. jedna rzecz mi pozostała: przez cały okres brania budziłem się rano bez problemu, co było dla mnie lekko szokujące bo zawsze byłem śpiochem a w dodatku jak miałem depresję to już w ogóle nie bylem w stanie rano wstać. później nawet jak już nie brałem to miałem nawyk rannego wstawania i nawet w nawrotach depresji miałem nawyk rannego wstawania (pożądane jak człowiek pracuje ;-) inna sprawa ze jeśli nie wstałem rano to już nie wstałem w ogóle do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 16:45 ja nei wiem czy po coaxilu to wogóle coś poczujesz Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 17:41 najlepsza odpowiedz, dzieki a ogolnie uwazam sie przede wszystkim za aktorke Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 20:00 a no to masz że tak powiem szerokie pole do popisu:) tak serio serio coaxil to najłagodniejszy z antydepresantów, nie ma sensu brać go równo co 8 godzin zrywając się np w środku nocy, bo to nie antybiotyk , te mniejsze wahania stężenia go we krwi ne mają aż takiego wpływu na samopoczucie. ważne żeby brać przez dłuższy czas kilku tygodni nie robiąc przerw np dwudniowych bo się zapomniało i nie kombinując z dawkami i poczekać co z tego wyniknie. Może się okazać lekiem trafionym. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 20:39 lucyna_n napisała: te > mniejsze wahania stężenia go we krwi ne mają aż takiego wpływu na samopoczucie. piszesz to ze swojej ogolnej wiedzy o antydepresantach czy wiesz to na podstawie informacji o tym konkretnym leku? Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 23:18 Chcesz fachowej informacji -studiuj farmakokinetyke i farmakodynamike dzialania leku-okresy poltrwania - rozpady polowiczne /utrzymywanie sie metabolitow w organizmie..Wez pod uwage czy lek bierzesz w dawce terapeutycznej (okno terapeutyczne)-zeby dwie dawki wziete w krotkim odstepie czasu nie byly toxyczne. Rob co chcesz i sluchaj co ma kazdy forumowicz do powiedzenia .Ale latwiej bedzie jak zadzwonisz do swej lekarki i spytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_zacpana Re: jak dlugo dziala coaxil? 24.01.10, 23:20 pani juz podziekowalam Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: jak dlugo dziala coaxil? 25.01.10, 11:43 Nie jestem farmaceutą, piszę tylko na podstawie tego co czytam na ulotkach, co mówią mi lekarze zapisując leki, co odczuwałam a jestem dobrym typem świnki doświadczalnej bo odczuwam nawet mikroskopijne dawki i miewam większość skutków ubocznych:) To dociekanie na temat biednego coaxilu jest trochę dziwne, zakrawa wręcz na jakąś obsesję, jakby to była silna chemioterapia a nie najsłabszy możliwy antydepresant. To tak jakbyś dociekała czy jak weźmieszw itaminę c w nie–co-do-sekundy zsynchronizowanym czasie to odczujesz różnicę. Po co Ci taka szczegółowa wiedza o tym konkretnie lajtowym leku? Odpowiedz Link Zgłoś