Dodaj do ulubionych

asentra i pernazyna

25.03.04, 15:03
Właśnie przepisał mi je psychiatra. Nigdy nie brałam żadnych leków tego typu.
Czy ktoś z Was je brał i może mi coś na ich temat powiedzieć? Jak działają?
Jakie mają skutki uboczne?
Obserwuj wątek
    • carlabruni Re: asentra i pernazyna 25.03.04, 15:14
      Witaj. Dla mnie asentra to świetny lek. Nie wiem jak będzie w Twoim przypadku.
      Wiem jedno nim trafi się na odpowiedni dla siebie lek trzeba niestety zjeść ich
      troche.Jeszcze jedno. Może Ci troche spaść libido, ale w moim przypadku było to
      chwilowe. Pozdrawiam Cię gorąco i życze szybkiego powrotu do zdrowia.Pa.
    • jeszp1 Re: asentra i pernazyna 26.03.04, 09:42
      Witam!
      Asentra (setralina) jest bardzo dobrym lekiem przeciwdepresyjnym i daje
      niewiele objawów ubocznych. Trochę może osłabiać libido i lekko zaburzać sen na
      poczatku leczenia. Dlatego prawdopodobnie lekarz dodatkowo zapisał promazynę,
      która wprawdzie jest lekiem antypsychotycznym ale również poprawia sen i działa
      ogólnie uspokajająco. Być może po kilku tygodniach będzie odstawiona, kiedy już
      asentra bedzie w pełni działała i organizm już się zaadaptuje.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • rawita Re: asentra i pernazyna 26.03.04, 11:04
        Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam!
        • carlabruni Re: asentra i pernazyna 26.03.04, 18:09
          Ja równiez pozdrawiam. Koniecznie napisz jak sie czujesz i czy Ci pomagają te
          leki. Zapomniałam chyba o jeszcze jednym. Przy asentrze pierwsze pozytywne
          objawy powiiny być już po tygodniu. Przesyłam Ci 10000000000 kwiatków. pa.
    • hatygrys Re: asentra i pernazyna 07.04.04, 12:18
      Ja biore Asentre od wrzesnia i uwazam, ze jest to jedna z najlepszych rzeczy,
      jakie dla siebie zrobilam. Skutki uboczne przez pierwsze dwa tygodnie: troche
      goraczki, lekkie trzesienie dloni itp. Dziala swietnie. Mam 22 lata, siedem
      ostatnich bylo nieustajacym koszmarem. teraz odkrywam, czym jest normalne
      funkcjonowanie w rzeczywistosci. Jak dziala? Troche wycisza, ale nie otepia.
      Uspokaja. Powodzenia w leczeniu
    • awanturka Re: asentra i pernazyna 07.04.04, 13:29

Ja mogę napisac cos na temat pernazyny. Jest lekiem przeciwpsychotycznym, ale stosuje sie ja również w celu "wyciszenia" emocji i obniżenia napiecia.
      U mnie zadziałała świetnie.

Dowodem na to, takim bezpośrednim, "naocznym" było to, co opiszę za poniżej.

Ze ze względu na towarzyszace mi od bardzo długiego czasu stany napiecia (tzw. "nerwy") obgryzałam nerwowo paznokcie. Walczyłam z tym nawykiem jak mogłam przez lata - bezskutecznie.

Gdy brałam pernazynę, w zupełnie nieoczekiwanie przestałam obgryzac paznokcie i osiagnęły długośc 4 cm! Tak długo je obgryzałam, że zupełnie zapomniałam, że należy je obcinac!!
      • rawita Re: asentra i pernazyna 08.04.04, 02:28
        awanturka napisała:

>
        > Ja mogę napisac cos na temat pernazyny. Jest lekiem przeciwpsychotycznym, ale
        s
        > tosuje sie ja również w celu "wyciszenia" emocji i obniżenia napiecia.
        > U mnie zadziałała świetnie.
        >

Awanturko! jaką dawkę pernazyny brałaś? ja biorę dwie tabletki wieczorem (2
        razy 0,025g),ponieważ pernazyna ma z założenia zmniejszyc moje problemy ze
        snem, i nie zauważyłam kompletnie żadnego działania. Tak jakbym zupełnie nic
        nie wzięła. A asentra faktycznie jest bardzo dobra. Po niecałych trzech
        tygodniach zażywania naprawdę poprawił się mój nastrój. Pozdrawiam!
    • uri_ja Re: asentra i pernazyna 08.04.04, 07:20
      brałam, ale krótko, na mnie nie zdążyły zadziałać,ale to NIC NIE ZNACZY!!! ja
      byłam w takim stanie, że...lepiej nie pisać. asentra podobno skuteczna.
      Pozdrawiam.
      myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam!
      stary dowcip, wiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka