Dodaj do ulubionych

asentra/sertagen

13.01.11, 09:05
Dziś w aptece nie było asentry wiec zaproponowano mi zamiennik- sertagen. I tu szok! Za 2 opakowania zapłaciłam 7 złotych! Skoro to ta sama substancja to o co chodzi w tych cenach? Rozumiem też że działanie ma to samo??? Troche się boje takiej "zamiany". I dlaczego lekarze przepisują takie drogie leki???
Obserwuj wątek
    • edytunia86 Re: asentra/sertagen 13.01.11, 09:28
      Nie wiem.
    • wyjdeztego Re: asentra/sertagen 14.01.11, 07:21
      no jak bedzie dzialac, to super, ale na mnie generics nie dzialaly jak bralam lexapro... moje leczenie jest tez za drogie, niedlugo zbankrutuje pewnie na tym...
    • mal-sia Re: asentra/sertagen 23.01.11, 23:27
      ania_i_ja napisała:

> Dziś w aptece nie było asentry wiec zaproponowano mi zamiennik- sertagen. I tu
      > szok! Za 2 opakowania zapłaciłam 7 złotych! Skoro to ta sama substancja to o co
      > chodzi w tych cenach? Rozumiem też że działanie ma to samo??? Troche się boje
      > takiej "zamiany". I dlaczego lekarze przepisują takie drogie leki???
      to jest to samo-lekarze pisza Ci te drogie ,bo nie mowią o tanich,bo po co.......a ludzie płaca....
      • canoine Re: asentra/sertagen 25.01.11, 02:03
        nie ma reguły, mi całkiem często lekarze różnych specjalności, z jakimi zdarza mi się styknąć od czasu do czasu, przepisują wersje tańsze, ew. tłumaczą różnicę w działaniu tego czy tamtego leku i pozostawiają rzecz do wspólnego uzgodnienia.. dziś psych też przepisał mi jeden z tańszych odpowiedników tej samej substancji, a za wizytę płaciłam całkiem niemało i mógł przecież uznać, że bez różnicy, bo mnie stać, skoro przyłażę prywatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka