Dodaj do ulubionych

coraz gorzej się czuje

10.04.04, 21:05
No niestety. Trzeba czekać aż fluoksetyna zacznie działać. A tymczasem ja czuje sie coraz gorzej. Coraz trudniej jest mi radzić sobie z chęcią samobójstwa. Obręcz na gardle zaciska się coraz mocniej, coraz trudniej mi się na czymś skoncentrować, coraz gorzej śpie (a można wogóle gorzej)? W skrócie coraz bliżej mam do dna i nie wiem, naprawde nie wiem czy sobie poradze i co robić.
Obserwuj wątek
    • carlabruni Re: coraz gorzej się czuje 10.04.04, 22:31
      Droga proi trzymaj sie. Myślamijestem przy Tobie. Przezwyciężysz to!!!Jeszcze
      będzie dobrze, jeszcze będzie pięknie. Uwierz mi!!! Pozdrawiam. Pisz jak coś...
      • proximano Re: coraz gorzej się czuje 11.04.04, 08:36
        Choruje na ChAD. Jak w moim przypadku będzie dobrze i pięknie to będzie zbyt dobrze i zbyt pięknie. Albo depresja albo mania. Dno. Żeby już wreszcie było normalnie, ech...
        • parafon Re: coraz gorzej się czuje 11.04.04, 08:44
          Ja też mam same doły, ale wierzę, że to przejdzie. Wiara w to trzyma mnie przy
          tym p.... padole. Zacznij wierzyć, że będzie lepiej, a będzie lepiej. To
          najlepsza terapia. Na tym forum tego mnie nauczyli.
          Pozdrawiam i życzę wesołych jajek
          Adam
        • carlabruni Re: coraz gorzej się czuje 11.04.04, 11:05
          Pisząc, że będzie dobrze i pięknie miałam właśnie na mysli to, że bedzie
          normalnie, że będziesz jeszcze normalnie cieszyc się życiem. Z całego serca Ci
          tego życze. Trzym się.
    • tinu Re: coraz gorzej się czuje 11.04.04, 10:57
      Ja też czekam na działanie flu.
      - trzęsie mną. i w środku i na zewnątrz - np. macham nóżką i nie moge przestać,
      nawet jak sie ludzie gapią
      - spanie - mogę 23 h na dobę + zmęczenie + budzenie się o różnych dziwnych
      porach + koszmary
      - ciężko kontaktować się z innymi - wolałabym być sama (mam ich wszystkich
      dość) - a tu jeszcze święta - jak ja nie znoszę świąt ...
      - niemoc do robienia czegokolwiek (jeśli coś robię to mechanicznie - wysiłek
      umysłowy wykluczony)
      - natrętne myśli krążące wokół ostrych przedmiotów, wizje krwi (mojej) na jawie
      i we śnie (mojej i cudzej)
      - poczucie wyobcowania (jak za najlepszych odlotów), mówienie do siebie,
      gonitwa w głowie.

To moze nawet nie jest gorzej niż bez leków - teraz to wszystko co było pod
      spodem wylazło a ja tego nie mogę tak dobrze kontrolować. Nie ma hamulca.

Co jest lepiej? - Już się tak nie boję.
      Chyba jednak po (fu)świętach pójdę do mojej doc.

Ścisku - Ścisku
      T.
      • proximano Re: coraz gorzej się czuje 11.04.04, 13:37
        tinu napisała:

> Ja też czekam na działanie flu.
        > - trzęsie mną. i w środku i na zewnątrz - np. macham nóżką i nie moge przestać,
        >
        > nawet jak sie ludzie gapią
        > - spanie - mogę 23 h na dobę + zmęczenie + budzenie się o różnych dziwnych
        > porach + koszmary
        > - ciężko kontaktować się z innymi - wolałabym być sama (mam ich wszystkich
        > dość) - a tu jeszcze święta - jak ja nie znoszę świąt ...
        > - niemoc do robienia czegokolwiek (jeśli coś robię to mechanicznie - wysiłek
        > umysłowy wykluczony)
        > - natrętne myśli krążące wokół ostrych przedmiotów, wizje krwi (mojej) na jawie
        >
        > i we śnie (mojej i cudzej)
        > - poczucie wyobcowania (jak za najlepszych odlotów), mówienie do siebie,
        > gonitwa w głowie.

Qwa, ja mam dokładnie to samo, pomijając sen, ja z kolei prawie nie śpie. A jak już śpie to mi sie śnią koszmary. Reszta jak powyzej. żeby nie myślec (gonitwa myśli) czytam ksiązki z których i tak po 3 stronach nie pamiętam co była na pierwszej. Może tylko nie gadam do siebie, pewnie nie mam nic interesującego do powiedzenia ;)
    • emarcki Re: coraz gorzej się czuje 11.04.04, 11:33
      Witam Cię Proximano!
      Zaczekaj, nie grzęźnij w dnie, zanim - to poślę Ci trochę mailem.
      Trzymaj się

• adilp Re: coraz gorzej się czuje 11.04.04, 12:30

...Rzeczą ludzką jest błądzić, rzeczą głupców - trwać w błędzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka