cafe_lorafen 17.04.04, 23:20 Od kiesy odstawilam leki to za cholere nie moge spac. A wszyscy na psychotropach juz lulaja kurcze :( No pogadajcie ze mna ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:28 Ja też nie śpię. Jestem do usług. abdon Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:31 No tak, ale mnie sie juz uruchomily wszystkie kompleksy, ze ze mna nie ma o czym gadac i juz nie wiem co powiedziec :( I jakos mi sie tak smutno zrobilo :( Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:35 Co dzisiaj robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:38 Zrobilam postep i poszlam sama na spacer - ale osiagniecie co ? Oczywiscie kupilam sobie opakowanie Afobamu, wiec mialam po co, ale to juz cos. Chcialabym juz nie miec lękow i nie wracac na zaden oddzial. Ostatnio jest troche lepiej, chociaz w tej chwili trzese sie strrrrrrasznie. A Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:40 Więc jednak coś zrbiłas. Przy Twoim samopoczuciu, to wcale nie tak mało. Czy odczuwasz teraz lęk? Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1001 Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 18:05 cafe lorafen,zastanawiam mnie jedno skoro nadal masz leki to dlaczego odstawilas leki tzw.podstawowe czyli antydepresanty? na afobamie lub temu podobnym daleko nie zajdziesz,wiem to z wlasnego doswiadczenia sama odstawilam doxepin sadzac ze jestem juz zdrowa okazalo sie jednak ze za szybko i choroba wrocila.Musisz zastanowic sie czy dobrze robisz,ja postanowilam teraz brac lek dopoty dopoki naprawde nie wyzdrowieje nawet gdyby mialo to trwac dlugo, najwazniejsze jest dla mnie zycie bez leku w jako takim komforcie o ktorym juz dawno zapomnialam jak smakuje,pozdrawiam i przemysl Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:41 ja też nie śpię jeszcze, bo się Morfeusz coś ociąga z wizytą.. ostatnio jakoś znów nawala.. to możemy pogadać - o czym chcesz, o czymkolwiek :) p.s. abdon - co Ty tak buszujesz po nocach ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:43 abdon - no wlasnie mam lęki, ale walcze zeby nie wziac Afobamu. nevada :) O Jezzzu jak mi sie palic chce, ojej. Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:46 Dobrywieczór Newado! Dlaczego do mnie się nie odzywasz? Ja tak buszuj e już od lat, tyle że dopiero od paru miesięcy mam internet. Lorafen! Pytałem czy się boisz Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue do abdona 18.04.04, 00:07 nie odzywam się, bo niewiele mądrego mam chyba do powiedzenia.. miałam przemyśleć parę rzeczy, ale moje myśli to w innym kierunku i jakoś nie wyszło.. ale odpowiedziałam na Twój ostatni list przed wyjazdem! :) tymczasem możemy pogadać nieco na forum.. :) bo ja chyba nieprędko znajdę odpowiedzi na Twoje pytania.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:45 ja też nie śpię jeszcze, bo się Morfeusz coś ociąga z wizytą.. ostatnio jakoś znów nawala.. to możemy pogadać - o czym chcesz, o czymkolwiek :) p.s. abdon - co Ty tak buszujesz po nocach ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_hyde Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:47 Ja nie śpię.Dziś gołota bije w bambus.Zamierzam zaczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:48 abdon - nie rozumiem jaka roznica ? No jezeli mam lęki to znaczy, ze sie boję, czy tak ? Chyba, ze znowu cos pokrecilam. Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:49 Lorafen, dlaczego się nie odzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:50 no, ale przeciez ja sie odzywam :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:51 Czy ja jestem niewidzialna ? Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:55 o, a teraz abdon sie nie odzywa do mnie, bo pewnie nie ma ze mna o czym gadac :( Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:57 UrwAła mi się łączność. Lorafen nie masz papierosów. Internetem nie mogę przesłać niestety. Sam dymię jak komin. Dlaczego nie bierzesz Lofabemu? Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 17.04.04, 23:59 Mam papierosy, ale tu obok spi dzidzius, wiec nie bede przy nim palic, a nie chce mi sie wychodzic na klatke. Pewnie przed snem nie wytrzymam i pojde. Lorafenu nie biore, bo przeciez nie moge jechac na tym cale zycie, jak sie lepiej czuje odstawiam. A Ty bierzesz cos ? Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 00:07 no dobra, skoro sobie poszliscie to i ja mykam, pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue ciągle jestem... 18.04.04, 00:10 i nigdzie nie poszłam tylko mi komp nawala i się buntuje :( ale jeśli zniknęłaś - to mam nadzieję, że zaśniesz i może nawet przyśni Ci się coś miłego :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 00:09 Witajcie Mary Nocne !!! Mnie psychotropy nigdy nie usypiały , jedynie benzodwuazepiny , ale od tego badziewia jestem odtruta , więc ze spankiem różnie Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 00:10 Lorafen! Komputer wolno pracuje, jakieś kłototy z siecią. Pokręciłem nazwę leku. Zażywałem krotko lorafen, ale lekarz nie chce mi go zapisywać. Biorę Tisercin 25 mg. Nie tylko usypia, ale przedłuża sen Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 00:16 Już przyspieszył. Nevada jesteś jeszvcze? Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain A jakieś psychotropy usypiają? 18.04.04, 00:20 Mnie nie chciała powalić nawet potrójna dawka nasennego, który mi przepisała lekarka:( A więcej to już brać się bałem. Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: A jakieś psychotropy usypiają? 18.04.04, 00:25 randybvain napisał: > Mnie nie chciała powalić nawet potrójna dawka nasennego, który mi przepisała > lekarka:( > A więcej to już brać się bałem. Z nasennych leków usypiał mnie dormicum , ale na dłuższą metę bałam się go. A z przeciwdepresyjnych lerivon Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue jestem... 18.04.04, 00:32 tylko mój komputer strasznie marudny dzisiaj :( prawie tak, jak ja ;) ale zrestartowałam i może będzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
angharad Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 00:36 Jesteście jeszcze? Przełamałam się i piszę: Też nie mogę spać. Ale chyba trochę z innego powodu. Ja sobie ODMAWIAM spania, chociaż mogłabym i chciała. Czy ktoś z was tak ma? angharad Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue witaj angharad :) 18.04.04, 00:41 a dlaczego sobie tego odmawiasz, jeśli można? był taki czas, że nie mogłam spać - na początku ot tak po prostu, ale potem też zdażało mi się unikać spania, bo nawet w snach prześladowały mnie myśli samobójcze i zaczęłam się bać spania i nocy w ogóle.. ale teraz mam prochy na uspokojenie wieczorem isypiam wcale nieźle - tylko ostatnio coś się troszkę pokopało :) Odpowiedz Link Zgłoś
angharad Re: witaj nevado:)) 18.04.04, 00:53 Trochę to chaotycznie wyszło. Też chciałam zacząć od "Witajcie", ale skupiłam się bardziej na tym, żeby wogóle coś wykrztusić. Witajcie więc i Witaj Nevado! Ja sobie wielu rzeczy odmawiam. Nie tylko spania. Ale od spania chyba się zaczęło. Szkoda mi czasu, boję się że nie zdążę, tak jakbym miała do wykonania plan, a czasu na niego zawsze za mało. To jest jakaś fatalna forma perfekcjonizmu. Potrafię siedzieć po nocy i sprzątać w mieszkaniu, do "błysku", a zawsze nie dość, albo czekać kiedy pralka skończy pranie, żeby je rozwiesić. Nie mówię o poważniejszych zadaniach, bo wtedy uważam po prostu moje niespanie za uzasadnione. Co z tym robić? To postępuje. Właściwie czasami chciałabym nie móc spać. Miałabym chociaż wymówkę, że to siła wyższa. A ja piję kawę za kawą, żeby nie spać, a później chodzę rozbita cały dzień, przysypiam na stojąco i takie tam. A to wszystko na własne życzenie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue [...] 18.04.04, 01:31 to ja nie wiem co na to poradzić niestety.. :( bo u mnie to było odwrotnie - nie mogłam spać to próbowałam się czymkolwiek zająć, żeby nie dopadła mnie panika, czarne myśli i żeby po prostu nie zwariować.. :) sama wiesz, że powinnaś nieco odpuścić - ale to pewnie łatwo powiedzieć, szczególnie komuś, kto z pedanterią niewiele ma chyba wspólnego :) a może tak: jeśli nie śpisz, to potem jesteś padnięta - a w tym stanie na pewno nie zrobisz nic porządnie, co powinno przemówic jakoś do Twojego perfekcjonizmu.. mam nadzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylanov1 Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 00:39 Cześć, ja jeszcze nie śpię, bo jeszcze nie jestem na psychotropach. Mam nadzieje, że nie będę - dowiem się w środe, bo wówczas mam wizytę u lekarza. Jestem tu nowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Ty też witaj Sylanov :) 18.04.04, 00:44 chociaż bardziej bym cieszyła ze spotkania o "normalnej" porze... całe tłumy nieśpiących po nocach.. :( od dawna masz kłopoty ze snem? i trzymam kciuki za Twoją wizytę :) - ja po swojej dostałam prochy na uspokojenie na wieczór i pomagają zasnąć.. tylko ostatnio jakoś mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: szkoda... 18.04.04, 00:51 nevada wiesz jeszcze sie chyba zdaze w zyciu wyspac, a Ty czemu nie spisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: szkoda... 18.04.04, 00:57 nawet nie wiem - Morfeusz się cos ociąga.. :/ mam nadzieję, że się znów nie obraził! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: szkoda... 18.04.04, 01:00 No to najwyzej sie rano wyspisz, a ja mam codziennie pobudke 5 - 6 rano. Dobrze, ze juz jestem zapisana do lekarza, bo chyba jednak bez leków za dobrze nie funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: szkoda... 18.04.04, 01:04 fakt - dobrze, że jesteś zapisana :) a co do pobudki to niezależnie kiedy zasnę i tak budzę się zawsze krótko przed 6 rano - jakbym miała budzik w glowie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: szkoda... 18.04.04, 01:06 Tak sama z siebie ? Przeciez to srodek nocy ? :) Chcesz Afobam ? Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: szkoda... 18.04.04, 01:17 ano - tak sama z siebie :) i nie wiem czemu.. wcale nie środek nocy, bo jasno już wtedy :) a na wieczór to mam Chlorprothixen i nawet żeśmy się polubili :) uspokaja, odsyła Pana Lęk tam skąd przyszedł i pozwala zasnąć.. no tylko ostatnio jakoś mniej.. :) ale Ty może weź już ten Afobam i brykaj lulu :) miłych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinja W nocy czuję się lepiej 18.04.04, 01:07 niż w dzień , jestem odprężona , spokojna , lubię gdy jest cicho i ciemno , a Wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: W nocy czuję się lepiej 18.04.04, 01:09 vinja w nocy slychac wszystkie dzwieki lepiej, jakis szmer i juz panika, ze zwariowalam, ze on pochodzi z mojej glowy. Zatem ja tam wole dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: W nocy czuję się lepiej 18.04.04, 01:12 cafe_lorafen napisała: > vinja w nocy slychac wszystkie dzwieki lepiej, jakis szmer i juz panika, ze > zwariowalam, ze on pochodzi z mojej glowy. Zatem ja tam wole dzien. Pamiętam ...przechodziłam to , teraz już tak nie mam , za to inne atrakcje się pojawiają - boje się ranków , boję się nadchodzącego dnia ...co przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: W nocy czuję się lepiej 18.04.04, 01:23 a mnie po ponad 3 miesiącach bezsenności i prawie każdej nocy walce z myślami samobójczymi co wieczór dopada Pan Lęk.. też kiedyś lubiłam noce - tę tajemniczą ciemność i spokój.. a potem zaczęłam się ich bać i jak tylko robi się ciemno zaczyna się drżenie rąk, ścisk w gardle i takie tam.. a czasem to jedna wielka panika, jak nie zdążę na czas wziąć tabletki :/ zdecydowanie wolę poranki - ten moment zaraz po przebudzeniu, zanim jeszcze dotrze do mnie rzeczywistość... Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:05 Chyba jednak wezme afobam, bo Pan Strach znowu przychodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:25 Jeszcze nie śpicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_hyde Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:27 abdon napisał: > Jeszcze nie śpicie? > Nie,a jak się naczytałem o tym "Panu Lęku" co przychodzi to już chyba nie zasne. Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:28 Nie Abdonie , zaczaruj , może sen na Nas spłynie... Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:31 Wysyłam siecią specjalne promienie usypiające. Mógł to robić Nowak cudotwórca z Podkowy Leśnej, mogę i ja!(On posługiwał się telewizją) Odpowiedz Link Zgłoś
angharad Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:29 Niech mi ktoś karze! Albo lepiej nie, bo tym bardziej nie pojdę. Jutro (dzisiaj) mam wstać o 6.00 i jechać daleko samochodem. Niech mi ktoś coś zrobi, żebym poszła spać. proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:34 Wydaję rozkaz pod groźbą banicji z forum Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:36 Marsz spać !!! Bo tu straszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:38 He, he, to ja straszę Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:46 hej , co to za chrapanie przed monitorem ?!!! Ktoś tam słyszę zwalił się już z krzesła ! Odpowiedz Link Zgłoś
angharad Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:47 To nie ja niestety. Nie taki widać Abdon straszny jak go malują... Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:49 angharad napisała: > To nie ja niestety. Nie taki widać Abdon straszny jak go malują... A pójdziesz Ty !!!! No już !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue no jakoś ciągle nie... :( 18.04.04, 01:49 choć oczka powoli zaczynają się jednak kleić, więc może niedługo uda się zasnąć.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: no jakoś ciągle nie... :( 18.04.04, 01:50 A ja jeszcze muszę wyjść z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: no jakoś ciągle nie... :( 18.04.04, 01:52 abdon napisał: > A ja jeszcze muszę wyjść z psem. OOOO !!! To ja wyjrzę oknem , żeby Cię zobaczyć > Odpowiedz Link Zgłoś
angharad Re: no jakoś ciągle nie... :( 18.04.04, 01:57 vinja napisała: > abdon napisał: > > > A ja jeszcze muszę wyjść z psem. > > OOOO !!! To ja wyjrzę oknem , żeby Cię zobaczyć A jesteś aby na tyle silna psychicznie, żeby znieść ten widok? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:56 Zobaczysz Mr Hyde'a z psem. O tej porze zamieniam się w Mr Hyde'a, bo jestem dr Jackyl'em Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:57 abdon napisał: > Zobaczysz Mr Hyde'a z psem. O tej porze zamieniam się w Mr Hyde'a, bo jestem dr > > Jackyl'em > z psem Baskervildów oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 01:59 Nie. Z małym, białym kundelkiem w czarne łatki. Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 02:02 abdon napisał: > Nie. Z małym, białym kundelkiem w czarne łatki. ale to musi być bestia... Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 02:08 pewnie że bestia. Dla pozoru jest taki mały.Dla niepoznaki ma łatki. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue a do świtu coraz bliżej... 18.04.04, 02:07 i coraz mniejsze szanse, żeby się wyspać.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: a do świtu coraz bliżej... 18.04.04, 02:09 nevada_blue napisała: > i coraz mniejsze szanse, żeby się wyspać.. :/ o cholera , masz rację , ja odpadam , spróbuję dowlec się do łóżka , jak nie wrócę za 10 minut - znaczy się zasnęłam Papa Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: a do świtu coraz bliżej... 18.04.04, 02:10 no to kolorowyh snów :) ja się chyba przejdę po nożyk.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: a do świtu coraz bliżej... 18.04.04, 02:11 Nevada! Zostaliśmy sami na platzu Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: cóż począć - taki los... 18.04.04, 02:18 Przepraszam, ale pies czeka. Muszę odejsć. Życzę Ci Nevada, żebyś jednak zasnęła. Ja ubiegłej nocy prawie nie spałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: cóż począć - taki los... 18.04.04, 02:29 i chwała Ci za to, że się wreszcie nad zwierzakiem zlitowałeś! ;) jeśli mnie tu nie będzie, jak wrócisz, a nadal nie będziesz mógł spać to możesz mi skrobnąć maila - odkurzę w końcu swoją skrzynkę! :) tylko nie zmuszaj zbytnio do myślenia proszę kolejnymi pytaniami - jeszcze przez ostatnie nie przebrnęłam, a już tysiac innych myśli się kołacze po czaszce.. :) mimo wszystko życzę Ci jednak spokojnej nocy i kolorowych, miłych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: a do świtu coraz bliżej... 18.04.04, 02:13 abdon napisał: > Nevada! > Zostaliśmy sami na platzu ...jeszcze dogorywam... Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue żadne "dogorywam" tylko brykaj lulu :) 18.04.04, 02:15 i niech Ci się przyśni coś miłego :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: żadne "dogorywam" tylko brykaj lulu :) 18.04.04, 02:17 nevada_blue napisała: > i niech Ci się przyśni coś miłego :) już ja wiem co mi się przyśni- taka mała bestia z czarnymi łatkami , będzie mnie kąsała i podgryzała , bo jej pan wysikać się nie daje... Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: żadne "dogorywam" tylko brykaj lulu :) 18.04.04, 02:23 abdon coś zamilkł, więc może poszedł już na ten spacer.. :) a ta bestia to niech Cię nie kąsa - może uda się jakoś ugłaskac? :) no zmykaj już do łóżeczka! ja jeszcze może coś zjem, potem umyję ząbki, pobawię się nożykiem i moze coś sobie zanotuję na kostkach.. :) najlepiej przepis na dobry, spokojny sen :) i liczę, ze jednak dziś zasnę.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 17:22 oj jak marzę o tym,by mi się chciało spać:(... przewracam się z boku na bok,serce wali,jeszcze nie korzystałam z kompa w nocy,nie mam do tego głowy. dzisiaj śniło mi się,że jestem Matką Boską,która rodzi Jezusa.dokładnie widziałam swój poród,najpierw dziecko,potem łożysko...KOSZMAR!!! to skutek brania zolafrenu. marzę o normalnym spokojnym śnie. wiem,że i tak nikt nie zauważy mojej wypowiedzi,ale se popisałam. pozdrówka dla Was nieznanych mi jeszcze osób. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 17:27 Zaraz zaraz bierzesz zolafren ? To dlaczego mnie sie takie rzeczy nie snia ? P.S. Jezeli moge spytac to na co, bo ja na zab. dysocjacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 17:32 a ja tam wiem na co...psychiatra powiedział,że to na depresję,na lęki nocne.biorę to świństwo o 20 wieczorem.po dwóch godzinach jestem ab... nieraz śpię słodko,ale większość snów mam poprzerywanych i przerypanych,przewracam się z miejsca na miejsce przez całą noc,pocę się strasznie choć bym spała nago.jak nie wezmę tego świństwa nie mogę zmrózyć oka przez całą noc Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 17:51 Od dawna zażywam 25 mg tisercinu przed snem. Jedyny lek, który przedłuża mi sen i wbrew temu co napisał prof. Jeszp1 nie czuję następnego dnia oszołomienia. Oszołomienie odczuwa się tylko przez krótki okres, potem dobrze się toleruje. Może lekarz Wam zapisze? To stary lek, który w dużych dawkach stosowano w hipomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 18.04.04, 18:46 abdon ale ja musze przez noc czuwac czy cos zlego sie nie stanie i czekac az zwariuje chociaz podobno drugi raz zwariowac nie mozna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
angharad Zdrada! 20.04.04, 01:55 A ja chcem, ale nie chcem i mogem, a nie mogem. A wszyscy oprócz Vinji to zdrajcy! Najpierw piszą, podpuszczają, człowiek myśli, żę nie on jeden, a później grzeczniutko do łózia i spaciulki. Zdrada jednym słowem. A fe! neładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Zdrada! 21.04.04, 01:21 angharad napisała: > A ja chcem, ale nie chcem i mogem, a nie mogem. A wszyscy oprócz Vinji to > zdrajcy! Najpierw piszą, podpuszczają, człowiek myśli, żę nie on jeden, a > później grzeczniutko do łózia i spaciulki. > > Zdrada jednym słowem. A fe! neładnie! Czuję się jak ostatni wojownik , trzymający się kurczowo monitora - nie odejdę - słychać stłumiony mój szept ( patrz: cisza nocna) Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Zdrada! 21.04.04, 01:54 vinja napisała: > angharad napisała: > > > A ja chcem, ale nie chcem i mogem, a nie mogem. A wszyscy oprócz Vinji to > > > zdrajcy! Najpierw piszą, podpuszczają, człowiek myśli, żę nie on jeden, a > > > później grzeczniutko do łózia i spaciulki. > > > > Zdrada jednym słowem. A fe! neładnie! > > Czuję się jak ostatni wojownik , trzymający się kurczowo monitora - nie odejdę > - > słychać stłumiony mój szept ( patrz: cisza nocna) > I odchodzę z placu boju , ale przyłbicę gdzieś wcięło... Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Zdrada! 21.04.04, 02:01 zoltanek napisał: > Ja będe trzymał warte. Trzym więc bohaterze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Zdrada! 21.04.04, 02:51 vinja napisała: > zoltanek napisał: > > > Ja będe trzymał warte. > > Trzym więc bohaterze !!! Otwieraj oczy Zoltanku , trzymaj pion ! Odpowiedz Link Zgłoś
vervaine Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 20.04.04, 04:50 a ja się budzę o 3-4 i zwijam z bólu ze strachu przed nadchodzacym dniem Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: wszyscy spia ? a mnie sie nie chce... 21.04.04, 12:18 jednak wywaliłam wszystkie leki i próbuję bez nich funkcjonować i cieszę się ,że wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu zasnęłam bez zolafrenu.radzę wszystkim,którzy nie mają ciężkiej depresji,zrobić to samo i zamiast leków stosować wysiłek fizyczny plus psychoterapia.pozdrówka:-) Odpowiedz Link Zgłoś