Dodaj do ulubionych

psychiatra - leki

11.01.11, 00:59
Czy jest możliwe, aby psychiatra wypisał recepty po jednej, góra dwóch wizytach? Potrzebuję pomocy, nie daję już rady, jedyne co przynosi mi ulgę, to gdy się tnę, ale powoli zaczynam przerażona, nie chcę mieć blizn na całym ciele.
Niestety ze względów finansowych odpada jakakolwiek psychoterapia czy inna forma dłuższej pomocy.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: psychiatra - leki 11.01.11, 02:25
      psychiatra wypisuje leki natychmiast jeżeli uzna że jest taka potrzeba.
    • berta-live Re: psychiatra - leki 11.01.11, 04:56
      Oczywiście, że tak. Od razu na pierwszej wizycie dostaje się leki. Problem tylko w tym, że one nie działają od razu i trzeba niekiedy nawet kilka tygodni poczekać na efekt. Ale jak jesteś w takim stanie jak piszesz, to zapewne dostaniesz jakiś uspokajacz do doraźnego zażywania zanim inne leki zaczną działać.
    • awanturka Re: psychiatra - leki 11.01.11, 13:03
      Jest też psychoterapia w ramach NFZ. Nie zawsze dostępna, ale jednak. Zadzwoń do NFZ i zapytaj albo wejdź na ich stronę (woj. w jakim mieszkasz) i tam poszukaj. Cięcie to przeważnie wynik zaburzeń osobowości a to leczy się przede wszystkim psychoterapią
    • melazja Re: psychiatra - leki 11.01.11, 21:19
      ninth_disease idź do psychiatry najszybciej jak to możliwe, jeśli będą długie terminy powiedz, że nie możesz tak długo czekać.

Na razie najważniejsze, żeby wyrwać się z dołka. Psychoterapia pewnie też będzie konieczna, ale jak się lepiej poczujesz, na razie się tym nie przejmuj.
      • ania_i_ja Re: psychiatra - leki 11.01.11, 21:51
        U mnie w poradni są dość długie terminy oczekiwań do psychiatry, ale jak jest ze mną bardzo źle to Pani w rejestracji zapisuje mnie do mojej lekarki natychmiast! No ale to zależy od poradni no i człowieka który siedzi w rejestracji. U mnie akurat nie ma z tym problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka