16.04.06, 21:49
lekarz przepisal mi zoloft, podobno dobry, bezpieczny nie ma skutkow
ubocznych zbyt duzo ale ja i tak sie boje zazywac. czy macie z nim jakies
doswiadczenia? jak sie po nim czuliscie, czy nastapila poprawa? dzieki za
odpowiedz
Obserwuj wątek
    • frygamfs Re: ZOLOFT 16.04.06, 22:01
      poczytaj sobie posty o stimuloton, bo to tańszyu odpowiednik i w ogóle o ssri
      • suchyxxx Re: ZOLOFT 16.04.06, 22:04
        ogólnie dobry zoloft ale z pocztklu jak większość leków ssri może powodować
        objawy uboczne ale potem jest lepiej,.dyużo lepiej.Jednym pomaga w lękach i
        nerwicahc a innym co mają depresję i chcieliby mieć więcej energii niestety nie
        daje zbyt wiele na dłuższą metę.Jeżeli jesteś cierpliwa to lek będzie dobry ale
        trzeba czasu nieraz kilku miesięcy zanim choroba ustąpi w jakimś stopniu.Jest to
        lek raczej delikatny tzn. mocno działa na depresję lęki itp ale ma mało objawów
        ubocznych zazwyczaj i nie zmienia aż tak psychiki znaczy nie przymula i nie
        odbija po nim.
        • lilivith Re: ZOLOFT 19.04.06, 22:39
          dzieki za informacje. wzielam dzisiaj pierwsza pigulke (50mg) rano i po paery
          godzinach myslalam ze odlece, zawroty glowy, scisk krtani, szum w uszach ,
          drzenie rak, poczucie odrealnienia. Spanikowalam i przez dlugi czas walczylam z
          atakiem paniki. teraz jest lepiej chociaz teraz boje sie zazywac druga dawke:(
          kurcze chociaz znajac siebie to wcale nie musialo buc po leku ale moja
          histeryczna wyobraznia tak zareagowala. mam nadzieje ze bedzie lepiej:(
          • lucyna_n Re: ZOLOFT 19.04.06, 22:46
            z początku jak najbardziej możesz sie wspomóc czymś przeciwlękowym, jeżeli psych Ci nie zapisał, to
            zadzwoń i powiedz o tym jak sie czułaś po tej dawce i niech Ci cos zapisze.
          • mirka68 Re: ZOLOFT 19.04.06, 22:48
            ja biore zoloft od 16 marca

ale zaczynałam od dawki 25 mg przez 2 tygodnie , nastepnie dawka 50mg , teraz
            jestem juz na dawce 100mg

jest o wiele , wiele lepiej

szczerze mowiaxc nie miałam zadnych objawow ubocznych oprocz minimalnego
            przymulenia

dawka 50mg napewno daje troche wieksze objawy uboczne
            • mirka68 Re: ZOLOFT 19.04.06, 22:50
              zapytaj sie lekarza czy nie mozesz zaczynac od 25mg np przez tydzien a pozniej
              dopiero 50 mg
              • mirka68 Re: ZOLOFT 19.04.06, 22:53
                zapomniałam ze tez miałam scisk krtani i ucisk w klatce piersiowej ale to tylko
                przez dwa dni

zaczynajac od dawki 25 mg byloby ci o wiele łatwiej pokonac ten zoloft
              • lilivith Re: ZOLOFT 19.04.06, 22:57
                Ha chyba faktycznie tak zrobie. Ja mam strasznie duzo lekow jesli chodzi o
                zazywanie lekow kiedys mialam atak paniki po Xanaxie. Jeszcze mnie moj chlopak
                okrzyczal usilujac mi udowodnic ze ten lek nie dla mnie, ze lekarz mi zly lek
                przepisal i ze nie powinnam go absolutnie brac. Teraz sie boje ze cos mi sie
                stanie wczasie snu...
                • mirka68 Re: ZOLOFT 19.04.06, 23:03
                  xanax nie mogł spowodowac paniki to jest lek przeciwlekowy

a naprawde poradz sie lekarza co do tej dawki 25mg

musisz wszystko powiedziec lekarzowi , zadzwon lub idz do niego

moge cie pocieszyc ze zoloft na mnie zadziałał i to po miesiacu , zaczynajac od
                  małych dawek
                  • mirka68 Re: ZOLOFT 19.04.06, 23:06
                    teraz juz znikam ide spac

napisz jutro jak po tym zolofcie
                    dziwie sie ze lekarz nie dał ci zwolnienia i pracujesz
                    2 tygodnie zwolnienia by sie przydało
                    • mirka68 Re: ZOLOFT 19.04.06, 23:07
                      a jeszcze jedno ja zoloft biore na noc , według wskazan lekarki
                      • mirka68 Re: ZOLOFT 19.04.06, 23:09
                        przepraszam ze tak pisze na wyrywki ale cosik mi sie dzieje z komputerem
                        • ade1 Re: ZOLOFT 20.04.06, 09:24
                          ja bralam przez rok, rewelacja- zadnych skutkow ubocznych, czulam sie
                          doskonale, goraco polecam chociaz drogie to cholerstwo, pozniej przeszlam na
                          pramolan duzo tanszy a tez skuteczny
                          • lilivith Re: ZOLOFT 20.04.06, 22:33
                            zrobilam tak jak mi mirka zasugerowala, (bardzo Ci dziekuje)zadzwonilam do
                            lekarza opisalam objawy, powiedzial zeby nic nie zazywacx dzis, a od jutra 25mg
                            i zadzwonic do niego w niedziele. nie moge uwiezyc ze to tak mocno dziala.
                            obudzilam sie o 4 nad ranem, przez caly dzien bylam spiaca i przymulona. teraz
                            jest prawie ok, oprocz tego ze mnie caly czas boli glowa i zoladek i nie moge
                            jesc. zobaczymy jak bedzie jutro po kolejnej dawce. troche sie boje...
                            • mirka68 Re: ZOLOFT 20.04.06, 22:38
                              po tej mniejszej dawce te objawy beda lzejsze
                              ale naprawde warto przecierpiec
                              ja tez miałam bol zoładka ale to po dwoch dniach przechodziło

tylko szkoda ze nie bedziesz brała tego leku na noc , jest o wiele lepiej nie
                              czujesz tego przymulenia , a działanie jest to samo

jest to lek o przedłuzonym działaniu i czy wezmiesz go na noc czy rano to jest
                              wszystko jedno
                              • lilivith Re: ZOLOFT 20.04.06, 22:48
                                jestem tak strasznie ciekawa jak to bedzie jak bedzie lepiej. na razie ciesze
                                sie ze nie muszu isc do pracy przez kolejne 3 dni, bo chyba nie bylabym w
                                stanie. ciezkie byly te 2 dni, do zlego samopoczucia dokladalo sie przekonanie
                                ze wygladam dziwacznie: widoczne napiecie na twarzy, niepewny chod,
                                nieskoordynowane ruchy i ten blysk szalenstwa w oczach...ale teraz 3 dni nie
                                rusze sie z domku:)
                                • mirka68 Re: ZOLOFT 20.04.06, 22:52
                                  powinnas poprosic lekarza o dłuzsze zwolnienie
                                  te bole głowy i zoładka moga byc od stanow napiecia a nie od zoloftu

napewno przezyjesz i nic ci sie nie stanie i mam nadzieje ze zoloft zadziała
                                  ja juz biore 100 mg

przy podwyzszeniu dawki juz nie ma takich objawow ubocznych

duzo by ci pomogło zazywanie tego zoloftu na noc przemysl to
                                  • mirka68 Re: ZOLOFT 20.04.06, 22:56
                                    podczas wprowadzania leku mozesz pozwolic sobie na troche lenistwa
                                    • lilivith Re: ZOLOFT 20.04.06, 23:12
                                      z tym zwolnieniem nie bedzie latwo ale moze faktycznie warto. spytam sie
                                      lekarza o ta zmiane pory. ide teraz spac, mam nadzieje ze karuzela w glowie sie
                                      zatrzyma... dobranoc
                                      • mirka68 Re: ZOLOFT 20.04.06, 23:13
                                        odezwij sie jutro

bedzie dobrze , no trzeba troche na poczatku pocierpiec

dobrej nocki
                                        • lilivith Re: ZOLOFT 21.04.06, 19:43
                                          dzis jest lepiej, nie czuje sie jakbym przebywala w innej rzeczywistosci. tylko
                                          mnie potwornie przez caly dzien boli glowa i cala sztywna jestem. jako tchorz i
                                          hipochondryk zapytam glupio czy mozna spokojnie brac srodki przeciwbolowe?
                                          • miriam11 Re: ZOLOFT 21.04.06, 19:45
                                            Ja przy Zolofcie biorę nurofen forte albo solpadeine (z kodeiną) i żyję, ale ja
                                            nieodpowiedzialna jestem podobno.
                                            • lilivith Re: ZOLOFT 21.04.06, 19:48
                                              a kto twierdzi ze jestes nieodpowiedzialna? zastanawiam sie nad ibupromem max
                                              albo ibuprom zatoki ale tego ostatniego sie boje bo tam jest ten srodek
                                              pseudoefedryna co dziala podobnie jak amfetamina (tak slyszlam ale moge bzdury
                                              wygadywac)
                                          • mirka68 Re: ZOLOFT 21.04.06, 22:52
                                            ja na bol głowy brałam ibuprom ale nie max wystarczy ten słabszy , max cos na
                                            mnie zle działa , lub apap ten silniejszy
                                            • sneeper Re: ZOLOFT 31.05.06, 17:52
                                              zoloft to jest to samo co lustral,
                                              • morela12 Re: ZOLOFT 28.06.06, 17:25
                                                Jak długo trwały u Was skutki uboczne? Ja zażyłam drugi dzień 1/4 50 mg i nie
                                                czuję się najlepiej, po tygodniu mam zazywać 1/2 50 mg i już się boję,
                                                pozdrowienia
                                                • miriam11 Re: ZOLOFT 28.06.06, 18:08
                                                  Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych Zoloftu, a zaczynałam od dawki 100 mg
                                                  rano (obecnie 150).
                                                  • morela12 Re: ZOLOFT 28.06.06, 18:23
                                                    Dzięki za odpowiedź to chyba ze mną coś nie tak,żeby się źle czuć przy takiej
                                                    małej dawce
                                                  • dziewanka2 Re: ZOLOFT 28.06.06, 18:50
                                                    ja też nie miałam żadnych skutków ubocznych a brałam 100mg.Zresztą po niczym nie
                                                    mam skutków ubocznych.A dzisiaj zaczęłam nowy lek bo zolft już nie działa!!!!!!!
                                                  • miriam11 Re: ZOLOFT 28.06.06, 19:16
                                                    Nie każdemu dany lek pasuje, więc to nie z Tobą coś nie tak, tylko po prostu
                                                    akurat może Zoloft nie jest dla Ciebie. To tak jak u mnie z lamotryginą byłó -
                                                    wiele osób ją bardzo sobie chwali, a ja rzygałam i miałam bardzo wysoką gorączkę.
                                                    Pogadaj z lekarzem o tych objawach, jakie masz, może na coś innego Ci zmieni.
                                                  • morela12 Re: ZOLOFT 29.06.06, 08:20
                                                    Przeczekam jeszcze może te skutki uboczne miną, pozdrawiam
                                                  • a.niech.to Re: ZOLOFT 29.06.06, 08:46
                                                    Życzę z całego serca. Bywają leki, których nie sposób zażywać ze względu na
                                                    uciążliwość ubocznych. Czy takie cóś to jeszcze lek czy już trucizna? Nie wiem.
                                                    Może odrzucić specyfik, zostanie tylko chorba.
                                                  • morela12 Re: ZOLOFT 29.06.06, 09:39
                                                    Dzięki
                                          • olaa123pieknaola Re: ZOLOFT 29.04.25, 21:05
                                            Mnie też po zoloft w pierwszy dzień bolała głowa. Wzięłam 3 tabletki ibuprofenu i i tak średnio mi przeszło. Jem teraz 1/6 tabletki bo po połowie miałam palpitacje serca, niepokój itp i podobno muszę przyzwyczaić organizm do tego. Głowa boli mnie cały czas, a dziś 5 dzień, już mniej i biorę go w nocy, żeby głowa mnie nie bolała w pracy tylko jak śpię.
    • eizo1 Re: ZOLOFT 29.06.06, 16:36
      zero poprawy :(
      • morela12 Re: ZOLOFT 04.07.06, 13:34
        Mam pytanie czy na początku przyjmowania Zoloftu czuliście się "dziwnie
        psychicznie".Umnie wystąpił lęk iczuję się trochę dziwnie, pozdrawiam
        • morela12 Re: ZOLOFT 05.07.06, 14:42
          Czy na początku leczenia Zoloftem mogą się nasilać natrętne mysli, bo u mnie to
          nastapiło. Nie wiem czy jest to normalne?pozdrawiam
          • sneeper Re: ZOLOFT 05.07.06, 14:45
            wcale nie jestes na zolofcie chory
            to tylko mediatory
            idz do przodu powoli krok za krokiem
            niedobrze jak diagnoza staje sie dla ciebie wyrokiem
            nie zyjesz sam na swiecie
            to byloby niesprawiedliwe jakbys mial byc poszkodowany
            --
            sche BLINDED mi with a science
            • sneeper Re: ZOLOFT 05.07.06, 14:48
              zycie musi musi musi
              oddac co ci sie nalezy

chocby szacunek dla dzielnych rosyjskich zolnierzy
              co ocalili Kraków, spójrz na inne posty i wyjdż z domu
              --
              schi blinded mi with a sciencwe

rozmowa z dziecmi za pomoca cukierkow i zabawek jest wlasciwa
              • morela12 Re: ZOLOFT 09.07.06, 12:12
                Mam pytanie do osób, które zażywają Zoloft, ile trwały u Was skutki uboczne? Ja
                najpierw zażywałam 1/4 50 mg przez tydzień potem 1/2 50 mg przez nastepny
                tydzień i jeszcze nie czuje się najlepiej, pozdrawiam
                • morela12 Re: ZOLOFT 04.08.06, 10:39
                  Po jakim czasie zauważyliście poprawę chodzi mi o natretne myśli. Ja zażywam
                  Zoloft od miesiąca ( trzeci dzień dawkę 50 mg) pozdrawiam
                  • eizo1 Re: ZOLOFT 04.08.06, 20:58
                    ja zażywałem asentre (genetyk zoloftu) i nie miałem żadnych sktków ubocznch
                    5 tygodni sie bujałem i słoniłem lekaża do zmiany na trittico
                    trittico już poprawił sen czekam na dalsze efekty
                  • lilivith Re: ZOLOFT 04.08.06, 22:50
                    o moj watek pączkuje, jak milo! mi zoloft naprawde zaczal pomagac jakoc po 6
                    tygodniach stosowania, moze po 8. nie lapie takich sakramenckich dolow, ale
                    wciaz zdaza mi sie lekko zawiesic. teraz z efektow ciekawych mam strasznie
                    intensywne sny. i fajne jest to ze nie mnie moje koszmary nocne nie przerazaja,
                    tylko jakos te strachy w snach kontroluje. na razie staram sie wysnic numery w
                    totka ale jakos mi to nie wychodzi:(
                    • morela12 Re: ZOLOFT 05.08.06, 20:43
                      Nie wiem co sie dzieję ale atakują mnie różne myśli i nie mam na to wpływu.
                      Jest mi wtedy bardzo źle psychicznie. Czy może to pwodować Zoloft (myslę o
                      skutku ubocznym jestem czwarty dzień na dawce 50 mg), pozdrawiam
                      • ktosiunia87 Re: ZOLOFT 22.08.06, 18:58
                        pierwszy raz wzięłam dzisiaj ten lek ( rano 50 mg) i bardzo mnie boli głowa...
                        ale to akuratchyba nie od Zoloftu bo bóle głowy mam bardzo często. Lekarka mi
                        powiedziała, że to przynosi bardzo dobre efekty, więc żyję nadzieją...
                        pozdrawiam
    • bluelagoon Re: ZOLOFT 05.10.06, 21:03
      bralam zoloft przez jakies dwa lata i byl bardzo skuteczny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka