czubata 07.02.11, 12:21 to taka forma gimnastyki przy muzyce na full,z tanecznym krokiem.:P Umc,umc,umc :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ditta12 Re: sprzątanko 07.02.11, 12:38 O!Widzę ze energia Cię rozpiera,umc,umc,umc :D Ja nie mogę się zapisać do lekarza bo nikogo nie ma w przychodni :/ Mam już papiry ZUS do wypełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 07.02.11, 12:43 Boszzzzz....Co to za kraj że w przychodni ludzia nie ma! Ale to pewnie jest tak jak mawia mój tata: -bo to komuniści są :> Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 07.02.11, 12:51 No to tata ma rację a w przychodni tylko cieć co nic nie wie jak i kiedy,ło matko! Odpowiedz Link Zgłoś
monte_we_mgle Re: sprzątanko 07.02.11, 19:59 No to dobrze. W razie jakiegoś kryzysu można pójść awaryjnie do innego świrologa, ale jak się renta kończy nie ma przeproś. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 07.02.11, 20:37 No to idź Ditto,tylko w takim razie się zbyt szeroko nie uśmiechaj bo ci miast antydepa to pacyfikatora dorzuci.:D Nie wiem czy to dobra rada,oj,chyba nie.Ale myślę że optymalny stan to taki w którym się nie jest w cholernej subdepresji.Może się zakręć koło kwetapiny,naprawdę polecam.ładnie mnie wycisza,nie pozwoliła mi skoczyć na tyle w górę by odlecieć całkowicie.Warunek-brać oczywiście,i wyczuwać siebie,kiedy potrzeba więcej kiedy mniej.Zresztą moja lekarka sama powiedziała że sama siebie najlepiej znam i jeżeli cokolwiek wyczuję to mogę sobie dawkę modyfikować,czyli zwiększać,bo zmniejszać to mi nie kazała:P Odpowiedz Link Zgłoś
monte_we_mgle Re: sprzątanko 07.02.11, 22:00 Ale z Dittą wszystko OK, tylko renta jej się kończy i papiery musi zanieść do wypełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 08.02.11, 09:15 Wszystko jest dobrze póki co.Śpię,nie mam dołów,myśli niedobrych,jest stabilnie i oby tak dalej,oby się nie zmieniło :) Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 08.02.11, 14:13 Ja już też jestem spokojna.Całkiem spokojna:) Ditto,nie chce się przesłać to o co prosiłaś,muszę poczekać na doładowanie konta internetowego.Za kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 08.02.11, 14:36 Dzięki Ci z góry Czubatko kochana:) Dostałam stabilizator taki że ma mnie trochę pobudzić.Zamówiłam ale zapomniałam nazwę. Trudno dobrać leki bo bardzo szybko na mnie działają i jest obawa że zaraz wejdzie mania-tak powiedziała pani psychiatra.Zobaczymy jak zadziała ten nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 08.02.11, 16:09 A może dostałaś właśnie lamotriginę?Ciekawa jestem który jeszcze pobudza. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 08.02.11, 16:27 A ja właściwie czuję się tak jak się czuje człowiek pod wpływem leków odurzających- jestem odurzona,i nie jest ani dobrze ani źle.Gdyby nie ta senność toby było jak należy.Kreatywność i pomysły znikły jak się pojawiły,szkoda,szkoda... Tym razem rozsądek wziął górę nad popędem,ale nie wiem czy mnie to cieszy,szczęścia z tego powodu nie czuję. A tak dla odmiany: mój chłop popełnił najgorszy błąd jaki mógł: założył bankowe konto internetowe do którego mam swobodny dostęp.:D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 08.02.11, 17:40 <mój chłop popełnił najgorszy błąd jaki mógł: założył bankowe konto internetowe do którego mam swobodny dostęp.:D :D :D> No to teraz możesz zaszaleć :D Myślę że ma do Ciebie pełne zaufanie a to pięknie z jego strony.Nie zawiedziesz go bo on Ciebie nie zawiódł. Ten lek jakoś na P. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 08.02.11, 20:07 Polopiryna?:D Szukam w necie stabilizatorów na p ale nie znalazłam.A może nie na p tylko na inną literę?Jutro Ci napiszę a potem opowiem jak to na mnie działa. Zobaczysz jaką hipomaniję mi to zrobi.Będę po dachach skakać :D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 09.02.11, 19:12 Jeszcze nie odebrałam z apteki tej polopiryny :D Odpowiedz Link Zgłoś
monte_we_mgle Re: sprzątanko 09.02.11, 19:16 A po co Ci nowy lek, skoro czujesz OK? Nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 09.02.11, 19:31 Jestem jeszcze za mało aktywna mimo że z myśleniem już u mnie o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 10.02.11, 18:10 Tooooo....Kwetapina :D :D :D I ona ma pobudzać??? :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 10.02.11, 19:21 Też się nad tym zastanawiam czytając ulotkę.Przecież to działa jakoś nasennie a mnie potrzeba pobudzacza.No to nie wiem czemu to dostałam.Chyba to oleję i będę brać tylko neurotop. Może rano nie wstanę albo cały dzień będę chodzić ospała?Nie wiem co mam robić bo sama tego chciałam a teraz już nie chcę :( Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 10.02.11, 19:48 I tak masz dawkę małą pewnie bo na początek 25 mg.Weź sobie na noc,dobrze się po tym śpi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 10.02.11, 20:17 Bo 25 mg,nie czułam się rano senna,raczej wyspana.Nie znam dokładnie mechanizmu działania tego leku,ale psy tłumaczyła mi że to działa stabilizująco a przy okazji likwiduje inne objawy,takie jak bezsenność.Pierwszym z objawów manii to jest własnie bezsenność,im krócej człowiek śpi tym bardziej się nakręca,więc zapobiegamy bezsenności,zapobiegamy manii.Może będzie dobrze.Ja też jak wiesz buntuję się,buntuje się od lat kilku zresztą,tylko nigdy nic dobrego z tego buntu nie wynikło. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 10.02.11, 20:35 Ja narzekałam że śpię za długo i za dużo bo jeszcze w ciągu dnia i że jestem ospała no to mi dała jeszcze na sen.Popierdziało ją czy co? Dam sobie z tym spokój bo już całkiem klapnę i będę tylko spać.Nie brałam olenzapiny po wyjściu ze szpitala bo byłam ospała na maxa.Pier..lę to.Wrrrrrrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
monte_we_mgle Re: sprzątanko 10.02.11, 20:42 Ale może jest Ci potrzebny neuroleptyk, a nie tylko stabilizator i skoro nie bierzesz olanzapiny, to zapisała kwetiapinę? Spróbuj chociaż jak będzie działać, zawsze możesz do niej pójść z reklamacją. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 10.02.11, 20:50 Monte.Ona powiedziała że to mnie ożywi a nie uśpi.Myślę że oni oszukują pacjentów,maja za dużo leków i chcą wypchnąć.Poczytałam jakie to świństwo ma działanie i okazało się że nie jest tak jak mówiła.Potrzebny mi środek ożywczy a nie nasenny.Gdy byłam w szpitalu to chcieli mi zapakować tegretol ale ja się nie zgodziłam,chcieli mi podawać lit ale ja się nie zgodziłam i na tę kwetiapinę też się nie zgadzam bo nie mam omamów. Nie biorę bo to nie jest dla mnie lek.Na samym neurotopie działam już na pół obrotach,nie chcę być cyborgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: sprzątanko 10.02.11, 21:21 Ditto,wiesz,ona może zastąpiła tym olanzapinę,która rzeczywiście daje przymulonego kopa.Kwetapina nie jest tak cięzka,zobacz,ja biorę już 100 na noc i 25 rano,i dalej się kręcę.Spróbuj chociaż.Kwetapina stabilizuje,być może na dwa fronty,i przeciwmaniakalnie i przeiwdepresyjnie.Może nie popadniesz w doła,ja w każdym razie doła żadnego nie odczuwam.Spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 10.02.11, 21:30 Namówłas mnie Czubatku i wzięłam jedną na noc,na próbę :D Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: sprzątanko 10.02.11, 21:36 Wyczytałam właśnie że ten lek powoduje bolesne erekcje.No to tylko współczuć takich bolesnych erekcji,może by pan doktor na sobie spraktykował! Odpowiedz Link Zgłoś