deepblue 22.07.05, 10:48 Wiem, wiem, ze to odgrzewany temat, ale z ciekawosci pytam. Z ktorych slownikow online korzystacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldek1610 Re: Slowniki.. 22.07.05, 11:08 To zalezy po co Ci ten slownik, jesli chcesz sprawdzic ortografie to Konwencjonalny Webster jest najlepszy. Mam nadzieje ze nie zamierzaz uczyc sie angielskiego ze slownikiem w rece, to strata czasu. Najlepiej wyjechac do kraju anglojezycznego na jakis czas. Polacy przywiazuja wage do ortografi i czasow, a nie potrafia prowadzic prostych konwersacji jesli przyjdzie cos do czego. Odpowiedz Link Zgłoś
deepblue Re: Slowniki.. 22.07.05, 11:57 Oj, oczywiscie ze nie zamierzam sie uczyc angielskiego ze slownikiem w reku- choc znam osobe, ktora w taki sposob sie wlasnie uczyla i gratuluje jej samozaparcia, co by sie slownika nauczyc! Chodzilo mi o to, ze podczas tlumaczenia czasem jednak korzysta sie ze slownika, przynajmniej ja tak robie (jeszcze?), i wtedy korzystam z sieci (bo szybciej) i chcialam sie dowiedziec czy tez tak robiecie. A jesli tak, to z czego korzytacie! Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Re: Slowniki.. 22.07.05, 12:08 W sprzedazy sa electroniczne slowniki dwujezyczne, mozna tez kupic program komputerowy, ale nie przypuszczam zeby mozna bylo sciagnac taki program z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Slowniki.. 22.07.05, 12:59 wpisz hasło: słownik(i) w wyszukiwarkę forumową, trochę znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.cinak Re: Slowniki.. 22.07.05, 15:37 www.dict.pl/plen www.ling.pl www.leksyka.pl resztę mogę podrzucić później, bo teraz nie pamiętam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: Slowniki.. 22.07.05, 18:50 Z angielsko-polskich www.leksyka.pl. Wyszukuje też w drugą stronę, ale żeby mieć dostęp do wszystkich specjalizacji, trzeba opłacić abonament. Z angielsko-angielskich, zbiór ponad 900 słowników, czyli www.onelook.com. Wyszukuje wybrane słowo w całej bazie słownikowej i wyrzuca wszystkie, w których się pojawiło. Nieocenione źródło poszukiwań mało popularnych słów i wyrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Slowniki.. 22.07.05, 19:13 Ja uzywam www.freesearch.co.uk/dictionary calkiem niezly, oprocz znaczen podaje tez wyrazenia, idiomy i przyslowia z danym slowem Odpowiedz Link Zgłoś
deepblue Re: Slowniki.. 27.07.05, 20:39 przyznam sie, ze ja korzystam z tradycyjnego Webstera www.m-w.com/ i sobie chwale i to bardzo, ale bylam bardzo ciekawa z czego Wy korzystacie :-) pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
muaiahi1 Re: Slowniki.. 28.07.05, 02:11 Ja z netsprinta, zakladka slownik. Uzywa glownie bazy ling.pl, ale ciagle aktualizuja go o rozne dodatki. Szybki i wygodny:-) Odpowiedz Link Zgłoś