Dodaj do ulubionych

Senność a leki

18.03.11, 12:47
Dokładnie 3 miesiące biorę Bioxetin. Uwazam, ze dobrze działa. Jestem zadowolona z faktu, ze sie zdecydowałam na niego. martwia mnie tlko 2 rzeczy: obniżenie juz i tak niewielkiego libido i senność, w dzień funkcjonuje Ok (lek biore do sniadania), ale zasypiam razem z dziećmi i potrafie spac 11 godzin. Jestem zmeczona, pracuje, mam 2 małych dzieci itd, ale bez przesady. Nie wiem czy to leki, przesilenie wiosenne, czy jakaś choroba. Nie podoba mi sie to, bo wiecozr to jedyny czas kiedy moge sobie poczytac, posprzątać, ugotować coś na następny dzien.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Senność a leki 18.03.11, 12:55
      ja mam osobistą teorię że nic tak dobrze neileczy depresji jak długi zdrowy sen, i moim zdaniem organizm sam wie czego potrzebuje, skoro się tego domaga a senność nie występuje w dzień to należy spać bez wyrzutów sumienia i traktować to jako element leczenia. Z czasem sama zauważysz że im lepiej się czujesz tym krótszy jest czas potrzebny do wyspania się.
      No i jaks ię zastanowić to sztuczne mocne światło przy którym można coś robić mimo zapadnięcia zmroku jest w sumi dość "nowym" pomysłem czlowieka, ewolucja nie nadąża za tym co wymyślamy i nasz mózg jak jest zimno i ciemno chce spać, regenerować się, oszczędzać siły i czeka na nadejcie wiosny słońca i ciepła.
      Ludy pierwotne podobno pracują średnio 2-3 godziny na dobę żeby zaopatrzyć się w pożywienie i schronienie, a my? Eksploatujemy nasze oszolomione organizmy ponad wszelką miarę a potem zdziwienie że coś się zepsuło.
    • karambol17 Re: Senność a leki 06.04.13, 13:51
      oj to mnie troszke pocieszyłaś,ja mam zacząc łykac ten lek za 3 dni(teraz mam jeszcze lexapro)cierpie bo nie moge dłużej spac nawet po onirexie;((3,4 godz to max,napisz proszę więcej jak teraz działa bioxetin na ciebie...ja mam nadzieje,że mi pomoże,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka