Dodaj do ulubionych

zostałem uleczony z deprsji!!!!

25.03.12, 12:40
przez tyle lat cierpialem.leki pomagaly tylko na chwile,za namowa znajomych poszedlem na rekolekcje z charyzmatykiem Bashabora który jednym dotknieciem oczyscil moje cialo i dusze i poczulem jakby kamien spadl mi z serca, potem przez pare dni pocilem sie bardzo i wymiotowalem, potym poczulem sie jak nowonarodzony , bez leku i depresji , radze wam sprubujcie tego mimo ze w to nie wierzycie bo ja tez nie wierzylem dopoki mnie nie oczyscil Bóg
Obserwuj wątek
    • schizy20 Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 30.03.12, 19:36
      boski.zavodowiec napisała:

> przez tyle lat cierpialem.leki pomagaly tylko na chwile,za namowa znajomych pos
      > zedlem na rekolekcje z charyzmatykiem Bashabora który jednym dotknieciem oczysc
      > il moje cialo i dusze i poczulem jakby kamien spadl mi z serca, potem przez par
      > e dni pocilem sie bardzo i wymiotowalem, potym poczulem sie jak nowonarodzony ,
      > bez leku i depresji , radze wam sprubujcie tego mimo ze w to nie wierzycie bo
      > ja tez nie wierzylem dopoki mnie nie oczyscil Bóg
      a to coś związnego z hinduizmem? tak mi coś nazwa mówi....
      • babetschka Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 30.03.12, 19:58
        ksiądz z Ugandy aż przyjeżdżać musiał ? nasi nie potrafią wymiotów sprowokować ?...........
        • lucyna_n Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 30.03.12, 22:38
          co mają nie potrafić, potrafią, niedawno trzech nowych egzorcystow powołano w jakiejś diecezji. Starszy kolega po fachu zaklinał się że ludzie przy nim gwoździami womitują a jedna pani małym pieskiem nawet.
          Tak więc cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie:))
    • lucyna_n Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 30.03.12, 22:35
      rety, niesamowite
      może teraz niech cię cudownie nauczy ortografii?
      • schizy20 Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 30.03.12, 23:10
        Lucyna żarty żartami ale takie kontakty z zagranicznymi( szczegolnie) kapłanami, duchowymi przywódcami są grozne. nasza religie znamy, czesto wierzymy bo rodzice nauczyli albo no bo jak juz sie w tej wierze urodzilismy to niech tam zostanie ale i tak w to nie wierze i z tym sie nie zgadzam. natomiast ci mistycy powiedzmy te organizacje, spotkania maja na celu przyciaganie osob po przezyciach, z depresjami, problemami i czesto piora mozg. pytam sie o indie i hinduzim bo to goracy temat. w serialach mozna zobaczyc ze bohater wstapil do sekty hinduskiej, w pierwszej milosci nie wrociła z indi. to niestety nie fikcja tylko z zycia brane. sam znam osobe co po powrocie z jogi w indiach była tak uzdrowiona ze wylądowała na czubach. całkowcie sprany mozg i sa osoby co z tych spotkan, wyjazdów nie wracają twierdzac ze odnalezli duchową ścieżkę. to grozne
        • schizy20 Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 30.03.12, 23:15
          samo o mało co się nie wmanewrowałem. I nie wiem czy to taka psychologia, jakies mega pranie mozgu ale na serio uwierzylem ze swiat sie konczy ( ja osoba niewierząca w nic, mimo deprechy mocno stapajaca po ziemi) budzilem sie w nocy, dziwne sytuacje, bylem w stanie wtedy zamknac w jakich ich klastorze i czekac na koniec. duzo prawnikow, gwiazd, wyksztalonych osob wplątuje się w jakies sekty, kabały i pierdy.
          • lucyna_n Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 31.03.12, 12:44
            socjotechnika jakaś, pewnie.
            W chwilach slabości tonący brzytwy sie chwyta, a oni dobrze wiedzą jak znaleźć w człowieku słabość.
        • lucyna_n Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 31.03.12, 12:42
          Indie są fajne, jakbym miała odwagę latać samolotem już dawno bym tam była i prowadziła szkołkę dla wiejskich dzieci, takich umorusanych i rozczochranych, gadała z babami przy studni, nosiła najkolorowściejsze sari i jadła najlepsze wegetariańskie żarcie na świecie.
          Masz rację że ci niby mistycy to zasadniczo werbowanie do sekt.
          Ale, jak ktoś ma skłonności do sekciarstwa to nie musi do Indii jechać żeby sobie życie zawikłać, w Polsce też się da, już o USA nie wspominając.
    • mskaiq Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 31.03.12, 08:09
      O wyleczeniu przez religię pisało na tym forum wiele osób i myślę
      że żadna nie kłamała. Oni uwierzyli że moga być zdrowi, potrafią
      przetrwać najsilniejsze ataki lęku wierząc że jest z nimi Bóg, potrafią
      zmienić stosunek do ludzi, przestaja sie ich bać, próbuja nawiązywać
      dobre i satysfakcjonujące kontakty z ludźmi, a zły kontakt z nimi nie
      wywoluje w nich złosci lub agresji.
      W taki sposób pozbywaja sie przyczyn które prowadzą do depresji,
      albo są jej przyczyną.

Przeprowadzono także badania nad działalnoscią charytatywną
      które wykazują że pomaganie innym powoduje że znika depresja.
      Taka działalność powoduje że odwraca się uwagę od siebie, skupia
      na innej osobie, zmienia się poczucie wartosci, zaczyna sie doceniać
      samego siebie.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • mgasg Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 31.03.12, 10:15
        Masz gleboka racje w tym co piszesz.
        • lucyna_n Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 31.03.12, 12:44
          a ja uważam że nie.
          • schizy20 do lucy 31.03.12, 17:27
            napiszę lucy, bo mi się podoba bardziej niż Lucyna jest sympatyczniejsze jeśli się nie obrazisz. Natomiast masz wyidealizowany obraz Indii. Zobaczyła byś najniższe warstwy społeczne które zajmują się paleniem zwłok, grzebią w śmieciach, ludzi którzy zdychają z głodu na trąd, ciężko pracują, brak czystej wody oraz ludzi kąpiących się w skażonej wodzie Gangesu gdzie się sra, sika, kompie, wrzuca zwłoki i prochy umarlaków to byś zmieniła zdanie. Ale to magia telewizji idealizuje kraje orientu i afryki. troche związani z filmem, wiedzą że wszystkie filmy bollywood kręci się w Europie i ameryce ( nawet w Polsce) a filmy dokumentalne są poddane cęzurze. Najlepiej prawdziwy obraz Indii chociaz nie do konca pokazuje Slumdog Milionaire. Dlatego taki kontrowersyjny. Łódzenie się że byś miała studnię i czyste sari jest głupie.
            • lucyna_n Re: do lucy 31.03.12, 17:48
              znam ten obraz Schizy, bardzo dużo wiem o Indiach i to nie tych turystycznych i nie z telewizji. ale wiesz to tak jak wszędzie jest nędza i są tacy sobie zwykli ludzie, u nas też możesz zobaczyć nędzę, syf i bród i takich sobie zwykłych ludzi żyjących od pierwszego do pierwszego ale nie dramatycznie ubogich, owszem aż takich kontrastow nie ma, ale ja nie szukam na świecie drugiej polski i naszych europejskich realiów, oraz komfortu.

Nie mam wyidealizowanych obrazów, mam wyidealizowane marzenia. Więc proszę pozostaw mnie i moje marzenia w spokoju, bo wiele dobrego poza nimi nie dzieje się w mojej głowie. Przecież wiadomo że ja tam nigdy nie pojadę, nie zobaczę ani nędzy ani piękna. Niczego naprawdę nie zobaczę, pozostaje google streeet view.
            • lucyna_n Re: do lucy 31.03.12, 17:51
              Slumdog Milionaire mocno jeszcze upiększył, ot taki filmik żeby europejczycy i amerykanie dali radę strawić. Łudzenie się a marzenia to są dwie rożne sprawy, nei jestem podlotkiem mającym głowę pełną wyidealizowanych obrazków, po prawdzie to nigdy chyba taka nei byłam, nie trzeba mnie przemocą na ziemię ściągać.
              • schizy20 Re: do lucy 31.03.12, 18:00
                w takim razie bardzo przepraszam. ja tez mam swoje marzenia ktore tylko mi juz w tej chwili zostały i tez wiem, że sie raczej nie spełnią. Ale to co dzieje się w naszej głowie nie zawsze musi być najwyrazniej złe. Podobno umieramy gdy umierają już marzenia, a nie nadzieja.
                • rycerze.prawdy2012 Re: do lucy 02.04.12, 13:21
                  gadacie glupoty gdyz poprostu sie nie znacie .tu nie chodzi o to czy ktos wierzy czy nie , to jest fizyczne dzialanie energiami ktore przebiega niezaleznie w co wierzymy , lub nawet bez naszej wiedzy z drugiego konca swiata ,nie jest to dokladnie znane i roznie sie nazywa ,moze to Bog, moze inne energie,reiki, prana , aura, regulacja energetyczna,wyrzucanie obcych bytow lub blokowanie atakow , i uwierzcie dobry egzorcysta lub szaman jest o wiele skuteczniejszy od durnego wypisywacza lekow ktore was nie ulecza tylko otumania, i ten Bashabora to ksiadz katolicki a nie zadna sekta ,poczytajcie troche a nie snujecie swoje durne poglada ,macie zero praktycznego doswiadczenia,zyjecie w swoim hermetycznym swiecie czerpiac wiedza z mediow ktore mowia to co macie uslyszec i potem lataja tlumy nacpanych psychotropami malych cpunkow
                  • schizy20 Re: do lucy 02.04.12, 14:08
                    rycerze.prawdy2012 napisała:

> gadacie glupoty gdyz poprostu sie nie znacie .tu nie chodzi o to czy ktos wierz
                    > y czy nie , to jest fizyczne dzialanie energiami ktore przebiega niezaleznie w
                    > co wierzymy , lub nawet bez naszej wiedzy z drugiego konca swiata ,nie jest to
                    > dokladnie znane i roznie sie nazywa ,moze to Bog, moze inne energie,reiki, pran
                    > a , aura, regulacja energetyczna,wyrzucanie obcych bytow lub blokowanie atakow
                    > , i uwierzcie dobry egzorcysta lub szaman jest o wiele skuteczniejszy od durne
                    > go wypisywacza lekow ktore was nie ulecza tylko otumania, i ten Bashabora t
                    > o ksiadz katolicki a nie zadna sekta ,poczytajcie troche a nie snujecie swoje
                    > durne poglada ,macie zero praktycznego doswiadczenia,zyjecie w swoim hermetyczn
                    > ym swiecie czerpiac wiedza z mediow ktore mowia to co macie uslyszec i potem la
                    > taja tlumy nacpanych psychotropami malych cpunkow

taak! czyli może po prostu ciązy na mnie klątwa albo jestem opętany? hahaha
                  • lucyna_n Re: do lucy 02.04.12, 14:29
                    rycerzu!
                    czy mógłbyś już ogalopować w siną dal?
    • awanturka Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 02.04.12, 13:50
      Bardzo Cię proszę abyś odezwał się za pół roku-rok.
      Ja ma za sobą podobne przeżycie tzn "uzdrowienia" w czasie modlitwy charyzmatycznej
      czułam się wspaniale, depresja przeszła jak ręką odjął!

tylko po roku wróciła
      a poza tym okazało się, że to nie tylko depresja ale i poważniejsza choroba
      a to wspaniałe, cudowne samopoczucie było jednym z jej objawów

nie chcę podcinac Ci skrzydeł
      być może u Ciebie będzie inaczej (czego Ci z całego serca życzę)
      piszę tylko o swoim doświadczeniu, które było własnie takie jakie było :(
      • rycerze.prawdy2012 Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 06.04.12, 15:07
        awanturka a mozesz opisac dokladniej twoje doswiadczenia ,czy to byla jakas formsa energi czy tylko9 twoj wymysl manipulacji psychologicznej i wiary,
        • awanturka Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 11.04.12, 16:13
          A skąd to ja mam wiedzieć??
    • ninananu Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 10.05.12, 19:23
      moja znajoma miala to samo
    • gosi-a48 Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 10.05.12, 19:28
      Hejka! możesz podać więcej informacji na ten temat np. miiasto
      • lucyna_n Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 10.05.12, 23:27
        weź się puknij w głowę, szarlatana będziesz popierać?
      • ninananu Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 11.05.12, 00:12
        niedługo chyba będzie w wawie. ja kiedys byłam na dominikańskiej 2 na rekolekcjach. faktycznie charyzmatyczny. Ma "jaja" ;). Ale to daaaawno było, jak byłam jeszcze żaden kryzys mnie sie nie imał ;)
        • kaskade.r.mike Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 12.05.12, 19:10
          u bashabory bylas
          • ninananu Re: zostałem uleczony z deprsji!!!! 16.05.12, 19:59
            byłam na mszy na dominikańskiej 2 w warszawie, ale to było pare lat temu. Bardzo charyzmatyczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka