2lemon 15.06.12, 21:52 Ojciec mojej znajomej ma nieoperacyjnego raka wątroby. Teraz jest na oddziale paliatywnym. Leczył się na depresje i zażywał mnóstwo leków przez lata w tym stabilizatory nastroju (depakine). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: Ku przestrodze 15.06.12, 23:11 są osoby ktore umierają na raka płuc a nigdy nie paliły po co straszysz chorych ludzi, masz lepszą alternatywę dla Chadowców? nie? to siedź cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
2lemon Re: Ku przestrodze 16.06.12, 09:40 Ta osoba nie piła alkoholu brała różne leki (w większości psychotropy) w końskich dawkach przez długi okres czasu. Przyczyna jest ewidentna. Nie jestem przeciw lekom tylko pisze żeby kontrolować ich branie (długość zażywania dawki i ilości) robić różne badania (próby wątrobowe) przerwy w zażywaniu. Rak wątroby jest trudno wykrywalny (bezobjawowy) w późnym stadium a diagnoza w większości przypadków jest jedna-śmierć. Ktoś mu wypisywał te leki w końcu i powinien o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Ku przestrodze 16.06.12, 15:58 zrozum, nie ma leków bez skutków ubocznych, a w tej chwili nie ma lepszej alternatywy w przypadku chad jak stabilizatory, lit niszczy tarczycę, depakina wątrobę, ale nie ma wyboru. Chad i depresja to choroby śmiertelne. Lekarze nie są cudotwórcami, leki psychotropowe to zawsze tylko mniejsze zło i konieczność, nigdy coś super. verujem ne verujem Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Ku przestrodze 17.06.12, 12:33 ee w linki nie chce mi się wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
zakonna Re: Ku przestrodze 16.06.12, 11:44 przecież nie masz żadnego dowodu, że rak miał związek z lekami. To bardzo nie w porządku wpadać tutaj na forum, gdzie ludzie łykają leki bo często bez tego wąchaliby już kwiatki od spodu, i siać ferment Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Ku przestrodze 16.06.12, 12:54 Ja rozumiem jakaś niewydolność wątroby, nawet marskość, ale rak? Nie ma żadnych dowodów na to, że psychotropy powodują raka wątroby. Raka dostają też ci, którzy nic nie zażywają. A nawet jakby psychotropy zwiększały ryzyko, to jakby ich nie brał, to zapewne strzeliłby samobója już wieki temu, ale przynajmniej raka by nie dostał na stare lata. Odpowiedz Link Zgłoś
2lemon Re: Ku przestrodze 16.06.12, 13:35 Na poczatku była zółtaczka. Z resztą lekarze sadza ze to najprowdodobniej przyczyna. Sa osoby ktore naleza do podwyzszonej grupy ryzyka: alkocholicy, osoby zazywaja srodki antykoncepcyjne, sterydy itp. To takby powiedzies że osoba chora na raka która paliła dziennnie 3 paczki papierosw przez 20 lat zachorowała przez niezdrowe odzywianie sie. Z resztą nie zamierzam nikogo tu pouczac i uszczesliwiac na siłę bo nie warto. Temat zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Ku przestrodze 17.06.12, 12:55 A co proponujesz w zamian? Z depresją nie da się tak samo żyć jak i z rakiem. A psychotropy to jedyne znane współczesnej nauce lekarstwo na depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
2lemon Re: Ku przestrodze 17.06.12, 13:11 Czy to tak trudno pojąć napisałem tylko że przestrzegam przed NADUŻYWANIEM leków bo skutki moga byc takie ze nie wszyscy moga o nich wiedzieć. Nie pisze żeby ich nie zażywać. Ja nie wiem czy wy macie aż tak bardzo zaburzoną percepcje czy jak ? Są różne kampanie przeciw nadużywaniu alkocholu paleniu papierosów. Niektórzy mogą nie wiedzieć że nadużywanie psychotropów moze być też grożne. I Basta. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Ku przestrodze 17.06.12, 13:23 co to znaczy naudużywaniem, myślisz że ktoś sobie je depakinę czy antydepresant w większych ilościach niż lekarz zalecił bo ma po tym fajne wizje czy jak? Rozczaruję cię po antydepresantach i stabilizatorach to możesz mieć co najwyżej mdłości i nieprzyjemne skutki uboczne, w stylu wypadanie włosów albo nadwaga. One nie mają właściwości narkotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
2lemon Re: Ku przestrodze 17.06.12, 14:13 Niektórzy są niereformowalni. Psychotropy rzeczywiście zamulają umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Ku przestrodze 17.06.12, 15:20 Masz zbyt małą wiedzę na ten temat żeby rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zoliborski_goral Re: Ku przestrodze 19.06.12, 13:29 No, chciałeś dobrze ale wyszło jak wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
tlustaklucha Re: Ku przestrodze 17.06.12, 15:44 Człowieku "i basta" , ośmieszasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
2lemon Re: Ku przestrodze 17.06.12, 15:50 Papkę z mózgu już macie a niedługo będzie z wnętrzności. Odpowiedz Link Zgłoś
tlustaklucha Re: Ku przestrodze 17.06.12, 21:55 Ale co cię to obchodzi? Bo nie mogę zrozumieć już? Jeszcze się pieklisz, bo nie bierzemy do siebie twoich rad. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Ku przestrodze 18.06.12, 11:05 perły rzucił przed wieprze to się nie ma co dziwić, każdy by się wściekł. Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: Ku przestrodze 21.06.12, 20:02 2lemon napisał: > Ojciec mojej znajomej ma nieoperacyjnego raka wątroby. Teraz jest na oddziale p > aliatywnym. Leczył się na depresje i zażywał mnóstwo leków przez lata w tym sta > bilizatory nastroju (depakine). > Czy to tak trudno pojąć napisałem tylko że przestrzegam przed NADUŻYWANIEM leków bo > skutki moga byc takie ze nie wszyscy moga o nich wiedzieć. Nie pisze żeby ich nie zażywać. > Ja nie wiem czy wy macie aż tak bardzo zaburzoną percepcje czy jak ? Są różne kampanie > przeciw nadużywaniu alkocholu paleniu papierosów. Niektórzy mogą nie wiedzieć że > nadużywanie psychotropów moze być też grożne. I Basta. uważasz, że Twój ojciec NADUŻYWAŁ psychotropów? czy myślisz, że są w ogóle osoby ktore nadużywają Depakine? Brał bo musiał, byc może ratowała mu życie i zamiast umrzeć na raka umarłby dużo wcześniej odbierając sobie życie (nie mów od razu, że tak by nie było - nie możesz wiedzieć co by było gdyby nie leki) myślę, że nie istnieje problem osób nadużywających psychotropów (poza benzodiazepinami - nimi mozna się odurzać tak jak narkotykiem) za to istnieje ogromny problem lęku ludzi przed nimi (co kończy się w wielu sytuacjach tragicznie) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Ku przestrodze 19.06.12, 08:16 2lemon napisał: > Na poczatku była zółtaczka. Zawsze jest ! Z resztą lekarze sadza ze to najprowdodobniej przyc > zyna. Sa osoby ktore naleza do podwyzszonej grupy ryzyka: alkocholicy, osoby za > zywaja srodki antykoncepcyjne, sterydy itp. Moja teściowa nie piła nie paliła nie zażywała leków psychotropowych i już jest 32 dni jak nie żyje rak wątroby nie operacyjny . To takby powiedzies że osoba chora > na raka która paliła dziennnie 3 paczki papierosw przez 20 lat zachorowała prze > z niezdrowe odzywianie sie. Z resztą nie zamierzam nikogo tu pouczac i uszczesl > iwiac na siłę bo nie warto. Temat zamknięty. Czemu szukasz winnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
tlustaklucha Re: Ku przestrodze 21.06.12, 00:50 jest taki etap żałoby, że się szuka winnych, ale tu chyba nie o to chodzi, bo to nikt bliski Odpowiedz Link Zgłoś
agata.em Re: Ku przestrodze 17.06.12, 22:50 świetnie, wprost cudnie. odpuszczę sobie psychotropy żeby wątroba była zdrowa i z tą zdrową wątrobą będę leżeć w pasach na oddziale zamknietym. Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: Ku przestrodze 21.06.12, 19:48 no, albo z tą zdrową wątrobą można przenieść się na drugi tamten świat podcinając sobie żyły.... chemioterapia czy radioterapia też ma skutki uboczne (chociążby takie, że niszczy płodność - po leczeniu nie można mieć dzieci) operacje onkologiczne okaleczają na całe życie a jakoś nikt nie wchodzi na forum chorych na nowotwory i nie przestrzega ich przed chemiią czy naświetlaniami czy onkologicznymi operacjami Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Ku przestrodze 23.06.12, 12:09 ja wiem że to "miało" zrobić na mnie piorunujące wrażenie, ale jakoś nic nie czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
blackglass Re: Ku przestrodze 28.06.12, 11:29 lucyna_n napisała: > ja wiem że to "miało" zrobić na mnie piorunujące wrażenie, ale jakoś nic nie cz > uję. Kurcze ja też. Ale mamy wybór wąchać kwiatki od korzeni z zdrową wątrobą za młodu czy w starszym wieku zwiększyć prawdopodobieństwo raka wątroby. My dokonujemy wyboru , nie ty kolego . Odpowiedz Link Zgłoś