Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

21.01.13, 11:41
Witam od dwoch miesiecy mam bole głowy caly czas sa to bole uciskowe w okolicy skroni i czola i stylu glowy miałam robine wyniki z krwi wyszly dobrze i dna oka tez wyszlo dobrze biore leki pramolan i divaskan mam skierowanie na tomografie glowy i strasznie sie obawiam czy ktos mial podobne obiawy pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mifune85 Re: prosze o pomoc 21.01.13, 12:41
      asica244 napisał(a):

> Witam od dwoch miesiecy mam bole głowy caly czas sa to bole uciskowe w okolicy
      > skroni i czola i stylu glowy miałam robine wyniki z krwi wyszly dobrze i dna ok
      > a tez wyszlo dobrze biore leki pramolan i divaskan mam skierowanie na tomografi
      e glowy i strasznie sie obawiam czy ktos mial podobne obiawy pozdrawiam

Typowy objaw nerwicy. Nie ma nawet po co robić tomografii ale jak zrobisz to może choć trochę się uspokoisz. Takie bóle głowy jakby się miało kask bądź obręcz uciskający głowę miałem i miewam nadal.
    • lucyna_n Re: prosze o pomoc 21.01.13, 13:05
      być może to tzw "depresyjny kask", ale zrób sobie tomografię to się uspokoisz. Ewentualnie zacznij się uczyć ćwiczeń relaksacyjnych, postaw na umiarkowany sport, pływanie jest dobre na takie napięciowe bóle głowy.
    • asica244 Re: prosze o pomoc 21.01.13, 13:55
      Witam a jakie leki bierzecie na te bole glowy
      • lucyna_n Re: prosze o pomoc 21.01.13, 17:28
        a co Ci radzi lekarz?
      • asica244 Re: prosze o pomoc 22.01.13, 08:43
        Witam u laryngologa bylam i niby to nie sa zatoki mialam robione przeswietlenie zatok i nic nie wykazalo ale zrobilam sie bardzo nerwowa i wszystko mnie denerwóje juz po prostu sama nie wiem co mam robic tym bardziej ze mam 3 letniego synka i w lipcu mam wyjsc za mąż po prostu jestem zalamana tymi bolami glowy i sobie wkrecam ze nie wiadomo co tam jest
    • tlenoterapia Re: prosze o pomoc 21.01.13, 15:08

• mskaiq Re: prosze o pomoc 21.01.13, 17:58
      Najpierw zrób tomografię, bo może jest jakaś fizyczna przyczyna. Jeśli nic nie
      wykarze to pytanie czy zdarza Ci się czesto nie wyrażać gniewu, czy złości ?
      Nie przeżywanie złości jest czesta przyczyną bólu głowy.
      Pozdrowiam serdecznie.
    • canoine Re: prosze o pomoc 21.01.13, 18:23
      jeśli jeszcze nie byłaś, idź do laryngologa. też kiedyś miałam podobny ból - miałam wrażenie, że mi czaszka wybuchnie i ból czułam nawet w potylicy, a okazało się, że to zapalenie zatok, którego nigdy wcześniej nie miałam..
      • canoine Re: prosze o pomoc 21.01.13, 18:25
        dodam, że nawet rezonans głowy miałam wówczas robiony i wynik był ok. bo z mózgiem nic się nie działo. natomiast wystarczyła prosta oftalmoskopia u laryngologa.
        • canoine Re: prosze o pomoc 21.01.13, 18:28
          tfu, ale bredzę dziś. nie oftalmoskopia tylko to coś, co nie pamiętam teraz jak się nazywa, a polega na głupim obejrzeniu śluzówek jamy nosowej.
          sorry za zamieszanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka