Dodaj do ulubionych

Depresja eeg

22.02.13, 18:42
Witam

Czy taki wnik badania EEG moze wyjść przy depresji?

Opis badania:

Czynność podstawowa nieregularna o częstości 8-10 c/sek., ampl. zapisu do 60 uV, R.Z. słabo wyrażone. HV, foto bez wpływu na zapis, na tym tle obserwuje się rozsiane fale wolne theta oraz kilkakrotnie 1 sek. wyładowania fal ostrych z wolną i wolnych uogólnionych z przewagą skroni po prawej. Na tle nieprawidłowej czynności podstawowej z nałożeniem czynności wolnej theta obecna czynność napadowa typu ogniskowego.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szpetoty Re: Depresja eeg 22.02.13, 19:20
      Nie jest dobrze.

Podstawa jest nieregularna.
      R.Z słabo wyrażone
      czynnosc nieprawidłowa
      a do tego fale rozsiane

Można dostać depresji.

A depresja jest karą za grzech pierworodny. Kto zrywa z drzewa poznania owoc zakazany ten wygnany zostanie z raju.
      • ankas177 Re: Depresja eeg 22.02.13, 19:52
        Dziękuję za odpowiedź

Mam diagnoze zaburzeń schizoafektywnych, typ depresyjny ale jak dotąd żadne leki mi nie pomogły.

Zastanawiam się czy przyczyną moich zaburzeń może być np. padaczka skroniowa?
        • zoliborski_goral Re: Depresja eeg 23.02.13, 17:53
          A masz ataki padaczkowe?
          • ankas177 Re: Depresja eeg 23.02.13, 18:02
            Ataków nie mam

Mam jeszcze takie objawy jak szarpanie miesni, najczesciej jak siedze albo leze, zaniki swiadomosc tzn jakby na chwile mi sie umysł resetował. Nie wiem gdzie jestem, co robie. trwa to tylko kilka sekund, dretwienie glowy
            • tlenoterapia Re: Depresja eeg 24.02.13, 00:53
              Nie znam sie ale tego typu objawy sa opisywane w necie jako padaczkowe.

" Poza najczęstszymi objawami bardzo często można spotkać objawy częściowe albo objawy nietypowe, np. napady ruchowe (tylko drżenie kącika ust, kciuka), napady czuciowe (tylko mrowienie pewnych części ciała), napady wegetatywne (np. nadmierne wydzielanie śliny), napady nieświadomości (charakteryzują się tylko krótkotrwałą utratą świadomości)."
    • lucyna_n Re: Depresja eeg 22.02.13, 22:59
      tutaj raczej nikt Ci nie zinterpretuje wyników, musisz się udać do lekarza ktory zlecił to badanie to Ci wyjaśni ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka