schizofrenik 27.08.04, 14:13 wiem ze macie mnie dosyc ale itak pisze bo mi sie nudzi i to strasznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nevada_blue Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 14:17 dlaczego od razu dosyć? witaj - co u Ciebie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
schizofrenik Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 15:56 stwierdzilem ze nie bede was przekonywal ze ktos mna steruje bo itak mi nie uwierzycie :( Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 17:28 masz racje , ale za to wierze ze sie nudzisz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: --REAKTYWACJA-- 22.10.04, 21:28 Ja Ci wierzę. To się nazywa manipulacja. Nic wyjątkowego. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 16:45 Ja Tobie wierze. Ty mozesz sie kontrolowac jesli tego chcesz i trzeba w to wierzyc. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
schizofrenik Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 17:39 mskaiq napisał: > Ja Tobie wierze. Ty mozesz sie kontrolowac jesli tego chcesz... wlasnie ze ni moge to tylko iluzja Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 17:42 Kiedy sie kontrolujesz to juz nie jest iluzja. Iluzja pojawia sie kiedy tracisz kontrole a zawsze mozesz o nia walczyc. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeless5 Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 17:46 A oglądaliście film "Piękny Umysł"? super film, z super przesłaniem Odpowiedz Link Zgłoś
o-ren_ishi Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 17:51 Dla mnie przeslanie nie bylo super. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeless5 Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 18:07 A dla mnie przesłanie było OK: - nawet ciężką chorobę moża poskromić, częściowo wyleczyć, częściowo nauczyć się z nią żyć. Zachowując przy tym kreatywność, twórczy umysł, miłość, rodzinę. Mnie się film podobał dodatkowo, bo o toriach gł. bohatera Johna Nash'a uczyłem się na studiach (zresztą naprawdę było to ciekawe jak mało co), facet dostał Nobla z ekonomii... Dopiero jak wszedł film dowiedziałem się, że chorował. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_zwracaj_uwagi Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 19:36 Film dobry, b.dobry. Tylko, ze ja mam jakas dziwna przekore do wszelkiego rodzaju produkcji, nad ktorymi krytycy sie rozplywaja a fani mnoza sie w tempie szybszym niz kroliki. Tak jakos mam. "Piekny umysl" potrafil pieknie sie obronic. Wzruszajacy, to fakt, ale przeslanie mnie mimo wszystko jakos przygielo. Ja wiem, ze optymistyczne,ja wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
alinca Re: --REAKTYWACJA-- 28.08.04, 22:12 No.. ale to tylko fikcja, ten film. Polana holywoodzkim sosikiem, zeby bylo kasowo. W zyciu wszytsko wygladalo duzo duzo gorzej (np zona nie wytrzymala, odeszla od niego itp). Prwadziwa schizofrenia nie zarobilaby oskara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obronca ucisnionyc Re: --REAKTYWACJA-- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 20:18 niby jak? Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: --REAKTYWACJA-- 27.08.04, 18:31 Dla mnie ten film ma bardzo wazne przeslanie. Ze schizofrenia mozna zyc, mozna tworzyc tak jak czlowiek ktory jej nie ma a takze mozna z tego wyjsc. Slyszalem ze schizofrenia sie calkowicie wycofala w jego przypadku. Takich przypadkow jest znacznie wiecej. Jest jeszcze jedno bardzo wazne przeslanie ze schizofrenik to czlowiek ktory zasluguje na taki sam szacunek jak ten ktory jej nie ma. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś