Dodaj do ulubionych

Ataki paniki

02.11.14, 21:49
Witam,
Mam prośbę,napiszcie proszę jak wyglądają u Was napady paniki.U mnie najczęściej dzieje się coś dziwnego w głowie,nie potrafię nawet tego opisać,okropne uczucie.
Teraz mam od kilkunastu dni tachykardię,przeskakiwanie serca,duszności i po takim czymś też dostaję ataku ale na poziomie serca.Dziwne te objawy,nie rozumiem tej choroby,ciągle mnie zaskakuje czymś nowym niestety:(
Pozdrawiam wszystkich nerwusów
Obserwuj wątek
    • xawery39 Re: Ataki paniki 06.11.14, 08:57
      Radzę zgłosić się do kardiologa na USG serca , zrobić analizę krwi , cholesterolu , moczu i inne typowe badania i mierzyć cisnienie aby wykluczyć przyczyny organiczne . Nerwica przybiera najróżniejsze formy o czym można poczytać w internecie.
    • xawery39 Re: Ataki paniki 06.11.14, 08:57
      Radzę zgłosić się do kardiologa na USG serca , zrobić analizę krwi , cholesterolu , moczu i inne typowe badania i mierzyć cisnienie aby wykluczyć przyczyny organiczne . Nerwica przybiera najróżniejsze formy o czym można poczytać w internecie.
    • vronsson Re: Ataki paniki 09.11.14, 13:07
      Cześć. Znam temat. Nie obawiaj się. Praktycznie wszyscy mający te cholerne ataki paniki mają dziwne uczucie w głowie i różne dolegliwości fizyczne wywołane przez nasz umysł. Chociaż tak de facto bardziej nam się wydaje że mamy dolegliwości niż istnieją one realnie. Podczas ataku postaraj się nie być sama, postaraj się skupić na jakichś innych myślach (zajmij czymś głowę) i oddychaj spokojnie zatykając jedną dziurkę od nosa, a drugą wydychając powietrze. I tak na przemian. Jeśli będziesz chciała pogadać podczas atak pisz: vronsson@yahoo.pl. Pozdrawiam i nie daj się złamać własnym myślom.
    • kluzeczka Re: Ataki paniki 11.11.14, 20:13
      Witaj. mam to samo. Dziwne uczucie w głowie, szum, jakby uszy się zatykały a na głowie była jakaś obręcz. Walczę już jakiś czas z nerwicą i z tych objawów śmieję się. Wiem, że to tyko znów moja nerwica daje o sobie znać. Najważniejsze aby stawiać czoła naszym lękom.
      • agniesz.ka2014 Re: Ataki paniki 17.11.14, 15:47
        O jak ja ten temat dobrze znam! Te skoki ciśnienia, bóle głowy, jakby chwilowe odrealnienia ... ja sobie radziłam w dziwny sposób, ale dzięki temu mój lekarz wreszcie zdiagnozował, że to napady lękowe, a nie tarczyca czy inne narządy. Zatem... podczas ataku nakręcałam się na maksa i biegałam. Kiedy już więcej nic nie mogłam wymyślić gorszego - atak ustawał. Pomogła mi terapia z psychologiem.
        • xawery39 Re: Ataki paniki 20.11.14, 07:25
          Jeśli serce trzepocze jak oszalałe i słabną wszystkie mięśnie to trudno zdobyć się na dodatkowy wysiłek i biegać ... Ja stosuję metodę zalecaną już od lat przez lekarzy zwaną metodą Dextera lub Buteyki polegającą na regulacji oddechu . Nabiera się do płuc powietrza i utrzymuje jak najdłużej , podobnie jak przy nurkowaniu w wodzie. Prowadzi to do zmian fizjologicznych uspokajajacych organizm.
          • nerwuska74 Re: Ataki paniki 20.11.14, 17:39
            dziękuję wszystkim za rady,mam nadzieję, że pomogą:)Ja wiem na co choruję,zdaję sobie sprawę z objawów ale jak mnie dopadną to wymiękam i wkręcam się w to wszystko.
    • yur-ii Re: Ataki paniki 01.02.15, 14:52
      ja tez wygrałem, ale zawdzięczam to tylko tej poradni psycholog-ms.pl/ wyciągneli mnie z dna, będę im za to zawsze wdzięczny, zaburzenia depresyjne ale i powoli nerwica już stawały się częścią mnie, myślałem, że będzie gorzej i gorzej, aż do końca... dziękuje losowi że postawił na mojej drodze tak pomocnych ludzi, teraz żyje inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka