Dodaj do ulubionych

lek na lęki

27.02.15, 10:04
Mi lekarz proponował spamilan, ale jak przeczytałam, że może podnieść ciśnieni to nie wzięłam.
Na utolce jest napisane, że stosować krótko. A mi lekarz mówił, że można przewlekle. Czy ktoś to brał na lęki?

A jakie leki wam pomogły na lęki?
Obserwuj wątek
    • ewcia74.pl Re: lek na lęki 27.02.15, 10:17
      Bralam Spamilan 1,5 roku.Bardzo " delikatny" lek. Nie mialam zadnych skutkow ubocznych. Pomaga przy lekach.
      Nie czytaj ulotek, bo czlowiek sie wtedy " nakreca" i sam wywoluje dodatkowe leki, wiem to bardzo dobrze z wlasnego doswiadczenia.
      Powodzenia zycze i jak lekarz przepisal to trzeba brac aby sobie pomoc, bo zycie w strachu i lekach to koszmar, wiem cos o tym bo mam nerwice lekowa.
    • lucyna_n Re: lek na lęki 27.02.15, 11:42
      Słuchaj lekarza, nie kombinuj sama.
      • ewcia74.pl Re: lek na lęki 27.02.15, 12:53
        lucyna_n napisała:

> Słuchaj lekarza, nie kombinuj sama.

.....to prawda.
        Kazdy reaguje na dany lek inaczej i nie ma co brac leku co komus pomoglo lub odwrotnie, najlepiej nie sugerowac sie kims leczacym sie danym lekiem.
        Ja teraz biore lek ktory bardzo mi pomaga a kolezanka miala po nim duze problemy....
        • lucyna_n Re: lek na lęki 27.02.15, 14:10
          otóż to właśnie
    • lelum3 Re: lek na lęki 27.02.15, 15:19
      Najlepszym lekiem jest mierzenie się z lękiem.
      • ewcia74.pl Re: lek na lęki 27.02.15, 15:29
        lelum3 napisała:

> Najlepszym lekiem jest mierzenie się z lękiem.

....do czasu, z wolnoplynacym jest ciezko.
        • lelum3 Re: lek na lęki 27.02.15, 16:20
          Masz rację. Ja tu stosuję natychmiastowe odwracanie uwagi.
          • ewcia74.pl Re: lek na lęki 27.02.15, 17:24
            lelum3 napisała:

> Masz rację. Ja tu stosuję natychmiastowe odwracanie uwagi.
            ...tez tak robie, nie raz mi to bardzo pomaga, niestety jak jak dochodzi atak paniki to juz jest cieżej u mnie odwrócic uwage.
            A miewasz bole nerwicowe? To jest moja zmora.
            • lucyna_n Re: lek na lęki 27.02.15, 17:43
              na bóle "nerwicowe" pływanie, joga, bieganie, mówię zupełnie poważnie.
            • nerwuska74 Re: lek na lęki 28.02.15, 19:59
              ja również nie potrafię odwrócić uwagi w czasie ataku :( a jak wygląda u Ciebie taki atak?mnie się w głowie coś dzieje niedobrego,takie prądy jakieś odczuwam,okropne uczucie.
              też mam ciągłe bóle wszystkiego dosłownie,jednego dnia boli mnie noga,drugiego jelita itd.
              biorę Coaxil ale chyba na moje lęki nie działa,pewnie jest za słaby.
            • lelum3 Re: lek na lęki 01.03.15, 11:54
              ewcia74.pl napisała:

> A miewasz bole nerwicowe? To jest moja zmora.
              Tak, oplatają mi całe ciało.
              • ewcia74.pl Re: lek na lęki 03.03.15, 09:45
                lelum3 napisała:

> ewcia74.pl napisała:
                >
                > > A miewasz bole nerwicowe? To jest moja zmora.
                > Tak, oplatają mi całe ciało.

..... te bole sa straszne, poprostu nagle przychodza i boli. I co jakis czas cos innego.
                Do tego mam teraz grype to juz " pelen wypas bolu miesni i kosci"
                • lucyna_n Re: lek na lęki 03.03.15, 10:43
                  ćwiczcie dziewczyny jogę, stretching, pływanie, to wszystko to po prostu spięty na maksa organizm, trzeba to wszystko porozciągać, rozćwiczyć, relaksacje robić sumiennie każdego dnia i samo przestanie boleć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka