Dodaj do ulubionych

Fobia, nerwica a rtęć

24.01.16, 21:16
Witam,

Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś ze związkiem fobii, nerwicy, lęków i innych problemów psychicznych z chronicznym zatruciem rtęcią?

www.youtube.com/watch?v=04GpFwdIeew
toxichg.pl/2016/01/16/objawy-zatrucia-rtecia/
pozdrawiam,
Przemek
Obserwuj wątek
    • fobikspoleczny Re: Fobia, nerwica a rtęć 30.01.16, 20:27
      A uważasz, że zatrułeś się rtęcią ?
      Przy zaburzeniach pracy wątroby, nerek, nadnerczy, tarczycy, trzustki i wielu wielu innych też pojawiają się stany lękowe, psychozy, wahania nastroju - przyczyn mogą być tysiące, poza osobowościowe i poza OUN, ale to może zweryfikować tylko psychiatra.
      Od dziecka mam fobię, ale ostatnio pojawiły się problemy z wątrobą - doszło ciągłe niewyspanie, zmęczenie, brak ochoty na cokolwiek - jak w depresji.
      Poza tym ja uważam, że czy tak czy siak, to i tak fobia ma swoje odzwierciedlenie w fizjologii mózgu - bez względu czy coś na niego wpływa z zewnątrz ( np. wątroba ), czy jest to problem wewnątrz ( popiepszone neuroprzekaźniki ), czy " tylko jest to osobowościowo " ( nabyta cecha osobowości ) - tylko współczesna aparatura nie potrafi tych zmian zobrazować. Ale kiedyś to się uda i będzie wiadomo gdzie jest " mikroproblem " w mózgu, który powoduje stany lękowe w sytuacjach społecznych i co go powoduje. Mam nadzieję, że to będzie za naszego życia :)
      • przemeknl Re: Fobia, nerwica a rtęć 30.01.16, 21:07
        Jestem przekonany że jestem zatruty rtęcią. I mam tu na myśli chroniczne zatrucie. Jestem pewien również że wpłynęło to u mnie na poczucie niepokoju wśród obcych i ciągłe poczucie poddenerwowania. Stosuję protokół usuwania rtęci od pół roku i mam znakomite rezultaty.

Oczywiście, że przyczyn może być wiele, ale wpływ rtęci na problemy psychologiczne, nerwowe jest bardzo charakterystyczny i dobrze udokumentowany. Biorąc pod uwagę powszechną ekspozycję na którą jesteśmy wystawieni (szczepionki, amalgamaty, żarówki), zatrucie jest dużo częstsze niż nam się wydaje. Naprawdę zachęcam do zapoznania się z tematem. Wielu ludzi raportuje pozbycie się lęków, fobii i nerwicy dzięki chelatacji
        • fobikspoleczny Re: Fobia, nerwica a rtęć 02.02.16, 18:40
          No dobrze. Czy robiłeś jakieś badania na zatrucie rtęcią ? Czy są takie badania ?
          Jak wygląda " protokół usuwania rtęci " ?
          Jak sami napisaliśmy przyczyn może być bardzo wiele i trochę głupio stosować długi czas coś, co niekoniecznie nam pomoże w walce z fobią.
          Napisz coś więcej, jeśli masz wiedzę w temacie, pochwal się osiągnięciami... a nuż pomożesz wielu fobikom.
          • fobikspoleczny Re: Fobia, nerwica a rtęć 02.02.16, 20:14
            Wiesz poczytałem trochę i okazuje się, że chelatacje nie są konieczne. Wystarczy w odpowiedni sposób przyjmować kolendrę i chlorellę.
            Zacznę terapię i zobaczymy.
            • przemeknl Re: Fobia, nerwica a rtęć 02.02.16, 21:43
              Nie przyjmuj kolendry ani chlorell, bo zrobisz sobie gorzej!!!

W internecie jest mnóstwo błędnych informacji na ten temat
              Kolendra chelatuje rtęć ale nieznany jest jej okres rozpadu więc doprowadzisz do redystrybucji. Chlorella nie chelatuje rtęci tylko jest wysokosiarkowa i również rozprowadzi rtęć po
              organizmie.

toxichg.pl/2016/01/16/opis-protokolu-chelatacji-wedlug-andrew-cutlera/

Potrzebne są wiązania ditiolowe występujące w ALA,DMSA i DMPS. Ja stosuję ten protokół od pół roku i mam bardzo dobre rezultatu,

Nie ma żadnego badania na zatrucie rtęcią niestety, bo rtęć robi krzywdę wewnątrz tkanek więc musiałbyś zrobić biopsję na żywym organizmie. Jedyny sposób to analiza pierwiastkowa włosa, która może wykazać zaburzony transport podstawowych minerałów, spowodowany przez rtęć
              • fobikspoleczny Re: Fobia, nerwica a rtęć 02.02.16, 21:57
                Strasznie droga ta chelatacja. 45 kapsułek DMSA... 250 zł, a trzeba brać co 3 godziny :)
                A ja mam kredyt mieszkaniowy, ... a jestem sam :(
                A tu o kolendrze i chlorelli:
                eprzyprawy.blogspot.com/2014/08/kolendra-aromatyczne-zioo-o.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka